Megtippeljük, ki kivel playoffozhat az Erste Ligában

   

A nyilvános ellenfélválasztásra hétfőn 13 órakor kerül sor a jégkorongszövetség sajtótájékoztatóján.

Február 23-án véget ért az Erste Liga középszakasza, amely hozott bizonyos átrendeződéseket az alapszakaszhoz képest. A felsőházban a Fodor Szabolcs vezetőedzette FTC-Telekom magabiztosan védte meg első helyét, az UTE és a DEAC ellenben két-két pozíciót javított, az SC Csíkszereda és a Corona Brassó ugyanennyit rontott. Mindez azt jelenti, hogy a két erdélyi nagycsapat nem választhat ellenfelet, sorsuk a többiek kezében van. Az alsóházban a Fehérvári Titánok ott folytatták, ahol abbahagyták, simán biztosították negyeddöntős helyüket. A Gyergyói HK is megtette ugyanezt, még ha voltak is nehézségei a küzdelemsorozat második felében. A Dunaújvárosi Acélbikák ellenben hatalmas meglepetésre elbuktak, a helyükre a nehezen startoló, de később kiváló szériát produkáló Vienna Capitals II került be, óriási sikert érve el második szezonjában.

A negyeddöntők beosztása az Erste Ligában nem a helyezések szerint, hanem ellenfélválasztás alapján történik. Elsőként a középszakasz elsője, utána a másodikja, majd a harmadikja választ a mezőny második felének klubjai közül. A negyediknek marad, aki marad. A csapatoknak, miként azt szakvezetőik rendre elmondják, számos körülményt figyelembe kell venniük, a potenciális ellenfelek játékerején, aktuális formáján túl az egymás elleni eredményeket, az utazással járó fáradalmakat és még millió részletet is ide értve, amelyekről mi kívülállókként talán semmit nem is tudhatunk. Mindezeknek megfelelően portálunk szerkesztői a részleteket megvitatva az alábbi konszenzusos tippekre jutottak, miközben kíváncsian várják, hogy lesznek-e ezekhez képest meglepetések.

FTC-Telekom?Vienna Capitals II

Az eddigiek alapján nem lehet vita tárgya, hogy a zöld-fehérek bajnokesélyesként várják a folytatást. Innen nézvést a negyeddöntő nem jelenthet számukra gondot, bárkit is válasszanak. A Bécs-farmtól már az is óriási bravúr, hogy idáig eljutottak. Az alapszakaszban ugyanakkor négyből négyszer kikaptak a Fraditól, és csak egy meccs volt szoros, kétszer nyolcat kaptak, egyszer kilencet. Azóta sokat javultak, de alighanem így is ők lehetnek a legkevésbé kellemetlen ellenfél bárki számára.

UTE?Fehérvári Titánok

Szilassy Zoltán együttese a középszakaszban messze felülmúlta alapszakaszbeli önmagát, jelezvén, nagyon is kell vele számolni a végjátékban. A kialakult sorrenddel ellentétben ugyanakkor arra számítunk, hogy a 2. helyezett lilák nem a 7. Gyergyót húzzák be, hanem a 6. Fehérvári Titánokat. Két okból. Az egyik az utazás. A másik az, hogy bár a Volán-farmmal is meg-meggyűlt a baja az UTE-nak az alapszakaszban ? kétszer is csak túlórában nyertek, egyszer ugyanúgy veszítettek ?, a székelyek jóval több borsot törtek az orruk alá. Mást ne mondjunk, Gyergyószentmiklóson mindkétszer sima hazai győzelem született, Újpesten pedig csak túlórázva tudtak győzni a lilák.

DEAC?Gyergyói HK

Ha már muszáj utazni, akkor alighanem a legkevésbé veszélyesnek gondolható erdélyi csapatra indokolt rábökni. A szezon első számú meglepetéscsapatának, a bajnokságba egy év szünet után újraszervezve visszatért Debrecennek az eddigiek alapján a Brassótól sem kell rettegnie, de a GYHK összességében kevésbé mutatta magát erősnek. Négyből háromszor a DEAC nyert kettejük párharcában, és bár a playoff más műfaj, Hetényiék esélyesebbnek tudhatnák magukat.

SC Csíkszereda?Corona Brassó

A középszakasz alakulását figyelve már többször jeleztük, hogy alakul a két erdélyi nagycsapat közötti negyeddöntő. Erre sem a szezon előtt, sem az alapszakasz után nem számítottunk. Mind a Sportklub, mint a Corona keretét jóval erősebbnek véltük annál, hogy egyikük már a playoff első körében kiessen. A középszakaszbeli formahanyatlásnak sok oka lehet, mi első helyen a kettős terhelésre gyanakszunk, lévén, hogy a román bajnokságban is sűrűsödik a naptár. Mindez nem sok jót jósol a párharc leendő győztesének a továbbiakra nézvést sem. A Szereda csak az utolsó pillanatban, büntetőkkel harcolta ki a Fradi elleni zárómeccsen a negyeddöntős pályaelőnyt, ezzel együtt a Coronával hajszálra egyforma továbbjutási esélyekkel vehetnék fel a harcot.

FTC-VC2_20181028-DSC_3691-900

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum