El kell hoznia Zsolnáról a 3 pontot a MAC-nak

   

Kedvező helyzetben van a playoff-kvalifikációt tekintve a MAC Újbuda, de fontos lenne megnyernie a pénteki alsóházi rangadót.

Matematikailag még mindig nem kellett lemondania a legjobb tízbe kerülésről az MSHK Zilinának, amelyet a másik oldalról a kiesés réme fenyeget. A zsolnaiak régóta az utolsó helyen szerénykednek az Extraligában, a lemaradásuk jelentős, ám ebben a naptári évben arattak néhány fontos győzelmet, amelyek életben tartották reményeiket. A tizedik helyen álló MAC-tól ugyan messze vannak, egészen pontosan 12 pontra, de mivel még öt kör hátravan, ha péntek este nyernének, minimális esélyük azért maradna a folytatásra. Illetve a bent maradásra pláne, lévén, hogy az utóbbi időben náluk is sokkal többet bukdácsoló liptószentmiklósiak fórja 6 pontra apadt, és ők ráadásul a bivalyerős Nyitrához látogatnak.

A MAC-képlet végül is egyszerű: ha elhozzák a 3 pontot Zsolnáról, vele szemben behozhatatlan előnyre tesznek szert, és a liptóiak sanszait is minimálisra redukálják. A pénteki játéknap után hátralévő 4 fordulóban 9 pont gyakorlatilag behozhatatlan ebben az alsóházi régióban, de még a 6-ot is eléggé megnyugtatónak lehetne tekinteni. A feladat tehát több, mint világos, és a győzelemhez nem kellene más, mint az a lendület, amit a Majoross-csapat a HK Nitra elleni szerdai mérkőzés második harmadában produkált. De semmiképpen sem az a teljesítmény, amit az elsőben.

Írtunk már róla, hogy egyvalamiben feltétlenül előnyére változott a MAC Újbuda az Extraliga-idény előrehaladtával. Ez pedig az, hogy míg a nyitó hónapokban a közvetlen riválisok ellen rendre elbukott, addig az utóbbi hetekben sorra nyeri ezeket a mérkőzéseket. Ebben a naptári évben kétszer verte a Liptószentmikóst, egyszer-egyszer a Gyetvát és a Zsolnát, és közben egy árva pontot sem engedélyezett nekik. Egyértelmű, hogy innen kell folytatni a történetet. Zsolnán egyébként még nem nyert a MAC, sőt pontot sem szerzett. Itt a remek alkalom, hogy ez a jég is megtörjön.

mac

MsHK Doxxbet Zilina–MAC Újbuda 3-2

   

A zsolnaiak a harmadik harmadban 2 perc alatt lőtt 2 góljuknak köszönhetően megőrizték playoffreményeiket a pénteki sikerükkel.

A MAC aktívan kezdte a zsolnai mérkőzését. A magyar együttes másfél perc után emberelőnybe került, sőt 37 másodpercen át 5 a 3 ellen játszhatott. A második fórt kihasználta Majoross Gergely csapata, Langkow centerezést a jó ütemben érkező Orban lőtte be közelről. A kiegészülés után magára talált a hazai együttes, a 8. percben eljött az első újbudai hátrány. A harmad második felében óvatosabban játszottak a csapatok, mindkét csapat kibekkelt egy-egy újabb hátrányt. A második játékrészben a hazaiak játszottak jobban, Rajnának sokkal komolyabb feladatai adódtak, mint kollégájának, ezt a 19:11-es kapura lövési mutató is jelzi. A zsolnaiak a fölényüket a 26. percben váltották gólra, amikor Hvila és Beranek kipasszolták a MAC védőit, végül utóbbi egyenlített, bántóan üresen maradt. A meccs közepén Rajna vezetésével kivédekezett egy kisbüntetést a magyar együttes. A harmadik felvonásra az első harmadban látott, agilisebb MAC érkezett. Hiába, a 46. percben Bagin egy lövőcsellel megfektetett egy vendég játékost, majd Rajna botos kesztyűje fölé bevarrta a korongot. Két perccel később hiába védett egy kapura húzott korongot a magyar kapus, a korong egy hátvédről Podesva elé került, aki belőtte a 3. hazai gólt. Szinte azonnal jött a válasz: 20 másodperccel később Odnoga lövése átcsúszott Fucíkon. A MAC hajtott az egyenlítésért, a végjátékban Majoross időt kért, valamint lehozta Rajnát, hiába.

A MAC 3-2-re kikapott, a zsolnaiak lezárták az ötmeccses vereségszériájukat.

macdud

fotó: Koncsár Irma (MAC)

Extraliga, 2019. feb. 15., péntek.
Fucík: 94,6% (Mikolas)
K
Rajna: 92,7% (Bálizs)
Kucny, Matejka, Jencik, Huzevka, Huna
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Duben, Jankovic, Hvila, Podesva, Beranek
2
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Piegl, Bagin, Rehák, Surovka, Mily
3
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Coma, Suran, Ondrus, Dlugos, Sikela
4
Majoross, Vokla, Pápa, Szigeti
Pavel Paukovcek
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:42 MÚB PP Orban Langkow
1-1 25:38 ZIL Hvila Beranek
2-1 45:26 ZIL Bagin Huna Huzevka
3-1 47:19 ZIL Podesva Beranek Duben
3-2 47:39 MÚB Odnoga Nagy Krisztián Burt
41 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 6

A Zsolna–MAC mérkőzés összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum