Első középszakaszpontjaiért utazik a Fehérvár

   

A címvédő Bolzano otthonában sem lesz könnyű megszerezni ezeket, de hát az EBEL-felsőházban eleve nincsenek könnyű mérkőzések.

Két nulla pontos összecsapással indította a bajnokság középszakaszát a Fehérvár AV19. Természetesen ezek miatt sincs miért bármit is Hannu Järvenpää csapatának szemére hányni. Ez egy olyan mezőny, ahol senkitől sem szégyen vereséget szenvedni, Háriék ráadásul igen komoly erőbedobással mentek a Graz otthonában és hazai pályán a Klagenfurt ellen is, ez most ennyire volt elég a sérülésekkel bajlódó gárdától. Tanulni kell a történtekből, és a kozekvenciákat beépítve küzdeni tovább. Márpedig ha valamire képes az idei Volán, akkor az a tanulás, ezt jól láthattuk az alapszakasz során.

Semmivel sem sikerült jobban a Bolzano startja. A dél-tiroliak ugyanúgy két vereséggel és nulla ponttal állnak, ráadásul a Fehérvár mögé csúsztak, mivel nagyobb arányban kaptak ki ellenfeleiktől. A címvédő előbb 4-0-ra bukott Bécsben, majd hazai jégen vérzett a Grazcal szemben, méghozzá 2-4 arányban. Az alapszakasz zárása környékén történteket is ide véve azt látjuk, hogy a Bolzano négyes vereségszériában van, hiszen az utolsó két alkalommal a Fehérvár és a Villach is elintézte. Ha már itt tartunk, a Volán–Foxes párharcban az első két találkozó az ellenfélé volt, ezeket 5-2-re és 3-1-re nyerték, harmadjára viszont idegenben felülkerekedtek a mieink – 4-3-ra hosszabbításban –, míg utoljára 5-1-re győztek, tartva immár felsőházas pozíciójukat.

A Fehérvár AV19 hivatalos honlapjáról megtudtuk: sérülése miatt továbbra sem tarthatott a csapattal Anze Kuralt, Szabó Krisztián és Sárpátki Tamás, viszont az újonnan igazolt Tuomas Vänttinen Bolzanóban már jégre léphet.

avsboz2018

Bolzano–Fehérvár 5-2

   

A magyar EBEL-csapat továbbra is pont nélkül áll a középszakaszban.

A felsőház ötödikje és hatodikja csapott össze Bolzanóban, és az volt a kérdés, hogy melyikük marad a mezőny végén. A Fehérvár kapujában ezúttal – harmadszor az egész idényt tekintve – Kornakker Dániel kezdett, illetve jégre lépett a csapatban a friss igazolás Tuomas Vänttinen is. Az első harmad nagyjából egyenlő erők küzdelmét hozta, lendületes játék mellett, az egyetlen kiállítást a hazaiak kapták, viszont Wishart, Hári és Koskiranta próbálkozása sem jutott át a kapuson. A túloldalon Alexander Petan előbb kihagyott egy nagy helyzetet, ám nem sokkal később Geierrel összejátszva szép passzjáték után megszerezte a vezetést.

A második játékrészt éppen Petan 2+2 perces büntetése miatt fórban kezdhette Hannu Järvenpää csapata, és bár az első fele lement gól nélkül, a második már nem, Tikkanen talált be a kék vonalról, 1-1 a 23. percben. A döntetlent a harmad közepéig tartotta a Volán, ekkor Brace fejezett be pontosan egy kettő-egyes akciót. Bő két perccel később Geier távoli lövése akadt be, majd újabb két és fél percre rá Miceli kotort be egy kipattanót, ezzel 4-1-re vezetett a Foxes, nem volt jó periódus ez a Fehérvár számára.

Az utolsó harmadban gyorsan döntésre vitte a dolgot a Bolzano, Luca Frigo volt eredményes 40:40-nél, ezzel 5-1 állt a táblán. A magyar gárda temészetesen mindent megtett a felzárkózásért, és egy gólt sikerült is faragnia a hátrányból, a 46. percben, egy újabb Petan-kiállítás alatt, Stipsicz révén. A folytatásban több ízben is veszélyben forgott még mind a két kapu, de újabb találatot egyik csapat sem ért el, 5-2 lett a végeredmény.

Ezzel a Bolzano a Grazban vereséget szenvedő Salzburgot megelőzve fellépett a negyedik helyre, míg a Fehérvár egyelőre 0 ponttal hatodik a középszakaszban. A következő meccsre péntekig kell várni, akkor a tabellamásodik Vienna Capitals érkezik a Raktár utcába.

hcbavs

Hári: Úgy érzem, kicsit elvesztettük a játékunkat

   

A vezetőedző mellett a csapatkapitány is értékelte a Fehérvár AV19 Bolzanóban elszenvedett vereségét.

Hannu Järvenpää az alábbi videón arról beszél, hogy a csapat nem játszott jól, a saját és az ellenfél kapuja előtt is elvesztette a meccset. Hozzáteszi, hogy minél előbb vissza kell találnia a Volánnak ahhoz a játékához, amelyet az alapszakasz utolsó találkozóin mutatni tudott. Hári János ugyancsak önkritikusan fogalmaz:

EBEL, 2090 néző. Játékvezetők: Nikolic, Ofner, Sparer, Tschrepitsch.
Irving: 94,1% (Smith)
K
Kornakker: 87,8% (Carruth)
Campbell, Geiger, Micelli, Bernard, Frigo
1
Szabó D., Harty, Sarauer, Hári, Erdély
Marchetti, Nordlund, Blunden, Findlay, Brace
2
Wishart, Caruso, Sofron, Koskiranta, Luttinen
MacKenzie, Glira, Petan, Crescenzi, Insam
3
Tikkanen, Stipsicz, Phillips, Reisz, Meland
Catenacci, Carozza, Frank, Kuparinen, Deluca
4
Vanttinen, Szita
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:52 HCB Petan Geiger Brace
1-1 22:06 FHA PP Tikkanen Koskiranta Stipsicz
2-1 30:14 HCB Brace Catenacci Blunden
3-1 32:23 HCB Geiger Bernard Campbell
4-1 35:10 HCB Micelli Frigo Bernard
5-1 40:40 HCB Frigo Bernard Micelli
5-2 45:35 FHA PP Stipsicz Koskiranta Tikkanen
41 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 2

A Bolzano–Fehérvár összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum