Bajba kerül a DEAC, ha nem sikerül nyernie

   

Az alsóházból érkezett Gyergyói HK már az első meccsen elvette a DEAC pályaelőnyét, a szerdai esti másodikat kötelező hozniuk a hazaiaknak.

Meglepetéssel kezdődtek az idei Erste Liga-negyeddöntők. Igaz ugyan, hogy előzetesen is úgy tippeltük, nem lesz nagy a különbség ebben a párban, de arra aligha számítottak a lelkes hajdúsági szurkolók, hogy első nekifutásra botlanak kedvenceik. Természetesen annál nagyobb az öröm a piros-fehér székelyek körében. Ugyanakkor nincs még veszve semmi DEAC-os szemmel sem, egy meccs csak egy meccs, még hármat kell nyerni a továbbjutáshoz az előnybe került gárdának is.

Ráadásul miként az eredményből kitűnik, egyenlő erők küzdöttek a jégen ezúttal is, 12 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt még döntetlenre álltak a felek, akkor talált be másodszor egy kontrából a duplázó Mircea Constantin. A GYHK kevés román nemzetiségű hokisainak egyike amúgy is a szezon felfedezettjei közé tartozik, az alap- és a középszakaszban 9 gólig és 12 asszisztig jutott, ügyesen mozgott Csergő Hunor és az orosz Pesztunov mellett, amikor megkapta erre a lehetőséget. Kedd este azán azt is bizonyította, hogy a legélesebb helyzetekben is lehet rá számítani. Kulcsmomentum volt még, hogy Sztyepan Gorjacsevszkih felnőtt a liga legjobb hálóőre, Hetényi Zoltán mellé.

De amin talán az egész meccs sorsa múlott, az a speciális játékokban mutatott DEAC-os tanácstalanság. A GYHK nem kevesebb, mint 8 alkalommal került hátrányba 2 percre, és kivétel nélkül mindet kivédekezték. Sőt: az egyik során szerezték meg négy az öt ellen az egyenlítő találatukat. Ez az, amiben David Musial csapatának okvetlenül javulnia kell, amennyiben nem 0-2-es állás mellett szeretne Székelyföldre utazni a hét végén.

debgye

fotó: Szepesi Boglárka/DEAC

DEAC–Gyergyói HK 1-0

   

A debreceniek egygólos mérkőzésen egyenlítettek a gyergyószentmiklósiak elleni negyeddöntős párharcban.

A két csapat keddi összeállításához képest egyetlen változás történt: hazai részről a finn hátvéd, Vuorijarvi helyett egy orosz csatár, Kulesov került be a nevezett játékosok közé. A mérkőzés sokáig a kapusokról szólt. Az első harmadban a DEAC kapujában Hetényi Zoltán 12, a Gyergyói HK-nál Gorjacsevszkih 15 lövést védett. A második játékrészben fölényben játszottak a debreceniek, 20-szor is eltalálták a vendégek kapuját, nyomásuk a 35. percben érett góllá, amikor Markov betalált Gorjacsevszkihnek. Két és fél perccel a vége előtt Bobcek és Izacky összemérték erejüket, a játékvezetők 2+2 perces büntetéssel honorálták az erőpróbát. A végjátékban a gyergyószentmiklósiak hajtottak az egyenlítésért, 25 másodperccel a vége előtt lehozták a kapusukat, hiába.

A DEAC 1-0-ra győzött, 1-1-re módosította az összesített állást. A párharc harmadik mérkőzését szombaton játsszák Gyergyószentmiklóson.

debgye-20190227

Fotó: Szepesi Boglárka (DEAC)

Ez playoff, győzelemre játszunk, nem pontokért

   

Mikael Tisell, a Gyergyói HK és David Musial, a DEAC vezetőedzője értékelte a két csapat második Erste Liga-negyeddöntőjét.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 518 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Váczi, Soltész.
Hetényi Z.: 100% (Gönczi)
K
Gorjacsevszkih: 98,0% (Ruczuj)
Behal, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Jezsov, Kozma Zs., Pesztunov, Constantin, Csergő
Hetényi P., Markov, Németh, Berta, Kulesov
2
Góga, Orbán, Sára, Karpusz, Vorobjov
Antal, Vincze, Silló, Molnár, Hári
3
Bobcek, Nagy Cs., Daradics, Benedek, Péter
Salló, Márton
4
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Elekes Darabont, Timaru
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:56 DEB Markov Izacky
49 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 10

A második DEAC–Gyergyó negyeddöntő képei

 

Ezzel a góllal gyűrte le a DEAC a Gyergyót

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum