Vas János 2 évet hosszabbított a Jegesmedvékkel

   

Bebizonyítottuk, hogy mi ebbe a ligába tartozunk, mondta a klubelnök a miskolciak playoff-kvalifikáció előtti sajtótájékoztatóján.

A DVTK Jegesmedvék eredetileg a péteken kezdődő kvalifikációs rohanás kapcsán hívták meg az újságírókat, Egri István azonban váratlan, ám a szurkolók számára annál örömtelibb bejelentéssel kezdett. Elmondta: megegyeztek Vas Jánossal, a 35 éves válogatott játékos újabb kétéves szerződést írt alá. A miskolci hoki első embere hosszasan méltatta Vas Jánost, aki vezéregyénisége nemcsak a Jegesmedvéknek, hanem a magyar nemzeti csapatnak is. A támadó a szlovák bajnokság alapszakaszában 54 mérkőzésen 49 pontig jutott (14 gólja mellett 35 asszisztot ért el), ezzel Magosi Bálinttal együtt a csapat legeredményesebb játékosa volt.

Vas János elárulta, mindössze húsz perc kellett az újabb megállapodáshoz. Két évvel ezelőtt is azért fogadta el Egri István invitálását, mert tetszett a koncepció, amelyet felvázolt neki. Döntésénél szerepet játszott, hogy a csapat a következő szezonokban is a Tipsport ligában játszik, de a családja is megszerette a várost, így könnyen mondta ki az újabb igent. Glen Hanlon vezetőedző mindehhez csak annyit fűzött hozzá, örül Vas János maradásának, hiszen az ilyen kaliberű játékosnak rengeteg lehetősége lenne bárhová eligazolni.

Ezt követően került terítékre az eredeti téma, a pénteken kezdődő playoff-kvalifikáció, amelyet a MAC Újbuda csapatával vívnak a miskolciak. Egri István nagyon határozottan fogalmazott: ?Meg fogjuk nyerni a párharcot!? Mint mondta, a magyar jégkorong érdeke az lett volna, hogy a két gárda külön ágon vívja a sorozatot, ám ha már így alakult, természetesen állnak elébe. A szakmai stáb felkészült, a játékosok is nagyon várják, hiszen ők is mérkőzéseket szeretnek játszani. A klubelnök a jövőről elmondta, a Tipsport Ligával kötött szerződés három esztendőre szólt, évenkénti újratárgyalással. De most már nem arról egyeztetnek, hogy ott lesznek-e a bajnokságban, hanem arról, hogy mit hogyan lehetne jobban szervezni, bonyolítani. Igaz, hogy a megállapodás szerint a magyar csapatok ebben a három szezonban nem eshetnek ki, ám ahogy az elnök fogalmazott: ?Az idén már bizonyítottuk, hogy mi ebbe a ligába tartozunk.? A Jegesmedvék nemcsak messze voltak az osztályozós helyektől, hanem minden ellenfelet legalább egyszer legyőzve közel kerültek a biztos rájátszást érő pozícióhoz is. A játékoskeretről Egri elmondta, hogy a légiósokat kivéve mindenkinek élő szerződése van, így soha korábban nem álltak még olyan jól februárban a következő évi csapat kialakításában, mint most. Glen Hanlon vezetőedzővel is megkezdték a jövőre vonatkozó tárgyalásokat, de ő most kizárólag a csapat előtt álló mérkőzésekkel kíván foglalkozni.

Vas János a MAC Újbuda elleni párharcról szólva kijelentette: magabiztosan várják a mérkőzéseket. A felkészülést erre nem most, hanem augusztusban kezdték el, és a maguk mögött hagyott 57 összecsapás kiválóan szolgálta azt, hogy készen álljanak a feladatra. Ismerik az ellenfelet, tudják, mit kell tenniük, és ezt meg is fogják valósítani.

Glen Hanlon is kiemelte: az egész szezonban erre készültek, és az ő feladata most az, hogy a legtöbbet és a legjobbat hozza ki a csapatból. Nem csalódott amiatt, hogy nem szerezték meg a hatodik helyet, ugyanis jobb mérkőzéseket játszani, mint tíz napig csak edzeni. Hangsúlyozta, hogy bárki jut tovább ebből a párharcból, az kitűnően felkészült lesz a rájátszásra. Természetesen abban bízik, hogy ez a csapat a miskolci lesz.

Emlékeztetőül: a playoff-kvalifikáció március 1-jén kezdődik, és 3 nyert mérkőzésig tart. A továbbjutó ellenfele várhatóan az alapszakaszgyőztes címvédő, a Besztercebánya együttese lesz. Amennyiben azonban a tizedik Gyetva kiütné a hetedik Érsekújvárt, akkor a HKM Zvolen várna a sorozat jobbik magyar csapatára.

vasjanos2

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum