Képes-e másodszor is legyőzni az UTE-t a DEAC?

   

Az Erste Liga-középszakasz második helye a tét péntek este a Megyeri úton.

Oda-vissza csatával kezdte és azzal is zárja a középszakaszt az Újpest. A Ferencváros elleni dupla az eredmény szempontjából nem sikerült túl jól a liláknak, akik a Debrecen ellen is hátrányban vannak az első meccset követően. A csütörtök esti 6-4-gyel a DEAC egyben lőtávolba került, ha pénteken ismét nyernek a hajdúságiak rendes játékidőben, akkor  felkapaszkodnak a második helyre. Ehhez persze nyilván az újpestieknek is lesz egy-két szavuk.

A liláknak egy pont szükséges a második helyhez, ám ehhez rendbe kell tenniük a védekezésüket, amely Debrecenben nem működött tökéletesen. Szilassy Zoltán nem is volt boldog attól, amit a csapat nyújtott. Az UTE vezetőedzője nagy hangsúlyt fektet a jó védekezésre, és ebből nem sokat látott viszont. Az egész szezonban ez volt a második alkalom, hogy 5-nél több gólt kaptak a lilák, így aztán hiába lőttek 4-et Hetényi Zoltánnak – köztük egy egészen szenzációs csodagólt Taylor Stefishen révén –, nem győzhettek. Ha viszont a nagyképet nézzük, nem a részleteket, az UTE az utóbbi hetekben egyre jobb formát mutatott, a játék meggyőzőbb lett, úgy tűnik, igyekeztek elkerülni a tavalyi hibát, és a playoffra élesítették magukat. Papíron nagyon erősek a lilák, de este ezt a jégen is meg kell mutatniuk.

A Ferencváros után az újpestieknek is hatot hintő DEAC a győzelmével nagy valószínűséggel megszerezte a pontokat, amelyekkel a két erdélyi csapatot maga mögött tarthatja. Mivel a Csíkszeredával összevetve sokkal jobb a gólkülönbsége, és sokkal több gólt is lőtt, egészen nagy dolgoknak kellene történniük ahhoz, hogy elveszítsék pozíciójukat. (Egy példa a variációk közül: 5 góllal kellene kikapniuk az UTE-tól, és 5-tel kellene nyernie a Sportklubnak szombaton a Fradi ellen, hogy helycsere történjen.) Felfelé viszont nézhetnek és néznek is, a második hely karnyújtásnyira van, amivel alighanem kellemesebb negyeddöntős párharc következhetne számukra. A potenciál az eddigiek alapján ahhoz is megvan a társaságban, hogy két nap alatt kétszer legyőzzék a lilákat. Ráadásul felszabadultan játszhatnak, sem az esélyesség terhe, sem az eredménykényszer nem nyomasztja őket.

A meccsen macidobálás is lesz, az első hazai gólt követően dobhatják a jégre a szurkolók a magukkal hozott plüssállatokat.

UTE-DEB_20181226-1-900

fotó: TSH fotó

UTE–DEAC 4-1

   

A lila-fehérek visszavágtak a Debrecennek a csütörtöki vereségért, és ezzel második helyen zártak az Erste Liga-középszakaszban.

A második helyét védő UTE semmit sem szeretett volna a véletlenre bízni, nekiugrott ellenfelének, és emberelőnyben már a 3. percben megszerezte a vezetést Ladislav Sikorcin góljával. Ezt követően szelídebb hangnemben folytatódott a rangadó, mint ahogy csütörtökön az odavágón abbamaradt, de ez a helyzet az első szünet után megváltozott. Ismét jöttek a kiállítások egymás után, eleinte újpesti oldalon, négyen is kénytelenek voltak ideiglenes pihenőre vonulni sorban, és a második esetnél Turcotte ki is egyenlített, 1-1 a 27. percben. Aztán ugyanő miként Debrecenben, úgy ezúttal is konfliktusba keveredett, Peter Huba volt a párja. Nem sokkal később hatalmas hibát követett el a DEAC. Előbb elcserélték magukat a vendégek, majd hamarjában ki is ütötték a korongot a palánkon túlra, kettős fórban támadhatott az UTE. Hatékonyabbak nem is lehettek volna a lilák: előbb Andrej Hebar használta ki a duplát, majd Vincze Péter a szimplát, 3-1 állt a táblán két harmad után. Az utolsó játékrész kevésbé bizonyult hektikusnak, a második debreceni kiállításból a lilák beütötték a negyedik góljukat is Csányi jóvoltából, a továbbiakban pedig semmi jegyzőkönyvbe kívánkozó esemény nem történt.

Az UTE megérdemelten zárt a második helyen, a DEAC pedig vélhetően veresége ellenére is hamadik lesz. Hacsak nem veri meg szombaton az SC Csíkszereda legalább 7 góllal a középszakaszgyőztes FTC-Telekomot.

debute

fotó: deacjegkorong.hu

Erste Liga, Megyeri út, 1127 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Váczi, Muzsik.
Duschek: 96,4% (Sila)
K
Hetényi Z.: 88,6% (Gönczi)
Varga, Kovács A., Benk, Sikorcin, Stefishen
1
Kovács B., Markov, Turcotte, Izacky, Novotny
Huba, Fekete, Brine, Hebar, Ropret
2
Hetényi P., Vincze P. T., Németh, Kulesov, Berta
Pokornyi, Kiss, Nemes, Vincze P., Csányi
3
Vuorijarvi, Antal, Silló, Molnár, Salló
Kocsis, Szalma, Kovács S.
4
Márton
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:44 UTE PP Sikorcin Csányi Brine
1-1 26:06 DEB PP Turcotte Németh
2-1 37:48 UTE PP2 Hebar Ropret Varga
3-1 38:18 UTE PP Vincze P. Stefishen Hebar
4-1 52:24 UTE PP Csányi Sikorcin
35 Kapura lövések száma 28
14 Kiállításpercek 14

Így szerezte meg az UTE a középszakasz 2. helyét

 

Az Újpest–Debrecen mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum