A 7. hely megtartásához is kellenek a győzelmek

   

Továbbra is van esélyük előrébb kerülni a DVTK Jegesmedvéknek, de közben a Dukla Trencínre is figyelniük kell.

Sok minden történhet még a hátralévő négy Extraliga-fordulóban, de most már érdemes óvatosan megjegyezni: egyre inkább közeledünk ahhoz, hogy a playoff-kvalifikációban egymással legyen kénytelen megküzdeni a két magyar csapat. A rend kedvéért: a szlovák bajnokságban az alapszakasz után az első hat automatikusan a  negyeddöntőbe jut, míg a hetedik a tizedikkel, a nyolcadik a kilencedikkel vív két nyert mérkőzésig tartó különcsatát a playoffért. Néhány forduló óta a DVTK Jegesmedvék a hetedik helyen állnak, a MAC Újbuda a tizediken. A miskolciak hátránya a hatodik Érsekújvár mögött azáltal, hogy pénteken nem tudták legyőzni közvetlen riválisukat, 7 pontra nőtt, ami akkor sem kevés, ha a Zámky egy meccsel többet játszott. A MAC úgy tizedik, hogy az előtte tartózkodó Gyetva fórja 4 pont, az üldöző Liptószentmiklós lemaradása 6 egység. A DVTK–MAC párharc azt jelentené, hogy egy csapatunk biztosan ott lenne a rájátszásban – de kettő garantáltan nem lehetne részese a további küzdelmeknek.

Persze korántsem lehet arra mérget venni, hogy ez a felállás nem fog változni másfél hét alatt. Egyrészt az Érsekújvár is megbotolhat még, másrészt a Jegesmedvék is utolérhetők a Trencsén által. Hogy ez utóbbi ne történjen meg, ahhoz is bravúrokra van szükségük. Mint amilyen egy győzelem lenne Poprádon vasárnap délután. A küldetés nem tartozik a lehetetlenségek kategóriájába. A tabella negyedik helyezettjével lejátszott eddigi négy összecsapásból hármat is eltettek a miskolciak. Az elsőt túlórában elveszítették, a másodikat és a harmadikat ugyanúgy ráadásban hozni tudták, míg negyedjére rendes játékidőben diadalmaskodtak. Érdekesség, hogy ezen az utóbbi találkozón is csupán egy gól volt a különbség. Ennek alapján igen szoros összecsapásra számíthatunk ötödjére is. A Poprád amúgy négy meccses győzelmi szériában van, de hát minden sorozat megszakad egyszer. Reméljük, a miskolciak pontszerző szériája most nem, amely immár 7 mérkőzést ölel fel.

mispop-201811

HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

A miskolci Extraliga-csapat először kapott ki a Poprádtól rendes játékidőben.

A mérkőzés az idény talán leggyorsabb kiállításával indult, hiszen Bondra 19 másodperc elteltével ülhetett ki. Az emberelőnyben előbb Kulmala lőtt az üresen ásítozó jobb sarok mellé, majd Vosvrda mutatott be több nagy védést. Az 5. perctől viszont a hazaiak négy percig játszhattak előnyben két egymást követő kisbüntetés miatt, és bár egy alkalommal a miskolci védők Vay mögül, a gólvonalról vágták ki a korongot, végül nem tudtak betalálni. Teljes létszámban felpörögtek a csapatok, előbb Milam lőtt közelről a kapusba, majd Svitana vihette egyedül a korongot Vayra, a párbajt a hálóőr nyerte. Az átlagosnál gyorsabb, pörgősebb volt a játék, a kapusoknak állandóan akadt munkájuk. A 16. percben újabb emberelőnyét már kihasználta a Poprád. Miller oldalról lopta befelé a távolságot, majd a bedobópont közeléből lapos lövést engedett el, amly a kapu előtt tömörülő játékosok között jutott a hálóba (1-0). Gyorsan jöhetett volna a válasz, minthogy a miskolciak kerültek emberelőnybe, ám nem tudták azt gólra váltani.

A második harmad 4 a 4 elleni játékkal indult, az elsőben befújt egy-egy kiállítás miatt. A 24. percben egyenlítettek a Jegesmedvék: Galanisz kerülte meg a kaput, majd behúzta a korongot a gólvonal mögé (1-1). A gól lendületbe hozta a miskolci csapatot, a következő cseréket megnyomták, volt is lehetőségük, de Vosvrda útját állta ezeknek a kísérleteknek. A hazaiak hosszú idő után jöttek ki a szorításból, a 27. percben óriási tömegjelenet alakult ki a miskolci kapu előtt, de a kék-fehérek nem tudták a hálóba erőszakolni a pakkot. A következő percekben továbbra is inkább a Jegesmedvék akarata érvényesült, többet támadtak, ám ezek az akciók elakadtak a masszív poprádi védelmen. A 35. percben a hazaiak küldhettek egy emberrel többet a jégre két percig,ám ezt a miskolciak elég határozottan védekezték ki. A hátralévő három percben gyors ide-oda játék folyt, eredmény nélkül.

A harmadik játékrészből mindössze 13 másodperc telt el, amikor a poprádi kapu előtt Loiseau és Miller lökdöste egymást vehemensen, így jöhetett újra a 4 a 4 elleni játék. Ezt követően Galanisz, majd Milam is kiült, így a hazaiak négy percig voltak előnyben, de nem tudták kihasználni, amihez Vay bravúrjaira is szükség volt. A 48. percben 2 az 1 ellen kontrázhattak a poprádiak, Bondra megcélozta a hosszú felsőt, de a magyar kapus fogta a lövést. Az 53. percben aztán ismét megszerezte a vezetést a Poprád. Nagy kavarodás közepén Palocko estében lőtt fonákkal a kapuba (2-1). Egy perc múlva esélyt kaptak az egyenlítésre a Jegesmedvék egy újabb előny képében, ám nem sikerült komoly veszélyt kialakítani. Ezt követően tovább repkedtek a kiállítások, némi átfedéssel mindkét oldalra jutott belőlük, de nem tudtak belőlük profitálni a csapatok. Az utolsó percben Vay helyett újabb csatárt küldött a jégre Glen Hanlon vezetőedző, az eredmény azonban nem változott.

Ahogy az eddigi négy találkozón, úgy ismét szoros meccset vívtak a miskolciak a Popráddal, de most először rendes játékidős vereséget szenvedtek, így nem tudtak közelebb lépni a hatodik helyen álló Érsekújvárhoz.

mispop

Tudtuk, hogy nagyon jó csapattal fogunk játszani

   

Ilyennek látták a szakvezetők a Poprád–Jegesmedvék mérkőzést.

František Štolc másodedző, HK Poprad: “A mérkőzés előtt tudtuk, hogy nagyon jó csapattal fogunk játszani, amely jó formában van. Szervezettek és türelmesek voltak. Az volt a tervünk, hogy nagy nyomást helyezünk a védelmükre, egy ilyen helyzetnek köszönhetjük a győztes találatunkat.”

Glen Hanlon vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Jó mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy az ellenfelünknek több kapura lövése volt, mint nekünk. Mindkét csapat nagy sebességgel, kombinatívan játszott, ezért élvezetes volt a meccs. A kapusok is remek teljesítményt nyújtottak. Érezhető volt, hogy a záró játékrészben egy gól fogja eldönteni a meccset. Sajnos ezt nem mi szereztük, de most is büszke vagyok a csapatomra, mert jól küzdöttünk. Gratulálok a poprádiaknak a győzelemhez.”

Extraliga, 2019. feb. 17., vasárnap.
Vosvrda: 96,4%
K
Vay: 95,6%
Miner-Barron, Brejcak, Bondra, Svitana, Miller
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Fabian, Petran, Buzzeo, Heizer, Palocko
2
Szirányi, Vojtkó, Loiseau, Magosi, Harrison
Tavoda, Salija, Takác, Zagrapan, Abdul
3
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
Karalahti, Palocko, Macík, Paukovcek, Bellus
4
Albert, Hajós, Ritó
Roman Stantien
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:29 POP PP Miller Salija Buzzeo
1-1 23:15 MIS Galanisz Vojtkó Somogyi
2-1 52:28 POP Palocko Zagrapan
45 Kapura lövések száma 28
22 Kiállításpercek 18

A HK Poprad–DVTK Jegesmedvék videója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum