Ezt a bunyót tisztán megnyerte Pavuk Attila

 

A játékvezetők okosan alkalmazták a fair fightra vonatkozó szabályokat, a két játékos öt-öt perc után visszatérhetett.

A bécsi Armin Preiser az FTC-Telekom?Vienna Capitals II mérkőzés 50. percében kesztyűit ledobva kihívta Pavuk Attilát, a hazaiak csatárát. Sok öröme nem lett belőle, ő húzta a rövidebbet. Az eset érdekessége, hogy a küzdő feleknek nem kellett elmenniük zuhanyozni, az ebben a szezonban a nemzetközi trendekkel összhangban ? de az IIHF-előírásoktól eltérően ? életbe lépett új ligaszabályok szerint ugyanis azokat a játékosokat, aki nyílt és tiszta bunyóban mérik össze erejüket, öt-öt percre kell kiküldeni, utána folytathatják a játékot.

?A két játékos összetűzésbe keveredett egymással. A verekedést a játékvezetők közbelépésére abbahagyták, és elfoglalták helyüket a büntetőpadon. A játékvezetők a versenyszabályzat biztosította fair fight szabályainak megfelelően 5-5 perc büntetéssel sújtotta a két játékost, mely letelte után visszatérhettek a mérkőzésbe. A fegyelmi bizottság függetlenül attól, hogy a fair fight esetek nem tartoznak az automatikusan eljárás alá vontak közé, kiemelt figyelemmel követi azokat? ? jelezte blogunknak Palla Zoltán, az fb titkára.

12/A § IIHF rendelkezésektől kifejezetten eltérő szabályok

(1) Az IIHF által kiadott hivatalos szabálykönyvben előírt játékszabályoktól kifejezetten eltérően kell eljárni a verekedés szankcionálásánál.

(2) Az a játékos, amelyik összetűzésbe kerül az ellenfél játékosával a következő büntetésekkel sújtható:

a) kisbüntetés,
b) kettős kisbüntetés, vagy
c) nagybüntetés és automatikus végleges fegyelmi büntetés.

(3) Minden verekedés esetén, ahol 5 perces nagybüntetést szabnak ki, ki kell szabni az automatikus végleges fegyelmi büntetést is, kivéve, ha

a) a verekedésben csak két játékos érintett, akik egyformán akartak verekedni,
b) a verekedést kiváltó okozó nem egy harmadik játékos,
c) a verekedést azonnal abbahagyják, amint a vonalbírók beavatkoznak,
d) a verekedés leállása után nincs további ütés, vagy ellenállás a játékvezetőkkel szemben, és a játékosoknak azonnal a büntetőpadra kell menniük.

(4) A (3) bekezdésben foglalt feltételeket együttes teljesülése esetén a verekedő játékosokat 5 perces nagybüntetéssel kell sújtani, amelynek leteltét követően a játékosok visszatérhetnek a jégre.

(5) Bármilyen olyan büntetést ki kell szabni, ami a verekedést megelőzően kiszabásra került volna.

(6) Azt a játékost, aki a második 5 perces nagybüntetést kapja ugyanazon a mérkőzésen verekedésért, automatikusan végleges fegyelmi büntetéssel is kell sújtani.

(7) Az a játékos, aki a verekedés befejezésére történő felszólítás ellenére folytatja a verekedést, vagy ellenáll a vonalbírónak, vagy megpróbálja őt megállítani, a kiszabott büntetéseken felül további fegyelmi, vagy végleges fegyelmi büntetéssel is kell sújtani.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum