A Schiller-Vasas még beérheti az Acélbikákat

   

Ladányi Balázs csapata ebben a szezonban még nem nyert meccset a dunaújvárosiak ellen. Szerdán utoljára próbálkozhatnak ezzel.

Habár a Schiller-Vasas HC a szezon legnagyobb részét a tabella alja környékén töltötte, az alapszakasz utolsó harmadára sikerült felvennie a ritmust, és rendre borsot tört jó néhány ellenfele orra alá. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy a DAB-on kívül kizárólag felsőházi csapatokkal szemben maradt nyeretlen: ezek közé tartozott a Brassó, a Ferencváros és a Csíkszereda. Egyszer-másszor ellenük sem hiányzott sok a bravúrhoz, és az Acélbikáknak sem volt mindig fákylásmenet a győzelem. Az alapszakasz két dunaújvárosi meccsét meggyőzően hozta a DAB 12-2-es összesített gólkülönbséggel, illetve egy alkalommal idegenben is 5-1-re tudtak győzni Azariék, azonban becsúszott egy hosszabbításos pontvesztés is, amikor háromgólos hátrányból egyenlítettek a budapesti fiatalok. Akik a középszakaszban aztán Újvárosban is méltó ellenfelei voltak a Bikáknak, ekkor 4-3-ra kaptak ki.

VAS-DAB_20181114-900
Fotó: Schiller-Vasas HC

A két csapat számára a rájátszás már nem cél, a Vasas az utolsó helyről evickélne felfelé, a DAB viszont még megelőzheti a Hokiklub Budapestet, amelytől egy ponttal lemaradva tizedik most. Nagy kérdés, hogy a csalódást keltő szezon végén mennyire sikerül ehhez feltüzelni a játékosokat. Azari Zsolt idényértékelő nyilatkozatában kellően kritikus és önkritikus volt ugyan, és megígérte, hogy mindent megtesznek a hátralévő két meccsen, hogy valamit megmentsenek a becsületükből, de ezt a legjobb szándékok mellett is könnyebb mondani, mint véghezvinni. Egyrészt ott vannak a légiósok, akiknek ez nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mint egy hazai nevelésű játékosnak, másrészt a jégkorongban tényleg csak 100%-os teljesítmény mellett lehet jó eredményt elérni, a koncentráció minimális csökkenése elkerülhetetlenül hibákhoz vezet. Ráadásul a felnőtt csapattal szemben a juniorok bejutottak a playoffba, ahol az UTE-val játszanak, éppen egy napon a “nagyok” meccsével, így kisebb létszámban, felforgatott sorokkal kell pályára lépni a Jégcentrumban.

A Schiller-Vasas lemaradása tehát szerdai ellenfeléhez képest öt pont az Erste Liga alsóházában, úgy, hogy legutóbbi találkozóján legyőzte a még rájátszásban reménykedő Hokiklubot. Így ha a piros-kékek a hátralévő két hazai meccsükön is nyernek – szerda után pénteken a Gyergyóval játszanak –, akkor akár el is kerülhetnek a sereghajtó pozíciójából. Ez bizonyára megadja a fiatal csapatnak a kellő motiváltságot.

Schiller-Vasas HC–DAB 5-2

   

Hiába szereztek vezetést a vendégek, a piros-kék fiatalok megfordították az állást és simán nyertek.

Először győzte le a szezonban a Schiller-Vasas HC a Dunaújvárosi Acélbikákat. Amint azt sejteni lehetett, motiváltabban léptek jégre a hazaiak, mint a csalódott újvárosiak. A DAB ráadásul úgy is csak három sorral tudott felállni, hogy Borbás Gergely vezetőedző magát is beállította a csapatba. Ennek az volt az oka, hogy a juniorcsapat Újpesten vívott rangadót a nap folyamán (amelyet egyébként 5-2-re elveszített), és a fiatal hokisokra ott volt nagyobb szükség. A vezetést ezzel együtt az újvárosiak szerezték meg a 7. percben Iosaffov révén, ám ennek nem sokáig örülhettek, Schmál egyenlített. A nyitó játékrész döntetlenje után a második harmadban felpörgött a Vasas, előbb Csiki, majd Lőczi talált be, 3-1-re módosítva az állást. A záró húsz percben is a piros-kékeknek volt több kedvük hokizni, ami két újabb gólt gyümölcsözött a csapat legjobbja, a duplázó Bödök Bence révén. Az 5-2-es végeredmént Oula Uski állította be 16 másodperccel az utolsó dudaszó előtt. Rendkívül sportszerű találkozó volt ez, a játékvezetők összesen egy-egy kétperces kiállítást láttak indokoltnak kiosztani.

A Schiller-Vasas HC a második sikerét aratta a középszakaszban, és mínusz 2-re felzárkózott az Acélbikák mögé. Ha a záró fordulóban Ladányi Balázs csapata veri a szerdán playoffba jutott Gyergyót, és a DAB kikap a Fehérvári Titánoktól, akkor a fiatal játékosokra építő ligaújonc elkerül a táblázat utolsó helyéről.

vasas

fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Egy nem túl éles Dunaújvárossal játszottunk

 

Mestermérleg a Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés után.

Revák Zoltán másodedző, Vasas: „Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy nem túl éles Dunaújvárossal játszottunk, ugyanakkor az első perctől uraltuk a mérkőzést, talán az első harmadban volt egy rövid szakasz, amikor nem. Magabiztos győzelmet arattunk, és biztos vagyok benne, hogy a srácok motiváltan mennek bele a pénteki bajnokiba is.”

Jávorics Gábor másodedző, DAB: „Gratulálunk a Vasasnak, megérdemelten nyertek.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 100 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kövesi, Pálkövi.
Tóth K. B.: 94,6% (Koitmaa)
K
Garbacz: 86,5% (Zaharcsenko)
Bálint, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Franssila, Léránt, Uski, Iossafov, Nagy M.
Tornyai, Surányi, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
2
Lencsés, Hruby, Németh, Borbás, Azari
Fejes, Kováts, Rózsa, Czakó, Gágyor
3
Hüffner, Mestyán, Huovinen, Saluga, Dubek
Inglis, Seregély, Lőczi, Varga, Szlépka
4
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Jávorics Gábor, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:10 DAB Iossafov Uski Nagy M.
1-1 10:10 VAS Schmál Bálint Szlama
2-1 24:04 VAS Csiki Székely-Mádai Turbucz
3-1 34:44 VAS Lőczi
4-1 47:01 VAS Bödök Szlama Fejes
5-1 59:14 VAS Bödök Szlama Bukor
5-2 59:44 DAB Uski Németh
37 Kapura lövések száma 37
2 Kiállításpercek 2

Így győzte le a Schiller-Vasas az Acélbikákat

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum