Bajba kerül a DEAC, ha nem sikerül nyernie

   

Az alsóházból érkezett Gyergyói HK már az első meccsen elvette a DEAC pályaelőnyét, a szerdai esti másodikat kötelező hozniuk a hazaiaknak.

Meglepetéssel kezdődtek az idei Erste Liga-negyeddöntők. Igaz ugyan, hogy előzetesen is úgy tippeltük, nem lesz nagy a különbség ebben a párban, de arra aligha számítottak a lelkes hajdúsági szurkolók, hogy első nekifutásra botlanak kedvenceik. Természetesen annál nagyobb az öröm a piros-fehér székelyek körében. Ugyanakkor nincs még veszve semmi DEAC-os szemmel sem, egy meccs csak egy meccs, még hármat kell nyerni a továbbjutáshoz az előnybe került gárdának is.

Ráadásul miként az eredményből kitűnik, egyenlő erők küzdöttek a jégen ezúttal is, 12 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt még döntetlenre álltak a felek, akkor talált be másodszor egy kontrából a duplázó Mircea Constantin. A GYHK kevés román nemzetiségű hokisainak egyike amúgy is a szezon felfedezettjei közé tartozik, az alap- és a középszakaszban 9 gólig és 12 asszisztig jutott, ügyesen mozgott Csergő Hunor és az orosz Pesztunov mellett, amikor megkapta erre a lehetőséget. Kedd este azán azt is bizonyította, hogy a legélesebb helyzetekben is lehet rá számítani. Kulcsmomentum volt még, hogy Sztyepan Gorjacsevszkih felnőtt a liga legjobb hálóőre, Hetényi Zoltán mellé.

De amin talán az egész meccs sorsa múlott, az a speciális játékokban mutatott DEAC-os tanácstalanság. A GYHK nem kevesebb, mint 8 alkalommal került hátrányba 2 percre, és kivétel nélkül mindet kivédekezték. Sőt: az egyik során szerezték meg négy az öt ellen az egyenlítő találatukat. Ez az, amiben David Musial csapatának okvetlenül javulnia kell, amennyiben nem 0-2-es állás mellett szeretne Székelyföldre utazni a hét végén.

debgye

fotó: Szepesi Boglárka/DEAC

DEAC–Gyergyói HK 1-0

   

A debreceniek egygólos mérkőzésen egyenlítettek a gyergyószentmiklósiak elleni negyeddöntős párharcban.

A két csapat keddi összeállításához képest egyetlen változás történt: hazai részről a finn hátvéd, Vuorijarvi helyett egy orosz csatár, Kulesov került be a nevezett játékosok közé. A mérkőzés sokáig a kapusokról szólt. Az első harmadban a DEAC kapujában Hetényi Zoltán 12, a Gyergyói HK-nál Gorjacsevszkih 15 lövést védett. A második játékrészben fölényben játszottak a debreceniek, 20-szor is eltalálták a vendégek kapuját, nyomásuk a 35. percben érett góllá, amikor Markov betalált Gorjacsevszkihnek. Két és fél perccel a vége előtt Bobcek és Izacky összemérték erejüket, a játékvezetők 2+2 perces büntetéssel honorálták az erőpróbát. A végjátékban a gyergyószentmiklósiak hajtottak az egyenlítésért, 25 másodperccel a vége előtt lehozták a kapusukat, hiába.

A DEAC 1-0-ra győzött, 1-1-re módosította az összesített állást. A párharc harmadik mérkőzését szombaton játsszák Gyergyószentmiklóson.

debgye-20190227

Fotó: Szepesi Boglárka (DEAC)

Ez playoff, győzelemre játszunk, nem pontokért

   

Mikael Tisell, a Gyergyói HK és David Musial, a DEAC vezetőedzője értékelte a két csapat második Erste Liga-negyeddöntőjét.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 518 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Váczi, Soltész.
Hetényi Z.: 100% (Gönczi)
K
Gorjacsevszkih: 98,0% (Ruczuj)
Behal, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Jezsov, Kozma Zs., Pesztunov, Constantin, Csergő
Hetényi P., Markov, Németh, Berta, Kulesov
2
Góga, Orbán, Sára, Karpusz, Vorobjov
Antal, Vincze, Silló, Molnár, Hári
3
Bobcek, Nagy Cs., Daradics, Benedek, Péter
Salló, Márton
4
Ivacson, Ferencz Csibi, Barabás, Elekes Darabont, Timaru
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:56 DEB Markov Izacky
49 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 10

A második DEAC–Gyergyó negyeddöntő képei

 

Ezzel a góllal gyűrte le a DEAC a Gyergyót

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 SCCUTE 5-4 HVÉGE
U20 17:30 ETOUTE 2-7VÉGE
EBEL 19:15 AVSRBS 2-1 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
U18 20:00 DHKMAC 4-6VÉGE
március 23., szombat
U18 13:00 AVSKAC 4-1VÉGE
U20 17:00 AVSVIC 3-2VÉGE
U20 18:30 UTEETO 8-2VÉGE
március 24., vasárnap
U18 14:00 AVSKAC 3-1VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
U20 20:00 MACAVS 2-3VÉGE
március 26., kedd
EL 18:30 FTCSCC 
    • M4 SPORT
U20 18:30 AVSHDJ 
március 27., szerda
U20 18:30 AVSHDJ 
EL 20:00 FTCSCC 
    • M4 SPORT
március 28., csütörtök
U18 19:00 MISAVS 
Partnerünk