Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Hokiklub

   

A budapesti ligaújonc még versenyben van a rájátszásért, de a sorsa nincs a saját kezében, és a Titánok ellen kötelező nyernie.

Ez már csak azért sem lesz egyszerű, mert odahaza eddig mindkétszer kikapott a Hokiklub Budapest Kiss Dávid csapatától: szeptember végén 3-1-re, három hónappal később üres kapura elért találattal 6-4-re. Eközben idegenben egy alkalommal 5-2-re nyertek, egyszer hosszabbításban vesztettek. Eddig a középszakaszban is folytatódott a mintázat, Fehérváron 2-1-es hosszabbításos vereség lett a vége.

A szerda esti meccsnek különös tétet kölcsönöz, hogy igen változatos eredmények születtek a középszakasz alsóházában, a rájátszásért folytatott versenyfutásban senki sem akart lemaradni, így két fordulóval a vége előtt a legkevésbé sem tiszta, hogy ki hol végez.

A Titánok nagyon jól kezdtek az alsóházban, állva hagyták a mezőnyt, az első öt meccsüket megnyerték, ami az extra pontokkal együtt egyrészt máris garantálta a negyeddöntőt, másrészt bőven elegendőnek tűnt az első hely megszerzéséhez is. Az utóbbi három meccsen elszenvedett két vereségük nyomán viszont nem lehetetlen, hogy a mögöttük tömörülő Gyergyói HK és Vienna Capitals II közül az egyik vagy szélsőséges esetben akár mindkettő megelőzze őket. A Titánok Budapest után Dunaújváros felé veszik az irányt, a Gyergyó Bécset követően a Vasashoz látogat, az osztrák farm a Hokiklub Budapest ellen fejezi be a középszakaszt. A fehérváriak alapvető érdeke tehát, hogy megszerezzék a győzelmet a Tüskecsarnokban, és ezzel megerősítsék vezető pozíciójukat.  Igaz, ennek nincs kiemelt praktikus jelentősége, a playoffban ellenfélválasztás lesz, de a presztízs és a lendületben maradás sem mellékes.

tithkb

A Hokiklub Budapest számára egészen más perspektívából nem mindegy, hogy mi lesz a rangadó végeredménye. A fővárosiak az utolsó szalmaszálba kapaszkodva igyekeznek borítani a papírformát, és alapszakasz-utolsóként odaérni a nyolcadik helyre. A Schiller-Vasas ellen elszalasztották a lehetőséget, kikaptak hétfőn, így már nincs a saját kezükben a sorsuk, és a jóval esélyesebb fehérváriak ellen végképp győzelmi kényszerben vannak. Két meccsük maradt, ezeken kellene 5 pontot hozni a Vienna Capitals II-n vagy 6-ot a Gyergyói HK-n.

Hogy ez lehetséges legyen, ahhoz a saját sikerük mellett azért kell drukkolniuk a mai napon, hogy a Vienna–Gyergyó találkozón valamelyik csapat rendes játékidőben nyerjen. Számukra az lenne a legjobb, ha a GYHK győzne. Mivel a HKB az utolsó napon Bécsbe látogat, a 2 pontnyi hátrány értelemszerűen saját erőből behozható. Ha a Capitals II sikerével végződne a mai bécsi találkozó, akkor a Hokiklubnak az újabb kötelező diadalon túl az utolsó napon azért is szorítania kellene, hogy a Schiller-Vasas is felülmúlja hatvan perc alatt a Gyergyót. Ennek a forgatókönyvnek nyilván kisebb a valószínűsége. (Meg kell jegyezni még azt is, hogy ha a Vienna túlórában veri a Gyergyót, akkor a Hokiklub bármit is tesz, kiszáll a versenyből.)

Minden számolhatásnak ugyanakkor csak akkor van értelme, ha Gröschl Tamásék csapata szerda este begyűjti a három pontot. Mindenesetre az izgalmakra senki nem panaszkodhat az Erste Liga idei szezonjában – meglátjuk, milyen karakterű meccs kerekedik ebből a Tüskecsarnokban.

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 3-5

   

A HKB nem tudott élni a sansszal, amit a Gyergyó Bécsben megteremtett: a Titánok sikerével eldőlt, hogy a Vienna Capitals II megy a playoffba.

A playoffos reményeit életben tartani próbáló KMH rettenetesen elrontotta az első harmadot. A fehérvári fiatalok 17 perc alatt nem kevesebb, mint 4 gólt rámoltak be Filip Landsman kapujába. Ebből kettő emberelőnyös volt, első két fórjuk után 100 százalékos PP-re álltak a Titánok. A 0-4-hez négy különböző játékos kellett, sorrendben Bennett, Balogh Bence, Lewis és az ezúttal a farmban foglalkoztatott Szita Donát. A hazaiak egyetlen öröme az volt ebben a periódusban, hogy Vajda Zsoltnak az utolsó percben összejött a szépítés. A második játékrészben inkább kijött a lépés a Hokiklubnak, minthogy egy újabb gólt sikerült faragnia a hátrányból, ekkor Godó Dániel iratkozott fel a táblára, 2-4. Az utolsó húsz percben – egészen pontosan az 52. percben – Satek is eredményes volt, 3-4, megint megcsillant a nagy esély. Az ilyenformán duplázó Szita Donát azonban kisvártatva lehűtötte a kedélyeket, 3-5 az 54. percben. Az 58.-ban jöhetett az obligát kapuslehozatal, majd másfél perccel a vége előtt az időkérés is, újabb gól azonban nem született.

A Fehérvár-farm ezzel megerősítette a 6. helyét a táblázaton, a Hokiklub pedig lemaradt a rájátszásról, a 8. helyen a Vienna Capitals II végzett. A Bécs–Hokiklubnak pénteken már csak a presztízs lesz a tétje. Illetve a KMH számára az is, hogy lehetőség szerint legalább a 9. helyét megőrizze a táblázaton.

hkbtit

fotó: Fehérvári Titánok-facebook

Erste Liga, Tüskecsarnok, 207 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Soltész, Pálkövi.
Landsman: 88,9% (Gadácsi)
K
Szeles: 92,3% (Gyenes)
Szécsi, Kuqali, Petres, Sátek, Szappanos
1
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Madácsi, Balogh
Lévai, Orbán, Szopos, Izsák, Szűcs
2
Imre, Reiter, Szita, Kiss P., Bennett
Lakatos, Csíki, Egyed, Godó, Németh
3
Szabó B., Láday, Mihály, Hamvai, Péter
Horváth B. D., Bernáth, Berendi, Vajda, Jancsó
4
Vas, Sándor, Császár, Mazzag, Búzás
Mega Stefan, Gröschl Tamás
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:38 FHA PP Bennett Beukeboom Lewis
0-2 08:26 FHA Balogh Madácsi
0-3 11:43 FHA PP Lewis Bennett Balogh
0-4 16:55 FHA Szita Kiss P. Bennett
1-4 19:12 HKB Vajda
2-4 34:53 HKB Godó Németh Kuqali
3-4 51:50 HKB PP Sátek Szappanos
3-5 53:41 FHA Reiter Láday
39 Kapura lövések száma 45
10 Kiállításpercek 8

A Hokiklub–Titánok meccs videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum