Továbbra is első pontjaiért hajt a Fehérvár

   

A magyar EBEL-csapat a felső és az alsóházat is beleértve az egyetlen a mezőnyben, amely nullán ragadt a középszakaszban.

Úgy érzem, kicsit elvesztettük a játékunkat – mondta Hári János csapatkapitány, miután a Fehérvár AV19 vasárnap Bolzanóban is vereséget szenvedett. A felsőházi szerepelést bravúros alapszakasz-végjátékkal kiharcoló alakulat valóban elvesztette a lendületét. Első nekifutásra szorosnak mondható vereséget szenvedett a gárda a listavezető Graz otthonában, majd egy hazai 1-4 következett a Klagenfurt ellen, harmadjára pedig egy simának mondható 2-5 Dél-Tirolban.

Kétségtelen, hogy bármi történik a bajnokság e fázisában, a rájátszást már senki sem veheti el a mieinktől, annak azonban mégis lehet demoralizáló hatása, ha vereség vereséget követ. Valahogyan muszáj visszaszerezni a lendületet, különben nem sok mentális energia marad a bajnokság legfontosabb részére. Persze az is tény, hogy ebben a mezőnyben mind az öt ellenfél kifejezetten erősnek számít, csak hát a Volán is annak tűnt, hogy mást ne mondjunk, decemberben és januárban senki sem szerzett több pontot nála.

Akárhogy is, időszerű lenne visszatérni a győzelmek útjára. Ez akkor is így van, ha péntek este az erősek közül is az egyik legerősebb, a Vienna Capitals érkezik a Raktár utcába. A bécsiek a második helyen állnak, úgy, hogy mindhárom eddigi összecsapásukat megnyerték, kettőt rendes játékidőben, egyet hosszabbításban. A Bolzanót lenullázták, a KAC-ot is lazán kiiktatták, Salzburgban büntetőkkel kerekedtek felül. Ami az alapszakasz Fehérvár–Viennáit illeti, Bécsben mindkétszer a Capitals nyert, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban ellenben a mieink, így nincs más hátra, folytatni kell a sormintát.

Az összecsapást 18 órától közvetíti a Digi Sport.

avsvic2018

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

Fehérvár AV19–Vienna Capitals 1-2

   

Negyedjére sem sikerült pontot szereznie a magyar EBEL-csapatnak a középszakaszban.

A két szurkolótábornak köszönhetően remek hangulatban kezdődött az összecsapás. Az első kapura tett korongra Carruth tenyerelt rá, és a folytatásban is az osztrákok voltak aktívabbak; előbb Wukovits késett le egy kipattanóról, majd Schneider lövését tette oldalra a fehérvári kapus. Az 5. percben Romig akadt össze Hartyval, jöhetett az első emberelőny. Remekül védekeztek a bécsiek, a korong bevitele is gondot okozott a mieinknek. A harmad derekán alábbhagyott a vendégfölény, főként a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 13. percben Meland fordult hátulról kapura, Lamoureux a helyén volt. A második Volán-előny biztatón indult, Sarauer passzára Luttinen érkezett, a pakk a védőhálóban kötött ki. Végül ezt a két percet is a védők nyerték, jól blokkoltak, többször kiütötték a korongot. Öt az ötben ismét a Capitals uralta a meccset, közel jártak a vezető gólhoz. Olden ziccerben elütött a pakk felett, majd Carruth bravúrjai őrizték a nulla-nullát. A hajrában aztán Sofron kék vonalas lövésénél Lamoureux is spárgázhatott. Ezzel együtt örülhettünk, hogy az első játékrész gól nélkül ért véget, különösen a harmadot lezáró bécsi tűzijáték fényében.

A középső felvonás az elsőhöz hasonlóan Carruth-védéssel indult. Az ellenakcióból szép Sarauer–Hári-összjáték után utóbbi fonák emelése épphogy nem ért célt. Osztrák emberelőny következett, mégis Luttinen veszélyeztetett nullszögből. Az emberhátrány további része nem alakult jól, több ziccer után Olden éles szögből betalált (0-1), megérdemelten szerzett vezetést a Capitals. Öt az ötben Hári és Erdély léptek ki, de nem sikerült egyenlíteniük. Ráadásul újabb emberhátrány következett, ezt a fórt a kapu elé jó ütemben érkező Missner használta ki (0-2). Az osztrákok továbbra is gyorsabban és erőszakosabban jégkorongoztak. Nödl lőhette volna a harmadikat, szerencsére pontatlanul célzott. Ami játékban nem ment, bunyóban igen: Harty Mullenen vezette le a feszültséget, jégre vitte az amerikait. Apró részsiker, hogy a harmadik emberhátrányt már sikerült kibekkelni. Fordult a kocka, DeSousa ült ki két percre, Tikkanen távoli bombája pedig a lábak erdejében utat talált a kapuba (1-2). A hajrá jól sikerült, Szabó Dániel két veszélyes távolit is kapura küldött. Sorra jöttek a Volán-helyzetek, kimaradt egy újabb emberelőny is, így egygólos hátrányban várhattuk a záró harmadot.

A Fehérvár küzdhetett az egyenlítésért, ehhez előbb egy emberhátrányt kellett kivédekezni, miután elcserélték magukat. Ez sikerült, majd öt az ötben Romig szólója maradt ki, Carruth továbbra is meccsben tartotta csapatát. Újabb bosszantó szabálytalanság következett, szerencsére Olden is gyorsan kiment, négy a négyben folytatódott a játék. Erdély húzott el a szélén, lövését Lamoureux védte. Az utolsó tíz percben úgy játszott a Volán, ahogy az egész meccsen kellett volna. Sarauer robbant be egy belőtt korongra, a bécsi kapus gyorsabb volt, majd Sofron kerülte meg a kaput, ám ő sem tudott betalálni. Meland oldalhálót eltaláló lövése sok szurkolót megtévesztett. Fogytak a percek – és még mindig a harmadik harmadban már kivárásra játszó Capitals vezetett. Másfél perccel a vége előtt Carruth lekorcsolyázott, Hannu Järvenpää időt kért. Az utolsó másodpercekben is volt esély egyenlíteni, Lamoureux már verve volt, de a tumultusban nem sikerült bepasszírozni a korongot a kapuba. A Vienna Capitals megérdemelten győzött és üldözi a tabellaelső Grazot, míg a Fehérvár AV19 negyedik mérkőzését is elveszítette a középszakaszban, így továbbra is pont nélkül áll.

avsvic-201902-sae_4023

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

A Bécs jobb volt, megérdemelten nyert

   

Vezetőedzők a Fehérvár AV19–Vienna Capitals mérkőzésről.

EBEL, 3216 néző. Játékvezetők: Baluska, Siegel, Hribar, Rezek.
Carruth: 95,1% (Kornakker)
K
Lamoureux: 93,3% (Starkbaum)
Szabó D., Harty, Sarauer, Hári, Erdély
1
Clark, Wall, Tessier, Holzapfel, Olden
Wishart, Caruso, Sofron, Koskiranta, Luttinen
2
Dorion, Fischer, Wukovits, Vause, DeSousa
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Vanttinen, Meland
3
Mullen, Peter, Schneider, Nissner, Nödl
Szabó K., Sárpátki, Reisz
4
Lakos, Birnbaum, Grosslercher, Romig
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:35 VIC PP Olden Mullen Holzapfel
0-2 23:48 VIC PP Nissner Holzapfel Vause
1-2 32:39 FHA PP Tikkanen Koskiranta Erdély
15 Kapura lövések száma 41
15 Kiállításpercek 15

A Fehérvár AV19–Vienna Capitals képei

 

A Fehérvár–Vienna Capitals összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum