Kezdődhet az erdélyi Erste Liga-negyeddöntő is

   

A Sportklub és a Brassó kedden a román bajnokságban csapott össze, csütörtökön az Erste Ligában folytatják.

Felemásan sikerült eddig a szezon az SC Csíkszeredának. A székelyföldiek azzal indultak neki, hogy mindenütt nyerni szeretnének, ahol versenybe szállnak. Ha innen nézzük, egyelőre száz százalékra áll a csapat, hiszen a román kupát sikerült elhódítaniuk, a román pontvadászatban és a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban pedig versenyben vannak. Ami mégis indokolttá teszi a “felemás” jelző használatát, az a legutóbbi hetek és napok teljesítménye. Azok után, hogy a Szereda csak nagy csatában szorult a második helyre az Erste Liga-alapszakasz végén, a középszakaszt elrontotta, a negyedik pozícióba csúszott vissza, így a negyeddöntőben máris legnagyobb erdélyi riválissal, a Corona Brassóval kell harcolnia az első négyért. Mindemellett a román bajnokságban sem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a klub vezetői és játékosai eltervezték. Jelen állás szerint egyre valószínűbb, hogy ott sem a fináléban futnak össze a kék-fehérek a sárga-kékekkel, hanem egy körrel korábban, az elődöntőben, mivel a Dunarea Galati jóval erősebbnek bizonyult, mint ahogy azt Erdélyben várták.

Megeshet tehát, hogy rekordot dönt az idén a Sportklub–Corona mérkőzések száma. Amelyek vonatkozásában a Brassó áll jobban egyelőre. Mennyiségileg mindenképpen, bár minőségi szemszögből indokolt szóvá tenni, hogy az eddigi legfontosabb találkozót – a kupa döntőjét – a székelyek zárták győzelemmel. Az Erste Ligában viszont hiába kezdődött az alapszakasz egy egyértelmű szeredai 6-1-gyel, ezután 8-3-ra vágott vissza a Brassó – edzőt buktatva, akkor küldték el ugyanis Leo Gudast –, majd a következő két meccset is behúzta. A középszakaszban aztán 1-1-re végeztek a csapatok, a 3-0-s csíki sikerre 5-2-es brassói volt a válasz, utóbbi nyomán ismét mennie kellett egy vezetőedzőnek, Don MacAdamet Vacláv Novak váltotta.

Ami a legutóbbi találkozót illeti, azt túlórában húzta be a Corona két nappal ezelőtt, a Vákár Lajos Műjégpályán, a román bajnokság alapszakasza keretében. A két gárda első Erste Liga-negyeddöntőjére ugyanott kerül sor, miután a csíkiak az utolsó pillanatban kiharcolták a pályaelőnyt. A Brassón az előzmények alapján bizonyára kisebb lesz a teher, a találkozó nagy kérdése, hogy ezt sikerül-e csíki elszántsággal kompenzálni. Nem a Corona mellett szól ugyanakkor, hogy a csapat második legjobb pontszerzőjét, Mikael Lidhammart kedden végleges kiállítással sújtották – kérdéses, hogy ezek után jégre léphet-e az Erste Ligában –, és az sem, hogy az összeállításukban immár hosszabb ideje nem találjuk a két kiváló orosz védőt, Szergej Dorofejevet és Szergej Peretyagint. Előbbi február 3-án, utóbbi február 13-án játszott utoljára a magyar bázisú bajnokságban, és kedden sem bukkantak fel újra a jégen. Híreink szerint vízumügyek miatt utazott haza a két bekk, akik visszatérése jelen pillanatban kérdésesnek tűnik.

sccbra

fotó: SC Csíkszereda-facebook

SC Csíkszereda–ASC Corona Brassó 3-0

   

A Sportklub kapott gól nélküli sikerrel indította az Erste Liga-negyeddöntőt.

A brassóiaknál jégre léphetett az a Lindhammar, aki a két csapat legutóbbi román bajnoki mérkőzésén végleges kiállítást kapott. Az első harmad a kapusokról szólt: Lundström és Polc egyaránt 11-11 lövést védett a nyitó játékrészben, utóbbi hálóőr vezetésével két emberhátrányt is kibekkeltek a brassóiak. A második húsz perc elején hazai részről Flita kiült a büntetőpadra, aztán a kiegészülés után 2 másodperccel Rokaly Szilárd vezetéshez juttatta a Sportklubot. A mérkőzés közepén egy újabb 4 az 5 elleni helyzetet védekeztek ki a csíkiak. A harmadik felvonás áthúzódó Sportklub-fórral indult, ami kimaradt. A 48. perc végén kétgólosra nőtt a kék-fehérek előnye, Rokaly Szilárd volt eredményes. A mérkőzés végjátékában emberelőnybe került a Brassó, lehozta a kapusát és időt kért a vendég csapat. Hét másodpercre rá Sulakov betalált az üres kapuba, amivel beállította a 3-0-s végeredményt.

A Sportklub 1-0-ra vezet a párharcban, a két csapat pénteken újra összecsap.

sccbra

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Nagyon keményen dolgoztunk hatvan percen át

   

Mestermérleg a Sportklub–Corona mérkőzés után.

Vacláv Novak, Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon keményen dolgoztunk hatvan percen át. Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, amelyeket kértünk tőlük. Ez rájátszás, egy hosszú sorozat, ugyanakkor a győzelem erőt adhat a továbbiakra. Így kell folytatnunk.”

Grag Lindqvist, Brassói Corona: “Elég jól játszottunk hatvan percen keresztül. Az első gól előtt megvolt a lehetőségünk, nem éltünk vele, majd kaptunk egy kék vonalas lövést, amiből a második gól lett. A legnagyobb problémánk a gólszerzés volt, annak ellenére, hogy volt az esélyünk. Ugyanakkor jól védett az ellenfél kapusa. Annak ellenére, hogy a rájátszásba számított ez a találkozó, egy picit puhának találtam. Sok meccs van még hátra, meg vagyok győződve, hogy kemény párharc lesz. Ami javunkra szólhat, hogy mi végig négysoroztunk, míg az ellenfél csak hárommal játszott.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1600 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Csomortani, Fehér.
Lundström: 100% (Onodi)
K
Polc: 93,9% (Tőke)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Carlson, Bors H. F., Tendler, Lidhammar, Gliga
Farkas, Flinta, Casaneanu, Részegh T., Rokaly Sz.
2
Boriszenko, Mihály E., Bíró G., Lee, Mihály Á.
Gecse, Sulakov, Bíró T., Fodor, Krasznoszlobodcev
3
Bíró O., Nagy, Péter, Tranca, Zsók
Györfy, Rokaly N., Egyed, Horváth
4
Gajdó, Vasile, Molnár Zs., Molnár Z., Bíró M.
Novak Vaclav, Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:45 SCC Rokaly Sz. Részegh T.
2-0 48:00 SCC Rokaly Sz.
3-0 59:14 SCC EN Sulakov Taratuhin
33 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 8

Rokaly Szilárd két nagyszerű gólt lőtt a Brassónak

 

Aztán üres kapura ment egy harmadik is. A Sportklub–Corona mérkőzés találatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum