Ami Carolinában megy, olyat még nem látott az NHL

   

Nagy vihart kavart ligaszerte az, ahogyan a Hurricanes a sikereit ünnepli. A szurkolók szeretik az újdonságot, nagyon egymásra is találtak a csapattal.

Az egész tavaly kezdődött, amikor a csapat a győzelmek után speciális attrakciókkal fokozta a szurkolók lelkesedését. Mutatunk is néhányat. Elsőként a tradicionálisabb változatot, amelyből a taps az izlandi szurkolást idézi:

Lehet ezt még cifrázni, például egy kis baseballimitációval:

Vagy limbóhintóval:

A dominót is szerette a közönség:

Az ünneplésből ügy lett, miután szokatlan ez az NHL-ben, konkrétan senki nem csinált eddig hasonlót. (Szemben Európával, ahol egyre több helyen van meg az ilyesminek a koreográfiája.) A finnyások azt vetették a csapat szemére, hogy tiszteletlenek az ellenfelekkel szemben. Csak hát nem nehéz észrevenni, hogy az ünneplésre a végső dudaszót és a kézfogást követően kerül sor. Ez már nem a meccs része, hanem meccs utáni ceremónia.

Ami nem meglepő módon nagyon bejön a közönségnek. Márpedig a hagyományosan nem a hokikultúrájáról híres Észak-Karolinában minden eszköz megengedett a játék népszerűségének növelésére. A kritikusok között élen jár Don Cherry, a förtelmes zakóiról hírhedt televíziós szakértő, aki játékosként négyszer nyert AHL-t (az NHL-ben nem játszott). Cherry legutóbb egy rakás balfácánnak (finom fordítása a jerksnek, ami inkább balfaszt jelent) nevezte őket. A Hurricanes marketingesei nem is késtek a válasszal, speciális pólót nyomtattak, a hazai meccsek playlistjére pedig felkerült a New Boyz: You are a Jerk című klasszikusa.

hurricanes-jerks

Talán nem egészen függetlenül az ünneplési szokásoktól a csapat elkezdett nyerni, utolsó 25 meccséből 18-at behúzott, az utóbbi 13-ból pedig tízet. Az elmúlt héten kétszer nullázták le a Dallast, ennek köszönhetően jelen pillanatban rájátszást érő helyen állnak. Nem kisebb csapatot szorítottak ki az utolsó wild card helyről, mint a Pittsburgh Penguins.

Nem túlzottan ismerős helyzet ez a szurkolók számára, hogy kedvenc csapatuk rájátszást érő helyen áll az átigazolási határidő lejárta idején, utoljára 2011-ben fordult elő hasonló. A csapat két legponterősebb játékosa Sebastian Aho (62 meccsen 69 pont) és Teuvo Teravainen (62 meccsen 55 pont), és talán annak is van valamennyi szerepe a szokatlan ünneplési rituáléban, hogy mindketten Finnországból érkeztek. Az biztos, hogy a következő hetekben érdemes lesz nézni a Hurricanest ? és nem csak a lefújásig, hanem utána is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum