A MAC újabb bravúrra készülhet Zólyomban

   

Miközben Majoross Gergely csapatának meg kell kísérelnie a pontszerzést idegenben, érdemes figyelni a Zsolna–Liptószentmiklós csatára is.

Három forduló van hátra az Extraliga-alapszakaszból, és a 10. helyen álló MAC Újbuda előnye továbbra is 6 pont az első számú üldöző Liptószentmiklós előtt. Az előző körben kis híján bebiztosította a gárda a playoff-kvalifikációt, amikor fantasztikus teljesítményt nyújtva harmadszor is legyőzte az élmezőnyhöz tartozó HC Kosicét. Igen ám, csakhogy a liptóiak is véget vetettek 6 meccses vereségsorozatuknak, és az Érsekújvár 1-0-s legyűrésével versenyben maradtak. Ez most azért érdekes, mert míg a MAC-nak tényleg különlegesen kiemelkedő produkciót kell nyújtania, ha pontokat akar elhozni a HKM Zvolen otthonából, addig az MHK Liptovsky Mikulas a tabellautolsó MSHK Zilina otthonába látogat pénteken. De van még egy csavar a történetben. Az, hogy az Extraligából ki is lehet esni, és a Zsolnának van még sansza visszakanyarodni a senkiföldjéről. A különbség a 11. és a 12. között szintén 6 pont, vagyis ha nyernek a hazaiak, akkor egy győzelemre kerülnek a megmeneküléstől. Egy szó, mint száz, biztos, hogy éles meccset fognak játszani ott is. Ami a MAC vendégszereplését illeti, tudjuk, hogy az Extraligában sincsenek legyőzhetetlen csapatok. Ezzel az újbudaiak is tisztában vannak, mert bár csak egy meccset nyertek meg a Zólyom elleni párharcban a négyből – és még kétszer 1 pontot szereztek –, de azt történetesen 6-1-re, idegenben, december 9-én. A példa adott, csak követni kell.

“Néhány fordulóval az alapszakasz vége előtt két fontos célt határoztunk meg: az egyik nyilván az, hogy a kvalifikációt érő helyek egyikét meg tudjuk szerezni, a másik pedig, hogy olyan irányba haladjunk tovább bármi áron, ami segíteni fog minket a későbbiekben – mondta Majoross Gergely vezetőedző a csapat hivatalos közösségi oldalán. – Ennek érdekében próbálkoztunk és próbálkozunk is egy-egy módosítással a játékrendszerünkben, ami az utolsó mérkőzésen kiválóan működött. Azt gondolom, hogy az, amit a srácok beletesznek az elmúlt időszakban, kiemelkedő, ennek hol volt látszatja, hol nagyon nem, de az biztos, hogy ezt kell tovább követnünk, és ennek a következő állomása lesz a ma esti mérkőzés Zólyomban. A célunk természetesen az, hogy bebiztosítsuk a kvalifikációt érő helyet, és tovább élesítsük magunkat a szezon legfontosabb szakaszára.”

maczvo

fotó: Koncsár Irma/MAC

HKM Zvolen–MAC Újbuda 3-0

   

Az újbudaiak kikaptak Zólyomban, ám a liptószentmiklósiak zsolnai vereségének köszönhetően ott lesznek a playoff-kvalifikációban.

A dobogós zólyomiak erősen indították a meccset. Másfél perc után emberelőnybe is kerültek a hazaiak, Dudas ült ki a büntetőpadra, a hátrányt kibekkelte a MAC. A HKM Zvolen 8. percben 8:0-ra vezetett a kapura lövési mutatóban, de Bálizs hibátlan maradt. A harmad közepén Macaulay lapos lövésébe – ez volt az újbudaiak első kaput eltalált próbálkozása – nem tudott beleérni a csapattársa, de azért, mert Pöyhönen szabálytalankodott vele, így emberelőnybe került a MAC. A fór első felében kereste magát Majoross Gergely csapata, a második percében már felállt, ám nem jutott el igazán veszélyes lövésig. A kiegészülés után újra a zólyomiak domináltak, a 18. percben kapuvasat lőttek.

A második húsz perc elején egy agilisebb MAC érkezett a jégre. A zólyomiak fokozatosan átvették az irányítást, a 27. percben Mitchell szólójánál kellett nagyot védenie Bálizsnak. A hazaiak nyomása a 29. percben érett góllá, hiába ért bele a passzba az egyik kék-fehér hátvéd, Chovan elé került a korong, aki vezetéshez juttatta a HKM Zvolent. A meccs felénél eljött a második MAC-fór, egy kijátszott támadás végén a hazaiak felszedték Langkow ütőjét. A harmad utolsó előtti percében komoly nyomás alá került Bálizs kapuja, a magyar hálóőr védett, amíg tudott, de Kytnár belőtte a 2. zólyomi gólt.

A harmadik játékrész elején emberhátrányba került a MAC, amit Bálizs vezetésével kivédekezett. A kiegészülés után erőre kapott a magyar csapat, több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A végjátékban Majoross Gergely lehozta Bálizst, hiába, Kytnár lőtt egy egész pályás üres kapus gólt. A MAC 3-0-ra kikapott, de veresége ellenére is bebiztosította helyét a playoff-kvalifikációban, ugyanis a liptószentmiklósiak kikaptak Zsolnán.

mac-zvo

Fotó: Koncsár Irma (MAC)

Extraliga, 2019. feb. 22., péntek.
Skapski: 100%
K
Bálizs: 95,5%
Pöyhönen, Fraser, Vandas, Kytnár, Handlovsky
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Hrasko, Zelenák, Chovan, Marcinek, Obdrzalek
2
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Drgon, Ulrych, Kelemen, Zuzin, Mitchell
3
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Vandane, Roman, Petrás, Andrisík
4
Kreisz, Majoross, Vokla, Pápa, Szigeti
Andrej Podkonicky
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 28:31 ZVO Chovan Kelemen
2-0 38:26 ZVO Kytnár Handlovsky Fraser
3-0 59:38 ZVO EN Kytnár
45 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 4

A Zólyom–MAC mérkőzés góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum