Ötödször is nekiugrik a pontszerzésnek a Volán

   

A Fehérvár AV19-nek ehhez most komoly bravúrra lenne szüksége a Red Bull Salzburg otthonában.

Négy mérkőzés után is pont nélkül áll a magyar EBEL-csapat a bajnokság középszakaszában. Legutóbb a Vienna Capitals ellen közel álltak Háriék ahhoz, hogy megtörjön a jég, de a két elrontott emberelőny után csak mínusz egyre tudtak visszajönni. Ennek a mérkőzésnek voltak kifejezetten biztató periódusai is, amikor a hazaiak domináltak a bivalyerős ellenféllel szemben, a második gól azonban sehogy sem akart megszületni.

Nem lesz könnyebb dolga a gárdának Salzburgban sem. A Red Bull ugyan szintén nem áll fényesen, négy meccs után nincs rendes játékidős győzelme, de ettől még pontosan tudjuk, hogy milyen játékra képes. Az alapszakaszban az első három alkalommal legalábbis fölényes győzelmet arattak a Fehérvár felett. Viszont amire lehet építeni, az a negyedik összecsapás, amelyen lényegében eldőlt, hogy a mieink bejutnak a felsőházba, és ezzel ismét részesei lehetnek a playoffnak. Azon a mérkőzésen is kőkemény fizikai hokit mutatott a liga leggazdagabb csapata, két harmadon keresztül nála volt a momentum, ám a szenzációs harmadikban sikerült fölébük kerekedni. Az volt eddig talán a legszebb játékrész ebben az idényben a Volán részéről. A példa tehát adott, onnan kellene folytatni vasárnap délután.

salfeh

Salzburg–Fehérvár 1-4

   

Bravúros győzelmet aratott a Fehérvár AV19 a nagy rivális otthonában, megvan az első siker a középszakaszban.

A magyar EBEL-csapat ismét csak három sorral tudott felállni, azaz a negyedikbe mindössze egy játékos jutott, ugyanis Andrew Sarauer és Sofron István is feliratkozott a sérültlistára. Ezzel együtt a Fehérvár lépett fel támadólag, és egy perc sem telt el, amikor megszerezte a vezetést, Caruso ráemelte, Luttinen takart, talán bele is ért, 0-1. Továbbra is a vendégcsapat akciózott, megint Caruso került helyzetbe, ezúttal a kapuvas kisegítette Herzog hálóőrt. Jött néhány kiállítás, itt kettő, ott három, egyikből sem született gól, veszélyes helyzetek sem nagyon.

A második játékrészben is a miénk volt az első lövés, védett a kapus. A Salzburg dinamikusan és erőteljesen játszott meg egy emberfórt, de betalálni nem tudott, éppen ellenkezőleg: a büntetőpadról visszatérő Erdély Csanád kiváló passzt kapott Reisztől, majd nem hibázott, 0-2 a 26. percben. Újfent a Volánnál volt a momentum, Wishart, Meland, Hári próbálkozhatott. A játék késleltetése miatt fehérvári kiállítás következett, ez felhozta a Red Bullt, amely utána öt az öt ellen is beszorította a vendégcsapatot. Ezzel együtt a magyar kontrák veszélyesek voltak, egy Phillips-helyzet és egy Reisz-szóló is kimaradt, utána Vandevelde szépített, 1-2. A kétgólos különbség szűk két perc múltán visszaállt, Szabó Krisztián passzolt, Meland belőtte, 1-3-nál jöhetett az újabb szünet.

Az utolsó felvonásban jelentős energiákat mozgatott meg a Red Bull annak érdekében, hogy közelebb kerüljön, de hiába, igyekezetük nem termett gyümölcsöt, a Volán rendkívül összeszedetten és fegyelmezetten védekezett, arra sem adott okot, hogy a bírók kiállítást fújhassanak. A kapust már az 58. perc végén lehívták a salzburgi szakvezetők, ám ez is csak arra volt jó, hogy az ilyenformán duplázó Erdély Csanád 59:00-nál belője a negyediket.

A Fehérvár AV19 négy vereség után első győzelmét aratta a középszakaszban, ráadásul az egyik legnagyobb rivális otthonában. Ott, ahol a két csapat szezonbeli első alapszakasz-mérkőzésén szeptemberben még 9-0-s salzburgi győzelem született, és ott, ahonnan utoljára 2014 októberében hozta el a három pontot a Volán. Egy biztos: erre a sikerre nyilván lehet építeni a továbbiakban is.

rbsavs

EBEL, 2053 néző. Játékvezetők: Bauer, Smetana, Hofer, Seewald.
Herzog: 88,5% (Michalek)
K
Carruth: 96,4% (Kornakker)
Regner, Heinrich, Hughes, Herburger, VandeVelde
1
Szabó D., Harty, Sárpátki, Hári, Erdély
Trattnig, O'Neill, Harris, Duncan, Gazley
2
Wishart, Caruso, Vanttinen, Koskiranta, Luttinen
Viveiros, Raymond, Hochkofler, Schiechl, Baltram
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Reisz, Meland
Cijan, Jakubitzka, Winkler, Rauchenwald, Huber
4
Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:43 FHA Luttinen Caruso Koskiranta
0-2 25:43 FHA Erdély Reisz Carruth
1-2 36:01 RBS Hughes VandeVelde
1-3 37:53 FHA Meland Stipsicz Szabó K.
1-4 59:00 FHA Erdély Hári Szabó D.
28 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 8

Így győzte le a Fehérvár AV19 a Salzburgot

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum