Elrugaszkodna az utolsó helyről a Brassó

   

A Corona sorsa nincs a saját kezében, de az biztos, hogy a középszakaszelső FTC-Telekomot fontos lenne legyőznie.

Nem úgy sikerült Greg Lindqvist csapatának az Erste Liga középszakasza, ahogy eltervezték. Az alapszakasz után dobogós kék-sárgák első hat mérkőzésükből ötöt elveszítettek – ebből négyet egymás után –, és a felsőház utolsó helyére csúsztak. Pozíciójukon az sem változtatott, hogy végül ismét legyőzték legnagyobb riválisukat, a Sportklubot, és ezzel az idényben immár másodszor idéztek elő edzőváltást Csíkban. Éppen ez a siker volt az, ami a lehető legközelebb hozta a Brassó–Szereda negyeddöntőt az Erste Ligában – hiszen ha egyiküknek sem sikerülne előrébb kerülni a negyedik és az ötödik helynél, akkor a dobogósok aligha kapkodnának utánuk a jövő hétfői ellenfélválasztás során. Ahhoz túl erős és veszélyes mind a két csapat, hiába nyújtottak hektikus teljesítményt az elmúlt hetekben.

De talán nem érdemes ennyire előreszaladni, hiszen a sorrend a második-ötödik helyen még nincs bebetonozva. Jelenleg a 14 pontos UTE előnye figyelemre méltó, ám az egyaránt 9 pontos DEAC és Sportklub, valamint a 8 egységgel álló Brassó között bármi megtörténhet. Akkor is, ha a DEAC-nak elég 3 pontot szereznie az UTE elleni két összecsapáson, hogy az erdélyiek semmiképpen se érhessék utol. Ezzel együtt az utolsó meccsét játszó Corona bizonyára mindent megtesz csütörtök este annak érdekében, hogy felülmúlja a Fradit, amivel legalább átmenetileg megelőzné a zöld-fehéreket majd szombaton fogadó Sportklubot. Egy érdekesség: a sárga-kékeknek a szezon során csupán egyszer sikerült nyerniük Fodor Szabolcs tanítványai ellen – akkor is büntetőkkel, egy több mint emlékezetes pesterzsébeti összecsapáson –, viszont két alkalommal is 8-at kaptak, egyszer idegenben, egyszer hazai jégen.

Az alap- és középszakaszgyőztes vezetőedzőnek a legnagyobb feladata most a játékosok motiválása. Azok után, hogy az utolsó két találkozótól függetlenül már zsebben van a pályaelőny adott esetben a döntőig, nem biztos, hogy a csapat számára tét nélküli túrán könnyű fenntartani a harci szellemet. Persze a presztízs és a lendületben maradás sem mellékes. Fodor Szabolcs erről a következőképpen nyilatkozott interjúnkban: “Úgy gondolom, nálunk ezzel kapcsolatban nem lesz probléma. A játékosokon nincs olyan kapcsoló, amellyel működtetjük őket, nem lehet egyik pillanatról a másikra leengedni vagy éppen felpörögni. Ha valaki leereszt, időre lesz szüksége, mire újra üzemi hőfokon tud dolgozni, ám a rájátszásban erre nem várhatunk. A legnagyobb butaság lenne a részünkről, ha a brassói és a csíkszeredai mérkőzésen lazsálni vagy tartalékolni kezdenénk. Ez a playoffban biztosan visszaütne.”

FTC-BRA

fotó: FTC Jégkorong facebook

Corona Brassó–FTC-Telekom 4-1

   

Az alap- és középszakaszgyőztes zöld-fehérek nem bírtak Greg Lindqvist csapatával, amely így megelőzte a Sportklubot és a DEAC-ot.

A mérkőzés első két gólját Roberto Gliga szerezte, az egyiket az első harmad végén emberelőnyből, a másikat a második legelején. A harmadik találat a találkozó kellős közepén született Bíró Mátyás jóvoltából. Ahogy az már az erdélyi mérkőzések esetében gyakorta lenni szokott, rengeteg kiállítást fújtak a bírók, tizenöt zöld-fehér és tizenegy sárga-kék kisbüntetés jött össze, emellett mindkét csapat részesült egy-egy darab plusz tízes fegyelmiben is. A Fradi szépítő találata is fórból született, ezt azonban elég későn, 54:00-nál érte el Rafaj Attila, ezzel lett 3-1 az állás. Fodor Szabolcs a kétgólos mínusz és az egyik épp aktuális emberhátrány ellenére megpróbálkozott a kapuslehozatallal, ennek újabb Corona-gól lett a következménye Péter Balázs révén, aki az utolsó perc elején állította be ily módon a végeredményt. Az utolsó másodpercek még hoztak némi tömeges konfliktust Molnár Zoltán szabálytalansága miatt, ez azonban csak a büntetésperc-statisztikákat növelte jelentősen, egyebeket nem befolyásolt.

A Brassó ezzel befejezte a középszakaszt, 11 pont birtokában várhatja, hogy mit történik a DEAC–UTE-duplán, illetve a szombati Sportklub–FTC-Telekomon. Nagy szerencsével akár harmadik is lehet még a csapat, e cikk publikálása pillanatában legalábbis a Debrecen és a Szereda is mögötte tartózkodott a táblázaton.

braftc

fotó: FTC Jégkorong facebook

Volt még tét, ezért keményen harcoltunk

   

Mestermérleg a Corona Brassó–FTC-Telekom mérkőzés után.

Greg Lindqvist, Corona Brassó: „A motiváció legyőzi a tapasztalatot minden alkalommal. Volt még tét, ezért keményen harcoltunk. Nehéz meccs volt, Tőke, a kapusunk remekül teljesített. Örülünk az eredménynek, de meg kell várnunk a többi mérkőzést, hogy kiderüljön, hol végzünk, és milyen helyzetből várjuk a rájátszást.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Lassan kezdtük a meccset, nem tudtuk a szokásos gyors játékunkat nyújtani, nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel. Sok helyzetünk volt, de a Brassó igazán jól játszott. Nem küzdöttünk elég keményen. Az utolsó harmad jól sikerült, de ez nem elég.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 948 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Bandi.
Tőke: 97,4% (Polc)
K
Arany: 93,8% (Pleszkán)
Carlson, Bors, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Rantanen, Karmeniemi, Tóth A., Nagy G., Rafaj
Boriszenko, Mihály E., Bíró G., Lee, Mihály Á.
2
Perrier, Jászai, Pavuk, Tóth Renátó, Switzer
Bíró O., Nagy I., Péter, Tranca, Zsók
3
Hegyi, Sarcia, Dósa, Roczanov, Tóth G.
Gajdó, Vasile, Molnár Zs., Molnár Z., Bíró M.
4
Lengyel, Hardi, Pozsár, Farkas
Lindqvist Greg Kjell
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:34 BRA PP Gliga Tendler Lidhammar
2-0 20:36 BRA Gliga Lidhammar Tendler
3-0 29:39 BRA Bíró M. Boriszenko
3-1 54:00 FTC PP Rafaj Karmeniemi Hegyi
4-1 59:10 BRA EN Péter Bors
48 Kapura lövések száma 38
32 Kiállításpercek 40

A Brassó–FTC-Telekom mérkőzés góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum