A Schiller-Vasas akár még kilencedik is lehet

   

Ehhez az kell, hogy a piros-kékek legyőzzék a Gyergyót, továbbá hogy a Dunaújváros és a Hokiklub Budapest is vereséget szenvedjen.

A középszakasz utolsó meccse előtt még mindig van esélyük Ladányi Balázs tanítványainak arra, hogy nagyot javítsanak pozíciójukon. A helyzet nem egyszerű, de nem is reménytelen. Jelen pillanatban a Schiller-Vasas HC a 11. helyen áll, hátránya a 10. DAB-hoz képest két pont, a Hokiklub Budapesttel szemben pedig három. A középszakaszbeli mérlegük, amely pontegyenlőség esetén első helyen rangsorol, mindkét csapattal szemben pozitív. A DAB-tól és a HKB-tól is 4-3-ra kaptak ki idegenben, előbbitől rendes játékidőben, utóbbitól büntetőkkel, majd hazai pályán mindkétszer nyertek: a fővárosi rangadó 3-2 lett, az Acélbikákat 5-2-re ütötték ki. Az utolsó fordulóban a KMH-sok a Vienna Capitals II-höz látogatnak, míg a DAB a Titánokat fogadja, egyik sem lesz könnyű mérkőzés a piros-kékek riválisai számára. Akik ehhez képest a Gyergyói HK-t látják vendégül, amely már bent van a rájátszásban.

vasgye-201901
Fotó: Vasas Attila/Schiller-Vasas

A feladat tehát adott: minél több pontot el kell hozni, aztán kiderül, hogy mindez mire elég. Annyi biztos, hogy a kizárólag fiatalokra építő Ladányi-gárda számára óriási dolog lenne nem a táblázat végén zárni. Annál is inkább, mert ez az alapszakaszban egy huszáros hajrával összejött nekik, akkor a Hokiklubot maguk mögé tudták utasítani. A huszáros hajrá most is megvan: első 7 meccsüket elveszítették a középszakaszban – igaz, 3 pontot azért szereztek közben –, majd két rendes játékidős győzelemmel folytatták, először a még a rájátszásra hajtó Hokiklubot, másodszor a szétesett DAB-ot múlták felül.

A Schiller-Vasas és a Gyergyó már az alapszakaszban is szoros meccseket játszott egymással – egyetlen 0-5-ös székely siker kivételével –, a negyediket meg is nyerték Bödökék. A középszakaszban Gyergyószentmiklóson csak 3-2-re tudtak győzni a hazaiak hosszabbításban. A felfelé ívelő forma folytán egészséges önbizalommal várhatják tehát a találkozót a vasasosok, igaz, ez utóbbinak a gyergyóiak sem lehetnek híján, minthogy a rájátszással elérték alapvető céljukat ligaújoncként.

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 5-6

   

A 26. büntető döntött a vendégek javára, a piros-kékeknek nem sikerült megelőzniük a DAB-ot a középszakasz végén.

Két motivált csapat lépett jégre Káposztásmegyeren, a Schiller-Vasas az utolsó helyről való elrugaszkodásért küzdött, míg a gyergyóiak minden jel szerint nem laktak jól azzal, hogy két nappal korábban Bécsben kiharcolták a playoffot. Minden bizonnyal lelkes szurkolótáboruk sem nézte volna örömmel, ha belealszanak a meccsbe.  Nem is tettek ilyet, Jezsov révén a 6. percben megszerezték a vezetést, amit azonban a 12.-ben Góga Attila kiállítása alatt Bálint Tamás kiegyenlített. A büntetőpadról visszatérő székely csapatkapitánynak ezt követően kereken húsz másodpercre volt szüksége, hogy visszavegye az előnyt, 1-2 az első szünetben. A második harmadban eleredt a góleső, amiben egyforma szerepet játszott mindkét gárda: Lőczi egyenlítése után kettővel elment a Gyergyó – Constantin és Sára jóvoltából –, ám a házi pontkirály Bödök visszahozta a hazai reményeket, 3-4. Az utolsó felvonásban aztán két újabb Vasas-gól következett, előbb Surányi, majd Székely Mádai talált be, 5-4 a 46. percben, mínusz kettőből így lett plusz egy, ami azt jelentette: ha nem változik az eredmény, akkor Ladányi Balázs csapata megelőzi a szezontól katasztrofális vereséggel búcsúzó DAB-ot. Csakhogy a svéd Oscar Steen másképpen gondolta, 5-5 az 57. percben, jöhetett a hosszabbítás. Még mindig volt tét, a Vasasnak a pluszpont is elég lett volna, hogy előrelépjen a 10. helyre. A ráadásban nem született meg a döntő találat, rávezetésekre került sor. Az első húsz nem ment be, a 21. a hazaiak részéről éppcsak átgurult a vonalon, videózás után megadták. A következőt azonban a Gyergyó is belőtte. Ezután még három ismét kimaradt, majd Vlagyiszlav Karpusz eredményes volt, nyertek a székelyek, így a Schiller-Vasas HC a 11. helyen végzett, a DAB maradt utolsó előtti.

vasgyer2

Tényleg őrült meccs volt

   

Mestermérleg a Vasas–Gyergyó mérkőzés után.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Csillogtak a szemek nálunk, mert egy esetleges hárompontos győzelemmel akár két helyet is előreléphettünk volna a tabellán, ha a másik két meccs úgy alakul. Ez rányomta a bélyegét a meccsre, és bár a munkával, a helyzeteink és a kapura lövések számával nem volt gond, mégsem használtuk ki annyira a helyzeteinket, ahogy lehetett volna, mondom ezt az öt lőtt gól ellenére. Egy ilyen Gyergyótól lehet öt gólt kapnia egy első éves fiatal csapatnak, inkább az volt a probléma, ahogy azok a gólok születtek, odaadtunk nekik egy-két esélyt. A büntető nagyon nagy lutri, most is az volt, sokáig senki nem lőtt gólt, aztán mindenki, majd csak ők, gratulálok a Gyergyónak a győzelemhez, és sok sikert minden csapatnak a felsőházban.”

Mikael Tisell: “Tényleg őrült meccs volt, nagyjából olyan, mintha a szezon előtt találkoztunk volna egy felvezető összecsapásra. Az elején nem úgy állt bele egyik csapat sem, mint egy éles meccsbe, de aztán egyre jobb és jobb lett mindkettp játéka. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a rájátszásra, várjuk az ellenfelünket.”

vasgye

fotó: Schiller-Vasas HC

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 450 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Kedves, Soltész.
Tóth: 80,6% (Koitmaa)
K
Gorjacsevszkih: 88,1% (Szakács)
Bálint, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
Tornyai, Surányi, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
2
Góga, Orbán, Sára, Steén, Karpusz
Fejes, Kováts, Rózsa, Czakó, Gágyor
3
Bobcek, Nagy, Benedek, Péter, Timaru
Inglis, Seregély, Lőczi, Fliszár, Varga
4
Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:41 GYE Jezsov Péter Benedek
1-1 11:47 VAS PP Bálint Turbucz Bukor
1-2 12:07 GYE Góga Barabás Daradics
2-2 24:34 VAS Lőczi Fliszár Varga
2-3 29:53 GYE Constantin Csergő
2-4 30:09 GYE Sára Steén Bobcek
3-4 30:58 VAS Bödök
4-4 43:41 VAS Surányi Székely-Mádai
5-4 45:07 VAS Székely-Mádai
5-5 56:06 GYE Steén Nagy
5-6 65:00 GYE GWS Karpusz
42 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 4

10 gól és egy rekordhosszú büntetőpárbaj videója

 

A Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK mérkőzés legfontosabb mozzanatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum