Kezdődhet az erdélyi Erste Liga-negyeddöntő is

   

A Sportklub és a Brassó kedden a román bajnokságban csapott össze, csütörtökön az Erste Ligában folytatják.

Felemásan sikerült eddig a szezon az SC Csíkszeredának. A székelyföldiek azzal indultak neki, hogy mindenütt nyerni szeretnének, ahol versenybe szállnak. Ha innen nézzük, egyelőre száz százalékra áll a csapat, hiszen a román kupát sikerült elhódítaniuk, a román pontvadászatban és a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban pedig versenyben vannak. Ami mégis indokolttá teszi a “felemás” jelző használatát, az a legutóbbi hetek és napok teljesítménye. Azok után, hogy a Szereda csak nagy csatában szorult a második helyre az Erste Liga-alapszakasz végén, a középszakaszt elrontotta, a negyedik pozícióba csúszott vissza, így a negyeddöntőben máris legnagyobb erdélyi riválissal, a Corona Brassóval kell harcolnia az első négyért. Mindemellett a román bajnokságban sem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a klub vezetői és játékosai eltervezték. Jelen állás szerint egyre valószínűbb, hogy ott sem a fináléban futnak össze a kék-fehérek a sárga-kékekkel, hanem egy körrel korábban, az elődöntőben, mivel a Dunarea Galati jóval erősebbnek bizonyult, mint ahogy azt Erdélyben várták.

Megeshet tehát, hogy rekordot dönt az idén a Sportklub–Corona mérkőzések száma. Amelyek vonatkozásában a Brassó áll jobban egyelőre. Mennyiségileg mindenképpen, bár minőségi szemszögből indokolt szóvá tenni, hogy az eddigi legfontosabb találkozót – a kupa döntőjét – a székelyek zárták győzelemmel. Az Erste Ligában viszont hiába kezdődött az alapszakasz egy egyértelmű szeredai 6-1-gyel, ezután 8-3-ra vágott vissza a Brassó – edzőt buktatva, akkor küldték el ugyanis Leo Gudast –, majd a következő két meccset is behúzta. A középszakaszban aztán 1-1-re végeztek a csapatok, a 3-0-s csíki sikerre 5-2-es brassói volt a válasz, utóbbi nyomán ismét mennie kellett egy vezetőedzőnek, Don MacAdamet Vacláv Novak váltotta.

Ami a legutóbbi találkozót illeti, azt túlórában húzta be a Corona két nappal ezelőtt, a Vákár Lajos Műjégpályán, a román bajnokság alapszakasza keretében. A két gárda első Erste Liga-negyeddöntőjére ugyanott kerül sor, miután a csíkiak az utolsó pillanatban kiharcolták a pályaelőnyt. A Brassón az előzmények alapján bizonyára kisebb lesz a teher, a találkozó nagy kérdése, hogy ezt sikerül-e csíki elszántsággal kompenzálni. Nem a Corona mellett szól ugyanakkor, hogy a csapat második legjobb pontszerzőjét, Mikael Lidhammart kedden végleges kiállítással sújtották – kérdéses, hogy ezek után jégre léphet-e az Erste Ligában –, és az sem, hogy az összeállításukban immár hosszabb ideje nem találjuk a két kiváló orosz védőt, Szergej Dorofejevet és Szergej Peretyagint. Előbbi február 3-án, utóbbi február 13-án játszott utoljára a magyar bázisú bajnokságban, és kedden sem bukkantak fel újra a jégen. Híreink szerint vízumügyek miatt utazott haza a két bekk, akik visszatérése jelen pillanatban kérdésesnek tűnik.

sccbra

fotó: SC Csíkszereda-facebook

SC Csíkszereda–ASC Corona Brassó 3-0

   

A Sportklub kapott gól nélküli sikerrel indította az Erste Liga-negyeddöntőt.

A brassóiaknál jégre léphetett az a Lindhammar, aki a két csapat legutóbbi román bajnoki mérkőzésén végleges kiállítást kapott. Az első harmad a kapusokról szólt: Lundström és Polc egyaránt 11-11 lövést védett a nyitó játékrészben, utóbbi hálóőr vezetésével két emberhátrányt is kibekkeltek a brassóiak. A második húsz perc elején hazai részről Flita kiült a büntetőpadra, aztán a kiegészülés után 2 másodperccel Rokaly Szilárd vezetéshez juttatta a Sportklubot. A mérkőzés közepén egy újabb 4 az 5 elleni helyzetet védekeztek ki a csíkiak. A harmadik felvonás áthúzódó Sportklub-fórral indult, ami kimaradt. A 48. perc végén kétgólosra nőtt a kék-fehérek előnye, Rokaly Szilárd volt eredményes. A mérkőzés végjátékában emberelőnybe került a Brassó, lehozta a kapusát és időt kért a vendég csapat. Hét másodpercre rá Sulakov betalált az üres kapuba, amivel beállította a 3-0-s végeredményt.

A Sportklub 1-0-ra vezet a párharcban, a két csapat pénteken újra összecsap.

sccbra

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Nagyon keményen dolgoztunk hatvan percen át

   

Mestermérleg a Sportklub–Corona mérkőzés után.

Vacláv Novak, Csíkszeredai Sportklub: “Nagyon keményen dolgoztunk hatvan percen át. Mindenki betartotta a taktikai utasításokat, amelyeket kértünk tőlük. Ez rájátszás, egy hosszú sorozat, ugyanakkor a győzelem erőt adhat a továbbiakra. Így kell folytatnunk.”

Grag Lindqvist, Brassói Corona: “Elég jól játszottunk hatvan percen keresztül. Az első gól előtt megvolt a lehetőségünk, nem éltünk vele, majd kaptunk egy kék vonalas lövést, amiből a második gól lett. A legnagyobb problémánk a gólszerzés volt, annak ellenére, hogy volt az esélyünk. Ugyanakkor jól védett az ellenfél kapusa. Annak ellenére, hogy a rájátszásba számított ez a találkozó, egy picit puhának találtam. Sok meccs van még hátra, meg vagyok győződve, hogy kemény párharc lesz. Ami javunkra szólhat, hogy mi végig négysoroztunk, míg az ellenfél csak hárommal játszott.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1600 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Csomortani, Fehér.
Lundström: 100% (Onodi)
K
Polc: 93,9% (Tőke)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Carlson, Bors H. F., Tendler, Lidhammar, Gliga
Farkas, Flinta, Casaneanu, Részegh T., Rokaly Sz.
2
Boriszenko, Mihály E., Bíró G., Lee, Mihály Á.
Gecse, Sulakov, Bíró T., Fodor, Krasznoszlobodcev
3
Bíró O., Nagy, Péter, Tranca, Zsók
Győrfy, Rokaly N., Egyed, Horváth
4
Gajdó, Vasile, Molnár Zs., Molnár Z., Bíró M.
Novak Vaclav, Hozó Levente
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:45 SCC Rokaly Sz. Részegh T.
2-0 48:00 SCC Rokaly Sz.
3-0 59:14 SCC EN Sulakov Taratuhin
33 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 8

Rokaly Szilárd két nagyszerű gólt lőtt a Brassónak

 

Aztán üres kapura ment egy harmadik is. A Sportklub–Corona mérkőzés találatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 17., szombat
FEL 14:00 LMIBRA 2-3 BVÉGE
FEL 18:00 VASTRN 2-5VÉGE
augusztus 18., vasárnap
FEL 18:00 VASLVC 8-4VÉGE
augusztus 20., kedd
VIS 18:00 DTVUTE 
augusztus 21., szerda
U20 19:15 HUNLIF 
augusztus 22., csütörtök
U18 15:30 ITASVK 
U20 16:00 HUNVAX 
NŐI 18:00 HUNGER 
FEL 19:00 KOSMIS 
U18 19:00 HUNPOL 
augusztus 23., péntek
FEL   TRNVAS 
FEL 15:00 MISKRA 
U18 15:30 SVKPOL 
U20 15:45 HUNFRA 
FEL 16:30 AVSVSV 
FEL 17:00 STOUTE 
FEL 18:00 NITFTC 
FEL 18:00 TOPDEB 
NŐI 18:00 SUIGER 
U18 19:00 HUNITA 
augusztus 24., szombat
FEL   AVSGRN 
U20   HUN
U18 12:00 POLITA 
U18 15:30 HUNSVK 
NŐI 17:20 HUNSUI 
FEL 20:00 SSTMAC 
Partnerünk