Saját pályán még nem győzte le a Kassát a MAC

   

Az újbudaiak kétszer is verték a szezonban a HC Kosicét, de a bravúr mindkétszer idegenben jött össze nekik.

Az egyértelmű éllovasok közé tartozó Kassa számára a MAC lett ebben az Extraliga-szezonban az egyik legkellemetlenebb ellenfél. A talán legkínosabb vereségüket is a magyar gárda mérte rájuk november 2-án, amikor 4-8 lett az eredmény a Steel Arenában. Nem ez volt a Majoross-csapat egyetlen sikere a párosításban, január 11-én is összejött a diadal idegenben, méghozzá büntetőkkel. Akkor kiváló szériában volt a MAC, hiszen ennek a naptári évnek az első hat mérkőzéséből – az említettel együtt – négyet megnyert és egy ötödiken is pontot szerzett. Az azóta lement nyolc találkozóból ellenben csak egyszer sikerült sikerrel kijönni, illetve még egy túlórás pontszerzésnek örülhettek a szurkolók. Hogy az újbudaiak így is playoff-kvalifikációra állnak, az annak köszönhető, hogy az “üldöző” Liptószentmiklós egymás után bukja a meccseit, és már a kiesés szele is meglegyintette. A liptóiak jelenleg 6 meccses vereségsorozatban vannak, ezeken a találkozókon kereken 0 pontot szereztek, így nem csoda, hogy a 11. helyen állva 6 egység a hátrányuk a 10. MAC mögött. Miután már csak 4 forduló van hátra, nem lenne egyszerű ledolgozniuk ezt, ahogy a Zsolnának sem, amely pénteki győzelmével együtt is 9 egységre van a MAC-tól. Az MSHK ennélfogva a Majoross-tanítványokra talán kevésbé veszélyes, mint a Liptovsky Mikulasra. De akárhogy is van, a MAC-nak ideje lenne visszatérnie valahogy a győzelmek útjára, ellenkező esetben akár fel is forrósodhat a helyzet az utolsó egy-két fordulóban: ami matematikailag lehetséges, az a gyakorlatban sem lehetetlen. Amiről még nem esett szó: a Tüskecsarnok-beli összecsapásokon első alkalommal 1-2-re, másodszor 3-5-re kaptak ki a Kassától Bodóék.

A vezetőedző így foglalta össze meccs előtti várakozásait a csapat hivatalos közösségi oldalán: “Kétféleképpen tekintehetünk az elmúlt néhány fordulóra. A nem túl pozitív az az, hogy az elmúlt három mérkőzésből talán egyszer sikerült megvalósítani azt, hogy nagyjából egységesen teljesítsünk jól, és nagyjából a mérkőzés egészében. A másik két mérkőzésen ez nem jött össze. Tulajdonképpen ez az, amire felhívjuk a srácok figyelmét, és amin próbálunk változtatni. Sokkal élesebbnek kell lennünk hatvan percen keresztül. A másik aspektus pedig az, hogy tulajdonképpen minden fordulóval, ahol a hatpontos különbség nem csökken a Liptószentmiklóssal szemben, mi egyre közelebb kerülünk a célunkhoz. Ilyen szempontból egyre közelebb lehet a playoff-kvalifikációt érő helyezésünk, de ahhoz, hogy ezt bebiztosítsuk, pontokat is tudnunk kell szerezni. Ebben a felfogásban megyünk jégre a Kassa ellen.”

mackos-201812

MAC Újbuda–HC Kosice 3-1

   

Majoross Gergely együttese a két idegenbeli siker után ezúttal a Tüskecsarnokban is legyőzte a kassaiakat.

A MAC jól állt bele a Kassa elleni mérkőzésbe. Az első komoly ziccer Terbócs előtt adódott, aki a 12. percben ugorhatott ki, de szólóját a rutinos Skorvanek védte. Öt perccel később Bodó került szólóhelyzetbe, de ezúttal is a kassai kapus nyerte a csatát. A magyar együttes 9:6-ra nyerte az első húsz perc kapura lövési statisztikáját. A 27. percben eljött a mérkőzés első kiállítása, Dansereau ült ki a büntetőpadra, a hátrányt kibekkelték a hazaiak. A 33. percben komoly tűzijátékot rendezett a MAC a kassai kapunál: Skorvánek sokáig tartotta magát, a jégen fekve is többször védett, ám amikor Bodó kapu mögülről érkező passzát Langkow beverte, már tehetetlen volt. A bekapott gól után felpörgött a Kassa, kiharcolt egy emberelőnyt, amit Bálizs vezetésével kivédekeztek az újbudaiak. A játékrész végén eljött az első MAC-fór, ahol mindkét csapatnak adódott ziccere.

A HC Kosice gyors játékkal indította a harmadik harmadot, meg is lett az eredménye: Gyerljuk kék vonalas lövésbe Suja talán beleért Bálizs előtt, a magyar kapus tehetetlen volt. Az egyenlítő gólt követő percekben a szlovákok ráerőltették az akaratukat a MAC-ra, a hazaiak Bálizs vezetésével
állták a rohamokat. Az 51. percben Brown kezéből kiütötték a botot, MAC-emberelőny jött. Az 5 a 4 elleni helyzetet egy nem hétköznapi góllal használta ki Majoross Gergely csapata: Brown középre tett korongja az éppen a korongért forduló Nagy Krisztián korcsolyájáról került a kapuba. Nem sokkal később Bodó ugorhatott ki ziccerben, ám kisodródott, nem tudta belőni a 3. MAC-gólt. A HC Kosice 2 és fél perccel a vége előtt időt kért és lehozta kapusát. A kassaiak nyomtak, ám 17 másodperccel a vége előtt Klempa betalált az üres kapuba.

A MAC 3-1-re győzött, megerősítette 10. helyét, valamint 1 pontra megközelítette a 9. helyen álló Gyetvát.

mackos1

Fotó: Koncsár Irma (MAC Újbuda)

Extraliga, 2019. feb. 17., vasárnap.
Bálizs: 97,3% (Rajna)
K
Skorvanek: 91,7%
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Sedivy, Gyerljuk, Sykora, Galambos, Kafka
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
McDowell, Dudás, Spilár, Suja, Petrás
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Pulli, Koch, Scserbatov, Ignatuskin, Hascak
Majoross, Vokla, Pápa, Szigeti
4
Zitny, Michalcin, Hricina, Klíma, Lusnák
Majoross Gergely
E
Roman Simicek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 32:16 MÚB Langkow Bodó Dudas
1-1 40:54 KOS Suja Petrás Gyerljuk
2-1 52:29 MÚB PP Brown Dansereau
3-1 59:43 MÚB EN Klempa Dansereau
25 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 4

Így győzte le a MAC Újbuda a HC Kosicét

   

A bravúros 3-1-gyel továbbra is őrzi playoff-kvalifikációs pozícióját és 6 pontos előnyét Majoross Gergely csapata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum