Budapest rendezi a final fourt a DEBL-ben

 

Két magyar csapat is ott lesz a liga négyes döntőjében az FTC pályáján. A KMH legyőzte az éllovast az EWHL-ben. Összefoglaló a női jégkorongból.

U25-ös bajnokság

Az FTC-Telekom, a KMH Budapest, az Angels NJSE és a MAC Marilyn jutott be az elődöntőbe. A legnagyobb különbséggel a zöld-fehérek győztek, összesítésben 25-0-ra múlták felül a DVTK-t. A KMH a Hatvan (16-1), a MAC az Óbuda (15-3) ellen jutott tovább. A legszorosabb csatát az Angels NJSE vívta az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával, végül 8-4-es összesítéssel az újvárosiak léptek tovább.

Az elődöntőben FTC?Angels és KMH?MAC csatákat rendeznek.

EWHL

A KMH Budapest két meccset is megnyert a nemzetközi szünet után. A listavezető Vienna Sabres házigazdaként a 3. percben vezetett, de a magyar csapat a második harmad első percére fordított. Jól működött az emberelőnyös játék, két gólt is lőttek fórból a vendégek. A hajrára feljött mínusz kettőre a bécsi csapat, de az utolsó percben Rónai Alexandra üres kapus gólja eldöntötte a meccset, 5-2 lett a vége ide. Rónai mellett a KMH góljait Németh Bernadett, Huszák Alexandra, Grkovic Jelena és Nooren Averi szerezte.

Vasárnap az FTC sátras pályáján a sorozat két magyar résztvevője csapott össze, a Budapest U25 Select fogadta a KMH-t. Az esélyesebb vendégek az első harmadban három gólt szerezve megléptek, és bár Papacsek Réka a 26. percben szépített, bő egy perccel később újabb KMH-gól következett, majd a második harmad vége előtt Huszák is betalált. Az utolsó bő tíz percben sem állt le Jari Risku együttese, és még négy góllal tette fölényessé sikerét az FTC?MAC vegyes csapat ellen. Németh Bernadett két góllal, Dabasi Réka, Nooren és Huszák 1+2-vel zárt a 9-1-es siker során. A KMH a második helyen zárja az alapszakaszt, a Budapest U25 hetedik.

DEBL

Az osztrák bázisú ligában a KMH II-es csapata 8-1-re ütötte ki a Kitzbühel/Kufstein csapatát. Váradi Orsolya és Szick Dorka két-két góllal vette ki a részét a sikerből. Az osztrák együttes egy győzelmet így is elvitt Budapestről, ugyanis 6-0-ra verte a MAC-ot a Kisstadionban.

Az FTC remek első harmadbeli játékának köszönhetően 3-1-re nyert az Ice Cats Linz otthonában, Józsa Orsolya duplázott, mellette Hidasi Szabina talált be.

A négyes döntőbe a hibátlan mérleggel álló KMH II, a Kitzbühel, az FTC és az SPG Caps Flyers/Highlanders került be. A final fourt Budapesten, az FTC sátras jégpályán rendezik február 23?24-én. A két magyar együttes csak a fináléban találkozhat.

Légiósok

A svéd bajnokság rájátszásában Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea három sima győzelemmel jutott be az elődöntőbe. A címvédő kétszer 6-0-ra, egyszer 7-0-ra verte az AIK-ot.

A svéd második vonal déli csoportjában Pártos Réka együttese, az éllovas Karlskrona rangadót nyert: 3-1-re verte a második helyezett Malmö Redhawkst.

Az észak-amerikai egyetemi bajnokságban a Dartmouth Odnoga Lottival a soraiban a Rensseleartól 5-2-re, az Uniontól 4-1-re kapott ki, aztán hátrányból fordítva hosszabbításban 3-2-re legyőzte a címvédő Clarksont. A St. Lawrence ellen egy 0-0-s meccsel zárta az elmúlt hetet a csapat. Odnoga a Clarkson ellen gólpasszt adott.

debl

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum