A Fradinak és a DEAC-nak is kellenek a pontok

   

A zöld-fehérek a középszakasz-győzelemért hajtanak, a debreceniek minimális célja a dobogós pozíció megőrzése lehet.

Már csak hat nap van hátra az Erste Liga középszakaszából, de nem mondható, hogy sokat tisztult volna a kép, úgy tűnik, a felsőházban jó néhány lényeges kérdés az utolsó pillanatokban fog eldőlni. A repülőrajtot vett FTC-Telekom ugyan harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhet, a DEAC ellenben ugyanúgy lehet még első is, ahogyan ötödik. Ebből kiindulva máris egyértelmű, hogy mekkora a tétje a hétfő esti tévés rangadónak.

A variációs lehetőségek kifejezetten magas száma egyrészt azzal magyarázható, hogy a mai ellenfeleknek még három-három mérkőzésük van, másrészt azzal, hogy múlt csütörtökön a Debrecen 6-2-re kiütötte az előzőleg hosszabb veretlenségi szériát építő FTC-Telekomot. Ennek következtében hiába 8 pont most a különbség a két csapat között, három DEAC-győzelem és ugyanannyi Fradi-vereség eredményeként a hajdúságiak az első helyen zárhatnának. A rend kedvéért: a zöldeknek még el kell utazniuk Erdélybe, míg David Musial csapata oda-vissza összecsap a jelenleg második UTE-val.

Tekintettel arra, hogy sem Brassóban, sem Csíkszeredában nem garantált a pontszerzés, Fodor Szabolcs tanítványai utolsó hazai mérkőzésükön bizonyára mindent megtesznek majd a rendes játékidős győzelemért, amivel máris bebiztosítanák az első helyüket, lévén, hogy nem csupán a DEAC-ot vennék ki a versenyből, hanem az egymás elleni eredményekre tekintettel az UTE sem érhetné utol őket. Mindeközben a debrecenieknek hátrafelé is figyelniük kell, mivel egyelőre velük azonos pontszámmal áll a Csíkszereda, illetve csupán egy egységgel van lemaradva a Brassó. Bár igaz, hogy az erdélyi csapatoknak csak egy-egy meccsük maradt, de magától értetődő, hogy minél előbb sikerül esetleg meglépni előlük – már ha sikerül –, annál nyugodtabban lehet letudni a folytatást.

Ami az FTC-Telekom és a DEAC szezonbeli közös történetét illeti, a minapi 6-2-t megelőzően az alapszakaszban rendes játékidős zöld győzelem csak egyszer született, az is idegenben. A másik debreceni találkozót a hazaiak nyerték, míg Erzsébeten mind a két alkalommal büntetők után örülhetett a 2 pontnak a Fradi.

debftc1

fotó: deacjegkorong.hu

FTC-Telekom–DEAC 3-2

   

A debreceniek hiába vezettek szinte végig a mérkőzésen, a ferencvárosiak megfordították a találkozót és megnyerték a középszakaszt.

A találkozót jó tempójú játékkal indították a felek. A 6. percben a DEAC megszerezte a vezetést: Kozma Ferenc középre tett korongjába Németh szúrt bele mesterien, Arany Gergelynek esélye sem volt reagálnia. Két perccel később Pavuk Attila a szabályosnál keményebben ütközött a palánk mellett, a játékvezetők 2+10 perces büntetéssel sújtották az FTC csatárát. A kiegészülés után a ferencvárosiak hajtottak az egyenlítésért, Tóth Gergő lövését botos kesztyűvel tolta fölé Hetényi Zoltán. A 16. percben Nagy Gergő és Antal egymásra találtak a DEAC kapuja előtt, mindketten 4-4 percet pihenhettek a büntetőpadon. A harmad végén eljött az első hazai fór, Hetényi Zoltán vezetésével kibekkelték a debreceniek. Úgy tűnt, egygólos DEAC-előnnyel vonulnak szünetre a csapatok, ám 6 másodperccel a dudaszó előtt Izacky lövését hiába védte Arany, a kipattanó az üresen álló Novotny elé került, aki belőtte a 2. sárga-fekete gólt.

A harmad első percei egyértelműen az FTC-é volt, Hetényinek több bravúrt is be kellett mutatnia, valamint egyszer a kapuvas is kisegítette. Néhány perc után a debreceniek is felvették a tempót. A mérkőzés felénél Turcotte-ot ugratták ki szólóban, Arany védte a ziccert. Nem sokkal később eljött a második DEAC-fór, amit olyannyira rosszul játszottak meg, hogy a zöld-fehéreknek két ziccerük is volt. Ami nem jött össze 4 az 5 ellen, sikerült teljes létszámban az FTC-Telekomnak: a 33. percben Perrier passzából Pavuk lőtte el a korongot Hetényi botos kesztyűje mellett. A harmad utolsó két percét emberelőnyben töltötték a hazaiak, sőt közel 1 percnyi kettős fór várt rájuk.

A harmadik felvonás áthúzódó FTC-előnnyel indult. A harmad első fele a kiállításokról szólt, a hazaiak 1, a vendégek 3 kisbüntetést kaptak, ebből Turcotte kiállítása 2+10 percig tartott. A speciális játékhelyzetek – köztük egy kettős emberelőny – nem hozott gólt. Az 53. perc már igen, Switzer lövése megpattant egy debreceni boton, a korong Pavuk elé került, aki közelről egyenlített. Két perc múlva Switzer annyira rosszul ért bele egy lőtt passzba, hogy az végül jó lett: a korong elkerülte a kaput, a plexin csattant, ahonnan visszatért a kapu elé, az FTC-Telekom légiósa pedig gyorsabb volt, mint Hetényi, így vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket. Musial másfél perccel a vége előtt időt kért és lehozta kapusát, hiába.

Az FTC-Telekom 3-2-re győzött, megnyerte a középszakaszt, így a rájátszásban végig élvezheti a pályaelőnyt.

ftcdeb201902

Fotó: Micheller Szilvia/fradi.hu

Fodor Szabolcs: Hat ponttal szeretnénk hazajönni

   

A középszakaszgyőztes nem fog tartalékolni erdélyi túráján. Mestermérleg az FTC-Telekom–DEAC mérkőzés után.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 360 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Soltész.
Arany: 92,0% (Pleszkán)
K
Hetényi Z.: 93,3% (Gönczi)
Hegyi, Karmeniemi, Pavuk, Nagy G., Rafaj
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Perrier, Jászai, Walls, Tóth A., Switzer
2
Hetényi P., Behal, Németh, Kozma, Kulesov
Rantanen, Sarcia, Dósa, Roczanov, Tóth G.
3
Antal, Berta, Silló, Hári, Salló
Lengyel, Tóth Renátó, Hardi, Pozsár, Farkas
4
Márton, Molnár, Vincze
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:30 DEB Németh Kozma Hetényi P.
0-2 19:54 DEB Novotny Izacky Kovács
1-2 32:11 FTC Pavuk Perrier
2-2 52:39 FTC Pavuk Switzer Walls
3-2 54:50 FTC Switzer Karmeniemi
45 Kapura lövések száma 25
20 Kiállításpercek 26

Az FTC-Telekom–DEAC góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum