Mit kezdjen most egymással a DVTK és a MAC?

   

Rendkívül érdekes szituáció állt elő a szlovák Extraligában az utolsó alapszakasz-forduló előtt. Indokolt matekoznunk egy kicsit.

Az Extraliga rájátszásába 8 csapat jut be, onnantól kezdve minden úgy történik, mint bárhol máshol, negyeddöntős párharcokkal kezdve, fináléval végezve. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy az alapszakasz legjobb nyolc klubja folytathatja a küzdelmeket. Automatikusan csak az első hat vívja ki a playoff jogát, és a hatodik hely megszerzésére egészen az utolsó előtti fordulóig volt esélyük a DVTK Jegesmedvéknek. Ez a Dukla Trencín otthonában elszenvedett 0-3-as vereséggel elszállt, és az is eldőlt, hogy a miskolciak egészen biztosan a 8. pozícióban zárnak a táblázaton.

Ennek azért van kiemelt jelentősége, mert a 7?10. helyezettek külön megküzdenek azért, hogy közülük kettő a többiekkel tarthasson a negyeddöntőkbe. Mégpedig úgy, hogy a 7. a 10.-kel, a 8. a 9.-kel vív három ? korábban előfordult, hogy téves információkból kifolyólag kettőt írtunk ? nyert mérkőzésig tartó párharcokat. Ez rendkívül sűrű naptár szerint fog történni. Az első mérkőzésekre március 1-jén kerül sor, a második játéknap 2-án, a harmadik 4-én, a negyedik és az ötödik, ha szükséges, 5-én és 7-én lesz. Az első negyeddöntőket ehhez képest március 9-én játsszák.

A DVTK Jegesmedvék tehát az alapszakasz 9. helyezettjével mérkőznek. Miután fordulatos csatában 4-3-ra legyőzte a HC Detvát, jelenleg a MAC Újbuda áll a 9. helyen. Vagyis ha minden így maradna, egy csapatunk garantáltan ott lenne az Extraliga-negyeddöntőben, de kettő semmiképpen sem. Hogy a helyzet még speciálisabb legyen, a február 26-ai utolsó fordulóban a Jegesmedvék a MAC-ot fogadják Miskolcon. Amennyiben az újbudaiak nyernek, nincs több kérdés, kezdődhet a magyar?magyar különcsata, megismételve az előző három Erste Liga-szezon döntőjét. Már pénteken jöhetne is a két gárda újabb találkozója, majd gyors egymásutánban a többi. Mint mindenki tudja: a magyar bázisú nemzetközi bajnokság fináléiban 2016-ban és 2017-ben a DVTK Jegesmedvék nyertek a MAC ellen, míg 2018-ban a MAC diadalmaskodott a Jegesmedvék felett. Ha ellenben kedden a hazaiak győznének, akkor a Gyetva akár vissza is előzhetné Majoross Gergely csapatát. Igaz, ennek  nem kiemelkedően magas a valószínűsége, a HC 07 ugyanis a bivalyerős Nyitrával találkozik, amely a 3. helyen áll.

Végezetül van még egy érdekesség. Azt nem tudni, hogy az alapszakasz tizedikjének kivel kell majd harcolnia a kvalifikáció során. A 7. Dukla Trencín ugyanis győzelmével 2 pontra megközelítette a 6. HC Nové Zámkyt, amely vereséget szenvedett Besztercebányán. Hogy, hogy nem: kedden Érsekújváron mindent eldöntő Zámky?Dukla rangadót rendeznek.

macmis

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum