A kilencedik helyért meccsel a Gyetvával a MAC

   

Tabellaszomszédok találkoznak az Extraliga-alapszakasz utolsó újbudai mérkőzésén.

Két fordulóval az alapszakasz zárása előtt már eldőlt, hogy az újbudai újonc playoff-kvalifikációt vívhat a szlovák bajnokságban. Ezzel az alapvető célt máris teljesítette Majoross Gergely csapata. Bebizonyosodott, hogy egy lényegében ugyanolyan erősségű kerettel, amely egy évvel korábban megnyerte az Erste Ligát, helyt lehet állni a szlovák első vonalban is. A MAC két csapatot maga mögé utasított azok közül, akikkel szemben előzetesen is versenyképesnek vélhettük – de megelőzhet még egy harmadikat is. Jelenleg 1 pont előnnyel kilencedik a HC Detva, amelyet vasárnap délután vendégül látnak a kékek a Tüskecsarnokban. Egyszerű, mint az egyszeregy: ha a hazai csapat nyer, feljebb lép. Azt a pozíciót persze az utolsó fordulóban még meg is kellene védeni, de ne szaladjunk ennyire előre, koncentráljunk a vasárnapi feladatra. A tét nem pusztán a helyezés, hanem az is, hogy ki lesz az ellenfél az említett – két győztes meccsig tartó – playoff-kvalifikációban. Ez egyelőre kiszámíthatatlan, hiszen a mai beosztás szerint Trencsénben is közvetlen riválisok meccselnek, ott a 8. DVTK-Jegesmedvéknek kellene diadalmaskodnia a Dukla felett ahhoz, hogy ismét eggyel feljebb kapaszkodjon, és matematikailag még mindig befogható az Érsekújvár is a hatodik helyen.

A MAC és a Gyetva rövid közös története nagyon érdekes. Mindkét csapat két győzelmet aratott egymás ellen az alapszakaszban, rendre hatvan perc alatt, vagyis hat-hat pontot gyűjtöttek. Ebben még nincs semmi különös, de most jön a kanyar: kivétel nélkül minden alkalommal az idegenben játszó csapat győzött. Ezt a sormintát kellene most megbontaniuk Nagy Krisztiánéknak.

“Éleződik a helyzet, ami számunkra biztos, az az, hogy a tizedik helyünk megvan – mondta Tokaji Viktor másodedző a csapat hivatalos közösségi oldalán. – Viszont a Gyetva egy ponttal van csak előttünk, így a kilencedik hely sem tűnik irreálisnak. Hazai pályán ezt az alakulatot még nem sikerült legyőznünk, csak idegenben, ezen szeretnénk változtatni. Ami az utolsó két mérkőzés játékát illeti, nagyon tetszett, amit láttunk a srácoktól, kicsit mintha érzelmileg is átfordult volna valami. Ezt szeretnénk kihasználni, magas energiaszintet hozni, már playoffüzemmódban játszani, jó és gyors döntéseket hozni.”

macdtv

fotó: Koncsár Irma/MAC

MAC Újbuda–HC 07 Detva 4-3

   

Majoross Gergely csapata győzött egy izgalmas harmadik harmadot hozó meccsen, így a 9. helyről várhatja az alapszakasz utolsó fordulóját.

A gyetvaiak kezdték jobban a találkozót, többet volt a korong a magyar kapu előtt, ám az első komoly védéseket Zalivinnek kellett bemutatnia a 4. percben, amikor Nagy Krisztián többször is megpróbálta közelről bekotorni a játékszert. A MAC lendületét nem sokkal később megtörte egy kiállítás, Brown volt szabálytalan egy támadó harmadbeli bulinál. Az emberhátrányban nem tudott felszabadítani a hazai együttes, Martin Chovan pedig a kapunak szemben állva pontos lövéssel vezetéshez juttatta a vendégeket, lehet, hogy a korongba Murcek beleért. A 7. percben Maros Surovy volt indokolatlanul durva Rajna kapuja mögött. Az első MAC-emberelőnyben mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de nem született gól. A teljes létszámú játék során a szlovákok alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket, a 15. percben kapuvasat lőttek. A harmad végén a gyetvaiak kihagyták a második 5 a 4 elleni lehetőségüket.

A második játékrészre aktívabb MAC érkezett, az agilisebb játék emberelőnnyé érett. A fórban közel járt az egyenlítéshez a hazai együttes, Zalivin hihetetlen bravúrral védett, ám közben szabálytalankodtak a gyetvaiak, így 1 percnyi kettős előny következett. Az 5 a 3 elleni lehetőség kimaradt, a szimpla fór idővel hátrányba fordult. A kiegészülések után kiegyenlített erők küzdelme zajlott a jégen. A 38. percben egyenlített a MAC: Orban a fekvő Zalivin fölött belőtte a hazaiak első gólját.

A záró felvonás elején egy kijátszott akció végén betalált a HC 07 Detva, ám Rajnával ütközött az egyik szlovák játékos, ezért videóbíróztak a játékvezetők. A visszanézés után érvénytelenítették a gólt. Nem sokkal később érvényes találatot lőttek a gyetvaiak, lesgyanús körülmények között Daloga betört a MAC harmadába, lekorcsolyázott az alapvonalig, majd visszatette a kapu elég a korongot, ahol Viktor Fekiac jó ütemben érkezett, 1-2. Nem kellett sokáig várni a hazaiak válaszára, Brown fonákkal vágott nagy gólt Zalivin kapujába. A 49. percben már vezetett a MAC: lendületes akció végén Langkow Orbannak tette a korongot, akinek passzát az üresen érkező Bodó lőtte be, szép találat volt. A harmadik gól után is lendületben maradt a kék-fehér együttes, bár ezt némileg megtörte Nagy Krisztián sérülése, aki bevonult az öltözőbe. Az 55. percben egyenlítettek a szlovákok, Viktor Fekiac meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. Alig három perccel a vége lőtt Dudas villant, és egy szép csel után újra előnyhöz juttatta a MAC-ot. Az utolsó percben emberelőnybe kerültek a gyetvaiak, a kapusukat is lehozták, hiába: Brown korongot szerzett,  gáncsolták, így véget ért a hazaiak emberhátránya.

A MAC 4-3-ra győzött, sikerével megelőzte ellenfelét és feljött az Extraliga 9. helyére, az újbudaiaknak a keddi utolsó fordulóban a saját kezükben lesz a sorsuk, hogy megőrizzék ezt a pozíciót.

macdtv-201902-ml

Fotó: Mudra László (MAC)

Extraliga, 2019. feb. 24., vasárnap.
Rajna: 85,7%
K
Zalivin: 87,1%
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Kuklev, Chovan Martin, Scurko, Murcek, Pulis
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Sladok, Golian, Daloga, Fekiac V., Zilka
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Fekiac F., Betker, Král, Chovan Matus, Tibensky
Kreisz, Majoross, Vokla, Pápa, Szigeti
4
Jendrol D., Gachulinec, McLean, Török, Surovy
Majoross Gergely
E
Josef Turek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:18 DTV PP Murcek Pulis Chovan Martin
1-1 37:28 MÚB Orban Bodó Langkow
1-2 44:17 DTV Fekiac V. Daloga
2-2 45:29 MÚB Brown
3-2 48:21 MÚB Orban Bodó Garát
3-3 54:04 DTV Fekiac V. Král
4-3 57:13 MÚB Dudas Burt Pápa
31 Kapura lövések száma 21
8 Kiállításpercek 8

Szép gólokkal verte a MAC Újbuda a Gyetvát

 

Brown fonák bombája, Bodóék összjátéka és Dudas csele is látványos volt. Videó-összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum