Vernie kell a Schiller-Vasast a Hokiklubnak

   

Gröschl Tamásék csapatának hátránya 5 pont a Vienna Capitals II mögött, tehát muszáj nyernie Káposztásmegyeren, ha versenyben akar maradni.

Három meccse maradt a Hokiklub Budapestnek az Erste Liga középszakaszából, miközben a sorsa teljes mértékben a saját kezében van. Ha mind a három találkozóját megnyeri, egészen biztosan a rájátszásba jut, hiszen utoljára a Bécs-farmmal is összecsap, amely úgy áll előtte 5 ponttal, hogy egy meccsel többnél tart. De addig a HKB még játszik a Schiller-Vasassal és a Fehérvári Titánokkal, míg a Vienna a Gyergyói HK-t fogadja hét közben. Ebből kitűnik, hogy ha a Vienna kikapna a Gyergyótól, akkor a lehetséges 9 pontból 6-ot is elég lenne begyűjtenie a Hokiklubnak, mindez azonban nem módosít a hétfő esti feladaton: okvetlenül nyerni kell Káposztásmegyeren, éspedig rendes játékidőben. Igen ám, de a Schiller-Vasas eddig rengeteg borsot tört a HKB orra alá: az alapszakaszban négyből háromszor Ladányi Balázs tanítványai nyertek, és a középszakasz nyitómeccsén is csak büntetőkkel tudtak győzni a Tüskecsarnokban a KMH-sok.

VAS-KMH_20181015-900

Ez utóbbi meccsre alighanem mindkét csapat kiválóan emlékszik, minthogy az első két harmadban háromgólos előnyt épített fel a HKB, amit a harmadik legnagyobb részében sikerrel meg is tudott tartani. A vendégek gólképtelenségét Schmál Kristóf 56:45-nél törte meg, majd az utolsó másfél percben kapusukat lehozva két gólt szereztek és egyenlítettek a piros-kékek. A büntetők során aztán felülkerekedett a HKB.

Az azóta eltelt három hétben sokat változott a világ: a Vasas és – óriási meglepetésre – a DAB elköszönt a rájátszástól, míg a Fehérvári Titánok negyeddöntőbe jutottak. A további két helyért a Gyergyó, a Vienna Capitals II és a Hokiklub Budapest versenyez. A Vasas még nem nyert mérkőzést a középszakaszban, csak a HKB, a Titánok és a Gyergyó ellen sikerült egy-egy pontot szereznie. Ezen nyilván változtatni szeretnének, mielőtt véget ér számukra a szezon, de a HKB jelenlegi formáját nézve nem lesz könnyű dolguk. A KMH-t feldobhatta, hogy versenyben van, legutóbb Dunaújvárosban is hat gólt lőtt, eggyel előtte Gyergyószentmiklóson ötig jutott. Ezek után egyértelmű, hogy a Vasas ellen is a juharlevelesek a mérkőzés esélyesei. Azok után, hogy az alapszakaszban utolsók lettek, és a szezon közben sokszor úgy tűnt, messze kilógnak lefelé a ligából, ez nem akármilyen előrelépés a részükről.

Schiller-Vasas HC–HKB 3-2

   

Ladányi Balázs csapata megszerezte középszakaszbeli első sikerét. A Hokiklub Budapest komoly hátrányba került a Vienna Capitalsszal szemben.

A mérkőzés első harmadában igencsak aktívak voltak a csapatok, a Schiller-Vasas 14-szer, a Hokiklub Budapest 19-szer lőtt kapura. A próbálkozásokból egyetlen gól született: 4 másodperccel a játékrész vége előtt Bukor Rajmund közelről vezetéshez juttatta a hazaiakat. A második húsz percben is parádéztak a kapusok, főleg Tóth Károly Balázs, aki 17 lövéssel nézett szembe, míg a vendégeknél Landsman védte mindhárom lövést. A 45. percben emberelőnybe került a HKB, Szűcs István Gábor lövésébe Csíki Zoltán ért bele. Nem örülhettek sokáig a vendégek a döntetlennek, 42 másodperccel később Surányi Zsolt Máté révén újra vezetett a Schiller-Vasas. Az 54. percben a hazaiak korongot szereztek az ellenfél harmadában, az akciót Czakó Barna góllal zárta. A Hokiklub Budpaest két perccel a vége előtt időt kért, fél percre rá kapusát is lehozta. A HKB hősiesen védte az üres kaput, aztán 7 másodperccel a vége előtt felzárkózott 1 gólra, ám az egyenlítésig nem jutott el.

A Schiller-Vasas 3-2-re győzött, ezzel begyűjtötte középszakaszbeli első sikerét. A Hokiklub Budapest hátránya 5 pont a Vienna Capitals II mögött 2 fordulóval a vége előtt.

Vasas-900

Fotó: Schiller-Vasas facebook

Becsülettel dolgoztunk, most ez így sikerült

   

Mestermérleg a Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest mérkőzés után.

Ladányi Balázs, Vasas: “A fiatalságunkból adódóan kicsit nyomta a srácok vállát a teher, hogy a januári teljesítmény alapján sokan rájátszást vártak tőlünk. Kettős arcunk van a középszakaszban, volt, hogy nyert helyzetből buktunk el, máskor vert helyzetből álltunk fel. Sokáig tabellaszomszédok voltunk a Hokiklubbal, nagyon jó ki-ki meccseket játszottunk, nagy küzdelem volt a miénk ebben a szezonban, igazi presztízscsata.”

Gröschl Tamás, Hokiklub: “A sport már csak ilyen, nem mindig arányos a kapura lövések száma a végeredménnyel. Becsülettel dolgoztunk, most ez így sikerült. A játékosok java része megtette azt, amit kértünk, alapvetően csapatként működtünk, sajnos, erre volt elég. A következő két mérkőzésre is ilyen elánnal megyünk ki, dolgozunk majd a szerencsénkért, meglátjuk, hogy jövünk ki ebből. Már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Gratulálok a Vasasnak.

vashkb

fotó Tumbász Hédi/Schiller-Vasas HC

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 150 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Pálkövi.
Tóth: 95,8% (Koitmaa)
K
Landsman: 91,4% (Gadácsi)
Bálint, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Szécsi, Kuqali, Petres, Sátek, Godó
Tornyai, Surányi, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
2
Csíki, Orbán, Berendi, Vajda, Horváth
Inglis, Seregély, Lőczi, Varga, Szlépka
3
Lévai, Jancsó, Egyed, Németh, Szappanos
Fejes, Kováts, Rózsa, Czakó, Gágyor
4
Bernáth, Szopos, Izsák, Szűcs
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Mega Stefan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:56 VAS PP Bukor Szlama Schmál
1-1 44:49 HKB PP Csíki Szűcs Szopos
2-1 45:31 VAS Surányi Fejes Varga
3-1 53:19 VAS Czakó Surányi Gágyor
3-2 59:53 HKB Orbán Sátek Petres
35 Kapura lövések száma 48
8 Kiállításpercek 6

A Vasas–Hokiklub videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum