Kéz a kézben mehet tovább a Vienna és a GYHK

   

Ha a bécsi farm túlórában kerekedik a székelyek fölé, akkor a Hokiklub már semmilyen módon nem érheti utol egyiküket sem.

Ahhoz, hogy az Erste Liga-középszakaszt követő ellenfélválasztást várhassák már szerda este, a Vienna Capitals II-nek 2, a Gyergyói HK-nak 1 pontra van szüksége. (Vagy arra, hogy a Hokiklub Budapest ugyanannyit elveszítsen a Fehérvári Titánok ellen a mai napon, mivel egymás elleni eredményekkel a juharlevelesek egyelőre mindkettejüknél jobbak.) A sorsolás szeszélye folytán a Vienna-farm és a GYHK éppen egymás ellen szerezheti meg ezeket a pontokat Bécsben.

A bécsiek nem kezdtek jól a középszakaszban, három meccs után egyetlen pontot sikerült hozzátenniük az alapszakaszból hozott ugyancsak egy bónuszhoz. Azóta viszont remekelnek, ötös nyerő szériában vannak, és a szerdai teljes fordulót megelőzően övék a legjobb százalékos teljesítmény az alsóházban. A gyergyói hétgólos vereség a múlté, 4 pontot szereztek a Titánoktól, 6-ot a Dunaújvárostól, mindez kellő önbizalmat adhat, hogy a Gyergyó ellen is a győzelem igényével és reményével léphessenek jégre. Ráadásul a dunaújvárosi és a Vasas elleni hazai meccset leszámítva mindig csak három sor állt Santeri Heiskanen rendelkezésére. Philippe Lakos, akit az EBEL-csapatból irányítottak át a farmhoz, újra felkerült az első csapathoz, így rá sem számíthattak legutóbb. Az ő hiánya azért is érzékeny veszteség, mert példamutatóan tette a dolgát a “kicsik” között is, segítette, irányította a fiatal társakat.

Egy évvel ezelőtt is majdnem sikerült a playoff a bécsieknek – hiába zártak az alapszakaszban messze leszakadva az utolsó helyen –, akkor a középszakasz utolsó napján Bécsben játszottak ki-ki meccset a Fehérvári Titánokkal, amely az utolsó percben dőlt el Kóger István tanítványai javára. Ezúttal az utolsó pillanat még nem jött el, de ha szerdán esetleg nem nyerne a Vienna – viszont győzne a Hokiklub a Tüskecsarnokban –, akkor kísértene a múlt: az utolsó fordulóban egymás ellen döntenének, ráadásul ismét Bécsben. A Capitals II-nél nagyon erősen remélik, hogy ezúttal nem az egy évvel ezelőtti szcenárió fog megismétlődni.

A Gyergyó csak magának köszönheti, hogy még nem a negyeddöntőre készüléssel van elfoglalva. Rendkívül magabiztosan kezdtek Gógáék, két meccsen 14 gólt rámoltak be az ellenfelek hálójába, és csak kettőt kaptak. Aztán a magyarországi túrájuk nagyon rosszul sikerült. Kikaptak Fehérváron és Dunaújvárosban, egyedül a Tüskecsarnokból tudtak egy kiizzadt győzelemmel távozni, igaz, azóta ezek a Hokiklub elleni kínkeserves sikerek is felértékelődtek. Viszont a hazai gól- és pontgyártás is megállt: csak hosszabbításban sikerült nyerniük a Vasas ellen, majd nagy arányú vereség következett a KMH-tól. A Fehérvár elleni hazai győzelem és az alapszakaszból hozott 4 bónuszpont az, ami mégis a bécsiek előtt tartja őket. A gólgazdag indulást követően a csatársor lefékezett, a középszakasz legutóbbi hat meccsén összesen kevesebb gólt hoztak össze, mint az első kettőn. Bár a gyergyóiak tanulóévnek szánták ezt a szezont, a keretük alapján biztos befutónak számítottak a legjobb 8 közé, így meglepetés, hogy közvetlenül a középszakasz vége előtt még a Vienna-farmmal és a Hokiklubbal kell küzdeniük ezért, ráadásul úgy, hogy a KMH-val szemben a direkt összevetésben alulmaradnának. Gyergyóban persze senki sem gondol erre, egyértelmű, hogy a csapat mihamarabb le akarja zárni a negyeddöntőbe jutás kérdését. Megjegyzendő: amennyiben kikapnának Bécsben a székelyek, egy káposztásmegyeri pénteki sikerrel még mindig elérhetnék a céljukat.

vic-01-900fotó: Vienna Capitals

Vienna Capitals II–Gyergyói HK 2-5

   

Magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a gyergyószentmiklósi Erste Liga-újonc.

A székelyek semmit sem bíztak a véletlenre a nem egészen három sorral felálló Vienna Capitals II ellen, már a negyedik percben 2-0-ra vezettek Ferenc Csibi Róbert és Vlagyiszlav Karpusz góljaival, így Santeri Heiskanen vezetőedző azonnal kapuscserére szánta el magát, Tschrepitschet lehívta, Zimmermannt beküldte. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Satmark hamarosan szépített, a vendégek viszont a nyitó harmadban már nem tudtak többször betalálni. A második játékrészben azonban nem egyenlítés következett, ehelyett a gyergyóiak értek el újabb gólt Nagy Csaba révén, 1-3 állt a táblán az újabb szünetben. A harmadik húsz perc meglehetősen mozgalmasnak bizonyult. Előbb az ismét a Vienna-farmot erősítő Philippe Lakos talált be, majd a nem éppen gólzsák Ferenc Csibi duplázott, 2-4 az 52. percben. Ezzel nem volt vége, kisvártatva Mircea Constantin is gólt ért el, 2-5 után már nem nagyon volt esélyük visszajönni a meccsbe a hazaiaknak. Ez nem is történt meg. A legvégén némi tömeges konfliktusokba bonyolódtak a felek, előbb Lakos és Pesztunov kapott két-két percet durva játékért, majd Satmark és Orbán, de ez már se nem osztott, se nem szorzott.

A Gyergyói HK győzelmével az utolsó mérkőzése eredményétől függetlenül bebiztosította részvételét az Erste Liga-playoffban.

gyhk

Még csak most jön az év legszebb időszaka

   

Második Erste Liga-szezonjában rájátszásba jutott a Vienna Capitals II. A történteket Santeri Heiskanen vezetőedző kommentálta.

“Nagyon nehéz volt ez a mérkőzés a csapatomnak – nyilatkozta közvetlenül azután, hogy a Bécs-farm 5-2-es vereséget szenvedett hazai jégen a Gyergyói HK-tól. – Ez volt az első alkalom, amikor egy győzelemmel nagy sikert ünnepelhettünk volna, mégpedig a rájátszásba jutást. A srácok számára ez egészen új szituáció volt, amelyet természetesen nehéz jól kezelni. Azért az utolsó harmadban sikerült izgalmassá tenni a meccset, de a végén mégis egy vereség került az eredményjelzőre.”

Egy órával ez után a mérkőzés után azonban eldőlt, hogy a Hokiklub Budapest nem tud pontokat szerezni hazai jégen a Fehérvári Titánoktól, így a Vienna II veresége ellenére bejutott a negyeddöntőbe. Mindezt így kommentálta a finn szakvezető: “Az, hogy bejutottunk a rájátszásba, nekem személy szerint és a csapatomnak is rendkívül sokat jelent. A fiúk végezték el a munkát, edzőként én csak tanácsokat tudtam adni nekik, és arra tudtam figyelni, hogy elég keményen dolgoznak-e. A srácok nagyon büszkék lehetnek magukra. Az előző idényhez képest óriási lépést tettünk előre. A kieséses szakaszba kerülés hatalmas siker, de most, hogy itt vagyunk, szeretnénk olyan messzire jutni, amilyen messzire csak lehet. Pénteken még vár ránk egy utolsó mérkőzés a Hokiklub ellen, aztán nekiugrunk a rájátszásnak. Még csak most jön az év legszebb időszaka. Remélem, a játékosaim élvezni tudják majd a párharcokat.”

A Vienna Capitals honlapja szezon közben nem nagyon foglalkozott a farmcsapat dolgaival.  Ez a helyzet csak az elmúlt napokban változott meg.

Heiskanen-1650373

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 201 néző. Játékvezetők: Lendl, Lendl, Reisinger, Riecken.
Zimmermann: 83,9% (Tschrepitsch: 100%)
K
Gorjacsevszkih: 94,6% (Ruczuj)
Saari, Satmark, Hiltunen, Kittinger, Maxa
1
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
Lakos, Posch, Grosslercher, Schlögl, Ranftl
2
Góga, Orbán, Sára, Karpusz, Vorobjov
Hedberg, Piff, Hofer, Rohm
3
Bobcek, Nagy, Benedek, Timaru, Péter
4
Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
Sjöquist Johan, Heiskanen Santeri
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:28 GYE Ferencz Csibi Góga Orbán
0-2 03:55 GYE Karpusz Sára Vorobjov
1-2 05:53 VIC Satmark Rohm
1-3 34:49 GYE Nagy Csergő Péter
2-3 46:36 VIC Lakos Hofer Rohm
2-4 51:36 GYE Ferencz Csibi Csergő Vorobjov
2-5 54:44 GYE Constantin Orbán Barabás
37 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 8

Nagy góllal indított Bécsben a Gyergyó

 

A Vienna Capitals II–Gyergyói HK mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum