Óriásit léphet a playoff felé a Vienna-farm

   

A Schiller-Vasas HC még nem nyert a középszakaszban, miközben a 4 meccses győzelmi szériában lévő bécsieknek nagyon kell a győzelem.

Az Erste Liga-középszakasz első számú meglepetéscsapata a Vienna Capitals II. A bécsiek pocsékul kezdtek, három vereséget szenvedtek – 1 pontot elcsíptek közben –, ám utána fordult a kocka, elkapták a fonalat, egymás után aratták a győzelmeket. Sikereik közül egyértelműen a legutóbbi a legértékesebb. Azáltal, hogy a Dunaúlvárosi Acélbikák lendületét megtörve nyerni tudtak hazai jégen, lépéselőnyre tettek szert a negyeddöntőért vívott versenyfutásban. A 3. hely az alsóházi táblázaton, illetve a 3 pontnyi fór persze akkor lesz igazán értékes, ha a hátralévő találkozókon is folytatni tudják sorozatukat. A sorsuk addig van a saját kezükben, amíg nem törik meg ez a lendület. Magyarán: mindenképpen nyerniük kellene Káposztásmegyeren, a playoffos vágyairól már lemondani kényszerült Vasas otthonában is. Ladányi Balázs tanítványai miként az alapszakaszban, úgy az alsóházi küzdelmek során sem vallottak szégyent, győzniük azonban még nem sikerült. 3 pontot így is gyűjtöttek, ennyiszer végeztek döntetlenre hatvan perc alatt, ám a pluszpontot rendre ellenfelük tette el. A hátralévő időszakban hazai jégen hajthatnak az első két- és hárompontos meccsükért. Ismerve a csapat karakterét, biztosak lehetünk benne, hogy minden alkalommal mindent ki fognak tenni a jégre. Nem lesz ez másként szombat este sem. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, a középszakaszban a Vienna nyerte az első csatát Bécsben, mégpedig 4-1-re. Az alapszakasz utolsó Vasas–Viennája alkalmából ugyanakkor a piros-kék fiatalok örülhettek egy túlórás sikernek. Ebben a pillanatban alighanem a Capitals II az esélyesebb, amelyet extrán motiválhat az óriási siker közelsége, de akárhonnan nézzük, igen komoly csatára van kilátás.

vasasvienna

Schiller-Vasas HC–Vienna Capitals II 2-4

   

A bécsi farmcsapat győzött a Vasas Jégcentrumban, így Ladányi Balázs csapatának már matematikai esélye sem maradt a rájátszásba kerülésre.

A Schiller-Vasas kapujában Koitmma, míg a bécsi csapatnál Zimmermann kapott lehetőséget a szombati meccsen. Az első harmad egyetlen gólt hozott, a a bécsiek 17. percben Preiser révén megszerezték a vezetést. A hazaiak a 24. percben Bödök emberelőnyös találatával egyenlítettek, aztán a második felvonás végén Schlögl újra előnyhöz juttatta a vendégeket. A harmadik húsz perc első felében elég sok kiállítást osztottak ki a játékvezetők, a Vasas egy több mint másfél percnyi kettős emberelőnyt is kihagyott. Az 51. percben a Vienna Capitals II megbüntette a kimaradt kék-piros fórokat és Czakó büntetését Hedberg gólra váltotta. Két perccel később Bödök 5 a 4 elleni góljával felzárkózott Ladányi csapata, ám ennél közelebb már nem jutott ellenfeléhez. Két perccel a vége előtt Koitmaa lekorcsolyázott, fél perccel később Hedberg egy üres kapus góllal beállította a 4-2-es végeredményt.

A Vienna Capitals II újabb lépést tett a rájátszás felé. A Schiller-Vasas biztosan nem lehet ott a bajnokság utolsó szakaszában.

vasas

fotó: Schiller-Vasas HC facebook

A szezon leggyengébb játékát nyújtottuk

   

Revák Zoltán, a Schiller-Vasas HC másodedzője és Santeri Heiskanen, a Vienna Capitals II vezetőedzője értékelte a két csapat találkozóját.

Revák Zoltán: “Mondhatom, hogy a szezon leggyengébb játékát nyújtottuk. Egyelőre még nem tudjuk, hogy mi volt ennek az oka, ráadásul azért bosszantó a teljesítmény, mert egy talán nem túl éles Bécs volt az ellenfél. Rendet kell tenni a fejekben, ezt kértük a játékosoktól a meccs után, hiszen még van hátra három forduló.”

Santeri Heiskanen: “Nagyon nehéz mérkőzés volt ez. Az utóbbi időben kevés játékos állt a rendelkezésemre, most összesen hét csatárral álltunk ki, így nem egyszerű, nagyon fáradtak a játékosok. De nagyon büszke vagyok a csapatra a győzelem után. A második harmad volt talán a legerősebb számunkra, az utolsó viszont roppant nehéz, a sok kiállítás miatt is. A védekezésünk jó volt, a kapusunk jól védett, boldog vagyok a három pont miatt.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 250 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Soltész.
Koitmaa: 91,7% (Tóth)
K
Zimmermann: 93,5% (Tschrepitsch)
Bálint, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Saari, Satmark, Hiltunen, Kittinger, Maxa
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
2
Piff, Hedberg, Hofer, Schlögl, Ranftl
Fejes, Inglis, Rózsa, Czakó, Gágyor
3
Posch, Pallierer, Preiser, Rohm
Kováts, Seregély, Csiki, Varga, Szlépka
4
Wolf
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:01 VIC Preiser
1-1 23:23 VAS PP Bödök Szlama
1-2 38:00 VIC Schlögl Preiser
1-3 50:51 VIC PP Hedberg Hiltunen Satmark
2-3 52:58 VAS PP Bödök Schmál Fejes
2-4 58:29 VIC EN Hedberg Hiltunen
31 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 16

Bödök Bence második gólja igen szépre sikerült

 

A meccset azonban a Vienna Capitals II nyerte. Megtekinthetik mind a hat találatot.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum