A Gyergyó még mindig veretlen hazai jégen

   

A Hokiklub Budapest egy győzelemmel alaposan összekuszálhatná a szálakat a rájátszásért folytatott alsóházi versenyben.

A fővárosi csapat utolsó előtti az Erste Ligában, 5 meccsen 6 pontot szerzett. A Gyergyószentmiklós 15 ponttal az alsóház második helyén várja a csütörtök esti összecsapást, miután 6 meccsen 11 egységet tett hozzá az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért járó 4-hez. E hat meccsükből hármat játszottak hazai pályán a gyergyóiak, ahol impozáns teljesítményt nyújtottak, három győzelmet arattak, csak a Schiller-Vasas tudott pontot rabolni tőlük, a DAB-ot 7-2-re, a Vienna Capitals II-t 7-0-ra győzték le. Idegenbeli mérlegük korántsem ennyire meggyőző, Fehérváron 3-1-re, Dunaújvárosban 3-0-ra győzték le őket, igaz, a Hokiklub otthonában nyertek. Tanulságos mérkőzés volt az, sokáig egyenlő erők küzdöttek a jégen, aztán 1-1-es állásnál a második harmadban ellenfele fölé nőtt a GYHK, de gólt nem sikerült szereznie. Amikor enyhült a nyomás, Pavel Vorobjov akkor talált be emberhátrányban, a hiba végül a Hokiklub meccsébe került.

kmhgyer
Fotó: Somogyi Viktor

Csütörtökön ismét farkasszemet néz egymással a két csapat, máris javíthatnak tehát Gröschl Tamásék tanítványai. Ehhez elsősorban a védekezést kell rendbe tenni, hiszen hétfőn hatot kaptak otthon a Dunaújvárostól. Nem mindegy, hogy rendelkezésre áll-e Filip Landsman, vagy ismét Hajek Márk állhat a kapuba. A másik kérdés, hogy elutazott-e a csapattal Szappanos Dávid, aki szintén hiányzott a keretből, és aki Michal Satek mögött második a házi kanadai tabellán.

A GYHK-nak is kemény hétfője volt, a Vasas megkeserítette az életüket hazai pályán, csak hosszabbításban tudtak győzni 3-2-re. Ennek a meccsnek a hőse is Vorobjov volt, az orosz két gólt szerzett, közte a győzelmet jelentő hosszabbításos találatot. A csatár az alapszakasz végén kicsit leeresztett, az utolsó hat meccsen csak egy pontot szerzett, de a középszakaszra felszívta magát, 6 mérkőzésen lőtt 7 gólt és adott 2 gólpasszt, ő az alsóház talán legjobb formában lévő játékosa, akire külön is figyelniük kell a budapestieknek.

A HKB esélyei a rájátszásba kerülésre már csekélyek, de az biztos, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak. Egy győzelemmel még feljöhetnének a 8. helyen osztozó Vienna Capitals II–DAB páros mögé, ráadásul a Gyergyó helyzete is forróbbá válna az említett két riválissal szemben, akik közül az egyik – mivel egymás ellen játszanak – legalább két pontot szerez csütörtökön. Ha viszont győznek a hazaiak, azzal nagy lépést tesznek a rájátszás felé, egyszersmind leszakítva a KMH-t.

Gyergyói HK–Hokiklub Budapest 2-5

   

Három sorral játszva ütötte ki az esélyesebb hazaiakat a KMH, amelynek a meccs eldöntéséhez három perc kellett a harmadik harmadban.

Alapjátékosainak sora nem utazhatott a Hokiklub Budapesttel a gyergyói túrára, hiányzott mások mellett Szappanos Dávid, Lakatos Levente, Köllő Roland és Németh Árpád is. Voltak azonban, akik pótolni tudták őket, a góllövői feladatokat ezúttal Petres Magor Tivadar és Szűcs István vállalták elsősorban. Sokat segített Gröschl Tamásék csapatának az is, hogy visszatért a kapuba a kiváló légiós, Filip Landsman. Ideges hangulatú találkozó volt ez, számos kiállítást osztottak ki a játékvezetők, és több alkalommal bonyolódtak kisbüntetéseket érő konfliktusokba is a jégkorongozók. Sőt: egy-egy játékos idejekorán kénytelen volt befejezni a találkozót, Orbán Szilárd és Izsák Róbert bunyója végleges fegyelmibe torkollott. Az első két harmadban még semmi sem utalt arra, hogy fölényes KMH-győzelem lesz a történet vége. Igaz, hogy a juharlevelesek vezetést szereztek Csíki Zoltán révén az első játékrész végén, ám ezt a második közepén Pavel Vorobjov kiegyenlítette egy szépségdíjas szólóval. Már csak három másodperc volt hátra, amikor Petres visszavette a vezetést, 1-2, de a második szünetre is szoros eredmény mellett mehettek pihenni a csapatok. Azán a harmadik felvonás elején pillanatok alatt eldőlt minden. Szűcs István 23 másodperc alatt duplázott, utána két percen belül Petres lőtt még egyet, az 1-5 okán kapust kellett cserélnie Mikael Tisellnek. Innetől csitult a feszültség, szelídült a hangnem, a Gyergyó különösebb meggyőződés nélkül próbált közelebb kerülni, sokáig hiába. Aztán az 55. percben Csergő csak belőtte a másodikat, de ennél több nem történt, 2-5 lett a végeredmény.

Ezzel a GYHK-nak továbbra sem sikerült bebiztosítania a negyeddöntőt, az immár 9 pontos Hokiklub viszont még őrzi playoffos reményeit. Bár jelentősnek tűnik a KMH lemaradása a nyolcadik helyezetthez képest, de egy meccsel kevesebbet játszott, így nem behozhatatlan ez a hátrány.

hkbgye

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1040 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Rédai.
Ruczuj: 82,1% (Szakács: 100%)
K
Landsman: 95,8% (Gadácsi)
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
1
Szécsi, Kuqali, Petres, Sátek, Izsák
Góga, Orbán Sz., Sára, Karpusz, Vorobjov
2
Csíki, Orbán A., Szopos, Egyed, Szűcs
Bobcek, Nagy, Benedek, Steén, Péter
3
Bernáth, Jancsó, Berendi, Vajda, Godó
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
4
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Mega Stefan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:07 HKB Csíki Sátek Izsák
1-1 30:01 GYE Vorobjov Góga Steén
1-2 39:53 HKB PP Petres Kuqali Godó
1-3 40:35 HKB Szűcs Petres Sátek
1-4 40:58 HKB Szűcs Szopos
1-5 42:29 HKB Petres Godó
2-5 54:15 GYE Csergő Bobcek
48 Kapura lövések száma 38
43 Kiállításpercek 39

Nem sokat ért a nagyszerű Vorobjov-megoldás

 

Az 1-5-ös Gyergyói HK–Hokiklub Budapest mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum