Gól nélkül nehéz dolga lesz a Bécsnek a Fradival

   

Összességében jó védőmunkát mutatott a Vienna Capitals II az FTC-Telekom elleni első negyeddöntős meccsen, de ez kevés a favorit ellen.

Az Erste Liga rájátszására alaposan felszívta magát a bécsi farmcsapat. Az alapszakasz négy meccsén csak egyszer volt esélyük a pontszerzésre a Fradi ellen, akkor, amikor egyébként a zöld-fehérek éppen szenzációs győzelmi sorozatuk közepén tartottak. A másik három alkalomból kétszer 8 gólt kaptak, egyszer 9-et. Csütörtökön viszont, a playoff első összecsapásán mindössze 2-t, ami jó út lenne a sikerhez. Igen ám, csakhogy azt az alapszakaszbeli szoros meccset újólag felidézve azt látjuk, hogy akkor 4-et lőttek, míg most 1-et sem. A zöldek végig dominálták a mérkőzést, mezőnyben legalább akkora volt a fölényük, mint amire előzetesen számítani lehetett, a kapura lövéseket 43-20-ra nyerték. A titok az offenzív védekezés volt, sok elvesztett korongot már a bécsiek harmadában visszaszereztek, néha emberhátrányban is be tudták szorítani ellenfelüket. Ezért a vendégek csak szórványosan tudtak veszélyt jelenteni a kiválóan védő és shutouttal záró Arany Gergely kapujára. De a két FTC-gól sem sok természetesen, és ha pénteken nem tudnak többet lőni, meggyűlhet a bajuk a bécsi fiatalokkal. Igaz, a győzelem és a vezetés a párharcban megvan, és a rájátszásban más nem nagyon számít.

Ezzel szemben a Vienna Capitals II-nél lehet ok aggodalomra. A liga egyik leggólerősebb csapatát nehéz konzisztensen kevés találaton tartani, és amikor ez sikerül, akkor meg kell ragadni az esélyt. A csapat csak 17 mezőnyjátékossal állt ki pénteken, és bár a fiatalok könnyebben regenerálódnak, 24 óra alatt két ilyen tempójú mérkőzést ők sem bírhatnak könnyen. Ráadásul tovább fogyatkoztak, hiszen a meccs végén Patrik Kittinger végleges kiállítást kapott, vagyis a következő találkozót automatikusan kihagyja. Márpedig őt sem egyszerű pótolni, az alapszakasz 43 meccsén 23 pontot szerzett, ezzel a csapat hatodik legponterősebb játékosa volt. (Emellett 8 meccsen az EBEL-es csapatnál is szerepet kapott, ezeken egy gólpasszt adott.) A bécsiek elég csipkelődös stílusban játszottak, sok volt a konfliktus, Pavuk Attila is verekedett hazai oldalról, a meccs utolsó percében pedig Hegyi Ádám 5+20-at kapott. Az egyébként nem a félénkségéről híres bekk emberemlékezet óta nem verekedett, ebből is látszik, hogy volt feszültség a mérkőzésben. Ez várhatóan péntek este sem lesz másképpen.

ftcavs

fotó: FTC Jégkorong

FTC-Telekom–Vienna Capitals II 4-1

   

A bécsiek betaláltak ugyan Arany Gergelynek, ennek ellenére a ferencvárosiak magabiztosan behúzták a párharc második meccsét.

A csapatok ugyanabban az összeállításban léptek jégre, mint csütörtökön, egyedül Kittinger hiányzott eltiltás miatt a bécsiektől. Az első harmad közepén kettős emberelőnybe került az FTC-Telekom, a hazai együttes élt is a lehetőséggel, Tóth Adrián váltotta gólra az 5 a 3 elleni akciót. Három perccel később Pavuk is betalált Tschrepitschnek. A Vienna Capitals II a 17. percben szépített, Maxa szerezte meg az osztrákok első találatát a párharcban. A nyitó játékrész végén megint kettős emberhátrányba kerültek a bécsiek, Saari és Hiltunen egyszerre ültek ki a büntetőpadra, aztán 10 másodperccel később Satmark is csatlakozott hozzájuk. Az újabb fórokkal nem éltek a zöld-fehérek. Az FTC az első felvonásban 27:7-re nyerte a kapura lövési mutatót.

A második húsz percben több mint másfél percen át 5 a 3 ellen támadhatott a Vienna Capitals II, eredménytelenül. A középső harmad második felében és a záró felvonás elején három emberelőnyt is kihagyott a Ferencváros, ám a 49. percben Tóth Adrián kihasználta Rohm kiállítását. A gól után nem sokkal Pavuk palánkra lökésért 2+10 perces büntetést kapott, ami miatt véget ért neki a mérkőzés. Az 57. percben Roczanov és Piff egyaránt 2-2 percet pihenhetett durva játékért. Egy percen belül megszületett a 4. hazai találat Perrier révén.

Az FTC-Telekom 4-1-re győzött, aminek köszönhetően 2-0-ra vezet a párharcban. A csapatok legközelebb hétfőn lépnek jégre, Bécsben.

ftcvc2-20190301

Fotó: FTC-Telekom

Az első harmadban el is dőlhetett volna a mérkőzés

   

Santeri Heiskanen, a Vienna Capitals II és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője a két csapat második mérkőzéséről.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 325 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Kocsány.
Arany: 96,2% (Pleszkán)
K
Tschrepitsch: 92,6% (Wraneschitz)
Rantanen, Karmeniemi, Walls, Pavuk, Nagy
1
Saari, Satmark, Bauer, Hiltunen, Maxa
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
2
Piff, Hedberg, Schlögl, Ranftl, Preiser
Hegyi, Sarcia, Dósa, Roczanov, Rafaj
3
Posch, Birnbaum, Hofer, Rohm, Maurer
Pozsár, Lengyel, Hardi, Farkas, Tóth G.
4
Pohl
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:45 FTC PP2 Tóth A. Hegyi Pavuk
2-0 12:57 FTC Pavuk
2-1 16:08 VIC Maxa Hedberg Piff
3-1 48:47 FTC PP Tóth A. Perrier Hegyi
4-1 56:47 FTC Perrier Switzer Jászai
54 Kapura lövések száma 26
22 Kiállításpercek 20

Az FTC-Telekom második győztes meccsének góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 SCCUTE 5-4 HVÉGE
U20 17:30 ETOUTE 2-7VÉGE
EBEL 19:15 AVSRBS 2-1 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
U18 20:00 DHKMAC 4-6VÉGE
március 23., szombat
U18 13:00 AVSKAC 4-1VÉGE
U20 17:00 AVSVIC 3-2VÉGE
U20 18:30 UTEETO 8-2VÉGE
március 24., vasárnap
U18 14:00 AVSKAC 3-1VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
U20 20:00 MACAVS 2-3VÉGE
március 26., kedd
EL 18:30 FTCSCC 
    • M4 SPORT
U20 18:30 AVSHDJ 
március 27., szerda
U20 18:30 AVSHDJ 
EL 20:00 FTCSCC 
    • M4 SPORT
március 28., csütörtök
U18 19:00 MISAVS 
Partnerünk