7-tel kellene nyernie a Szeredának a Fradi ellen

   

Ahhoz, hogy a harmadik helyre lépjen előre az Erste Liga-középszakaszban. Valójában a pályaelőny a tét a rájátszásra, és nem az ellenfélválasztás joga.

Három csapat várhatja izgatottan, hogy mire jut egymással a Csíkszeredai Sportklub és az FTC-Telekom a Vákár Lajos Műjégpályán. A magyar bázisú nemzetközi bajnokság középszakaszának legutolsó mérkőzésen 2 pont kellene a csíkiaknak, hogy a Brassót visszaelőzve pályaelőnnyel fogadhassák ellenfelüket a negyeddöntőben. Matematikailag még a középszakasz 3. helye is összejöhet nekik, ehhez azonban 7 góllal kellene legyőzniük a listavezető zöld-fehéreket, csak így tudnák megelőzni a DEAC-ot. Az első kimenetelnek reális esélye lehet, a másodikhoz csodának kellene történnie.

A Szereda elsősorban magának köszönheti, hogy alapszakasz-másodikként lemaradni látszik a dobogóról. Jelenleg az öt felsőházi csapat közül a leggyengébb a Sportklub, miután 30% alatti teljesítményt mondhat magáénak. A csatárok mintha elvesztették volna góllövő ütőiket, csak Taratuhin és Valchar talált be a 7 eddigi középszakaszmeccsen egynél többször az ellenfelek hálójába. De a legtermelékenyebbek is csak 4 pontig jutottak, tehát nem volt igazi húzóemberük. Ráadásul a legtöbb játékos náluk játszott, hét mérkőzésen 27-en jutottak szóhoz, mintha még mindig keresnék az ideális összetételt. Bár persze benne van ebben az is, hogy párhuzamosan a román bajnokságban is voltak fontos meccseik, muszáj volt rotálniuk a jégkorongozóikat. A kettős terheléssel szokás szerint az idén sem könnyű megbirkózniuk az erdélyi gárdáknak a szezon e szakaszában. A kudarcok nyomán mindenesetre edzőváltásra is sor került, a kanadai Don MacAdam helyére érkezett Vaclav Novak a román bajnokságban már bemutatkozott – egy túlórás sikerrel és egy vereséggel –, az Erste Ligában pedig most debütál az új szakvezető.

A ferencvárosiaknak nincsenek hasonló problémáik. Hatan vannak, akik többször is betaláltak, három játékos pedig elérte vagy túlszárnyalta a pont/meccses átlagot. Brassóban viszont csak 1 gólig jutottak, miközben 4-et kaptak. Fodor Szabolcs vezetőedző nem volt elégedett azzal, amit a játékosaitól látott, csak az utolsó harmad tetszett neki nagyjából-egészében, de mint fogalmazott: ez nem elegendő. A szeredai mérkőzés az utolsó a rájátszás előtt, így elvárás lesz a csapattól, hogy a brassóihoz hasonló lassú kezdés ne forduljon elő még egyszer. Több idő nincs, hogy felvegyék a playoffüzemmód sebességét, vissza kell térni ahhoz a játékhoz, ami az alapszakasz után a középszakasz megnyeréséig vitte a csapatot. Ez egyben a Brassó reménye is arra, hogy sikerülhet bekúsznia a negyedik helyre. Ehhez a Ferencvárosnak olyat kell tennie, ami ebben az idényben még nem sikerült Csíkban: előbb büntetőkkel 7-6-ra kapott ki, majd decemberben 3-2-es vereséget szenvedett.

SCC-FTC_20181201

fotó: Csíkszeredai Sportklub

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 5-4

   

A Sportklub hiába vezetett 3-0-ra, csak büntetőkkel tudta legyűrni a ferencvárosiakat, így a 4. helyen zárta a középszakaszt.

A csíkszeredaiak úgy léptek jégre, legalább 7 gólos sikerre van szükségük a 3. hely eléréséhez. Az első harmadban ebből kettőt meg is lőttek: a 15. percben Papp Szabolcs 5 az 5 elleni játék során vezetéshez juttatta a Sportklubot, aztán 4 perccel később újra Papp villant, gólra váltotta Perrier kiállítását. A második játékrész elején egy kivédekezett emberhátrány után még közelebb került céljához a csíki együttes, Részegh Tamás meglőtte a 3. góljukat. Másfél perccel később Jászai Dávid szépített, így újabb 5 gólra volt szüksége a Sportklubnak. A gólok nem jöttek, ellenben a büntetéspercek igen, a meccs felénél Flinta Botond bottal akasztásért és sportszerűtlen magatartásért kapott 2+2 perces pihenőt, míg a 39. percben Belov 2+10 perces kiállítást kapott. A 42. percben Pavuk Attila 1 gólra csökkentette az FTC-Telekom hátrányát, aztán 6 percre rá Fodor megszerezte a Sportklub negyedik találatát. A mérkőzés hajrájához közeledve Jászai meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. A rendes játékidő utolsó percében Arany Gergely lekorcsolyázott, a 6 az 5 elleni játékban Nagy Gergő kiharcolta a hosszabbítást.

A túlóra nem hozott gólt, büntetők döntöttek. A szétlövésből a Sportklub jött ki jobban, 5-4-re győzött. A csíkiak pontszámban beérték és meg is előzték a Brassót, feljöttek a 4. helyre, pályaelőnnyel kezdik a rájátszást.

FTC-SCC_20181022_DSC_3294-900

Fotó: FTC-Telekom

Egy nagyon erős Ferencvárost győztünk le

 

Mestermérleg az SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzés után.

Vaclav Novák, Csíkszeredai Sportklub: “Jól indítottuk a meccset, a három gólunk mellett több lehetőségünk, helyzetünk is volt. Háromgólos vezetésünknél viszont elkezdtünk egyre többet hibázni, és ez visszaütött. A csapatban viszont volt tartás és a szétlövéseket végül behúztuk. Gratulálok a fiúknak, jól dolgoztak, egy nagyon erős Ferencvárost győztünk le.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Nehéz egy sportolónak úgy beleállni a meccsbe, hogy annak nincs nagyon tétje, és ezt próbáltuk kezelni, a srácokba meg beleverni, hogy igenis fontosak ezek a meccsek. Ez nem egyszerű feladat, és ez látszott azon, ahogy kezdtünk, de látszott az is, hogy a Csíkszeredának nagyon fontos ez a meccs. Nem sikerült jól a startunk, ők nagyon jól mentek, meg is volt az eredménye. Utána összekaptuk magunkat, elkezdtünk dolgozni, és a munka meghozta a gyümölcsét. Nagyon meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, és nagy karaktert mutattunk, hogy így visszatudtunk jönni háromgólos hátrányból. Ennek örülök, és kicsit sajnálom, hogy az elejétől nem tudtunk így menni. Gratulálok a Csíkszeredának.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Rédai.
Lundström: 88,9% (Onodi)
K
Arany: 86,8% (Pleszkán)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Taratuhin
1
Rantanen, Karmeniemi, Nagy, Tóth A., Rafaj
Sulakov, Gecse, Fodor, Panov, Bíró
2
Perrier, Jászai, Pavuk, Switzer, Tóth Renátó
Flinta, Farkas T., Rokaly Sz., Részegh T., Rokaly N.
3
Hegyi, Sarcia, Dósa, Roczanov, Tóth G.
Györfy, Casaneanu, Egyed, Horváth
4
Lengyel, Hardi, Pozsár, Farkas L. S.
Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:48 SCC Papp Valchar Taratuhin
2-0 19:01 SCC PP Papp Valchar Becze
3-0 25:16 SCC Részegh T. Flinta
3-1 26:43 FTC Jászai Nagy
3-2 41:14 FTC Pavuk
4-2 47:44 SCC Fodor Bíró Panov
4-3 53:47 FTC Jászai Rafaj Switzer
4-4 59:15 FTC Nagy Tóth A.
5-4 65:00 SCC GWS Bíró
38 Kapura lövések száma 36
22 Kiállításpercek 22

A Sportklub–Fradi rangadó góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum