A Titánok ismét bebiztosíthatják a rájátszást

   

Első nekifutásra elpasszolták a lehetőséget a fehérváriak, de a Schiller-Vasas HC ellen máris itt a következő alkalom.

A csütörtök esti lesz a Fehérvári Titánok utolsó hazai meccse a középszakaszban, bizonyára szeretnék nem az idegenbeli fellépésekre hagyni a döntést. Mármint azt, hogy matematikailag is bebiztosítsák maguknak az Erste Liga-negyeddöntőt, amihez már jóval korábban közel kerültek.

Ezúttal az a Vasas lesz a kis Volán ellenfele az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, amely ugyan minden alkalommal szoros mérkőzést játszott ellenfelével a középszakaszban, de mindez csak 3 pontra volt elég eddig. Bár a Vienna Capitals II jóval masszívabb idén, mint amilyen tavaly volt, mégis kisebb meglepetésnek számított, hogy kedden végig vezetve 4-3-ra le tudták győzni idegenben a Titánokat. Kiss Dávid vezetőedző a mérkőzés után arról beszélt, lehet, hogy a nemzetközi szünet megtörte a csapat lendületét, nem tudták a tőlük megszokott gyors játékot ráerőltetni az ellenfélre. A visszarázódásban biztosan segített a bécsiek elleni csata, amelynek utolsó harmadában hellyel-közzel már azt a csapatot látta viszont a jégen a fiatal szakvezető, amelyet szeretett volna. Ebből kiindulva az a legfontosabb feladatuk a Titánoknak, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták. A lendületre mindenképpen szükségük is lesz, mert a fiatal Vasas sebességben mindenkivel fel tudja venni a versenyt.

Ráadásul a piros-kékek számára talán az utolsó lehetőség ez a mérkőzés arra, hogy megtartsa a reményt a rájátszásra. Bár ez nyilvánvalóan nem volt elvárás a fiataloktól, de kizárt, hogy a Ladányi Balázs vezette alakulat ne próbálna meg megtenni mindent. Mindezt az eredményeiken is láthatjuk. Bár a Vasasnak nehéz volt a sorsolása, hiszen eddig csak egy meccset játszott otthon, de a fehérvárival máris letudják összes idegenbeli fellépésüket. Eddig egy alkalom kivételével mindig egyetlen gól döntött, háromszor ráadásul túlórában. A rutintalanság számlájára írható, hogy ezek közül a szoros meccsek közül egy sem dőlt el a Vasas javára. Legutóbb Gyergyóban sikerült a pontszerzés, először a szezonban. A legfontosabb az lenne most a piros-kékeknek, hogy egy jó eredménnyel megtartsák maguknak az esélyt a kiemelkedő szereplésre, hogy aztán az utolsó négy fordulóban hazai pályán megpróbálhassanak élni is ezzel az eséllyel.

TIT-VAS_20181229_SAE_0476-900

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 3-1

   

A Titánok a győzelemmel már biztos negyeddöntősök – akárcsak az EBEL-csapat –, míg a Vasas már nem juthat be a playoffba.

Egy perc sem telt el a mérkőzésből, és máris vezettek a fehérváriak. Mihály Ákos és Lewis maradtak üresen egy lepattanó korongnál, és együttes erővel bevették Tóth kapuját (1-0). Előbbi jegyezte a találatot, utóbbi a gólpasszt. A gól után próbált kezdeményezni és iramot diktálni a Vasas, de sok volt a hiba, főként a mezőnyben folyt a játék, a kapu elé ritkán értek oda a játékosok. A 7. percben Fejes átadása okozott veszélyt Gyenes ketrece előtt, majd egy távolit is megszelídített a kapus. Páros kiállítást követően négy a négy ellen folytatták a csapatok. A több területet kihasználva Szabó Bence robbant be egy belőtt korongra, míg a másik oldalon Turbucz szólózott, gól egyikből sem lett. A 11. percben Beukeboom közel járt a második fehérvári gólhoz, tisztán lőhetett, ám a korong elzúgott a jobb kapuvas mellett. A 14. percben Bennett harcolt ki emberelőnyt. Körbelőtték a kaput a fehérváriak, végül Beukeboom betalált (2-0). Igyekeztek szépíteni a fővárosaik, de továbbra is a Titánok játszottak veszélyesebben. A hajrában Reiter kiállítását is kihasználatlanul hagyta a Ladányi-csapat.

A középső játékrész fizikálisabb, harcosabb hokit hozott. A 28. percben a Vasas második sora nagyon beragadt egy cserében, a Titánok percekig letáboroztak a támadóharmadban. Jöttek a lövések, Tóth Balázs azonban állta a sarat. A harmad második fele egyértelműen a vendégeké volt, Gyenes Inglis és Bödök lövéseinél is bemutatott egy-egy bravúrt. Folytatódott az ütközős hoki, sokszor csattantak a játékosok. A 35. percben megérdemelten szépítettek a fővárosiak. Szlépka kontrázott, a lövése átcsorgott Gyenesen, aki a gólba tartó korongot még kikapta, azonban érkezett Csiki, és közelről bekotorta (2-1). A játékvezetők visszanézték és érvényesnek ítélték a gólt. Vasas-emberelőny következett, ismét Gyenesnek akadt dolga, állta a rohamokat. A hajrában nem esett gól, a szoros eredmény izgalmas befejezést ígért.

A záró harmad elején Balogh került volna helyzetbe, Czakó ütött oda, jutalma kétperces kiállítás lett. A fehérvári 72-es rövid ideig a jégen maradt, végül ha nehezen is, de le tudott korcsolyázni a cserepadra. Jól játszották meg a fórt a Titánok, Császár majd Péter Andor is ziccerbe került, Tóth azonban parádézott, így maradt a 2-1-es hazai előny. A véghajrá óriási küzdelmet hozott. Előbb Bödök középről leadott lövését védte Gyenes, majd Madácsi lépett ki Bukorral a sarkában, itt Tóth lett a végállomás. A vendégek helyzetét nehezítette, hogy három és fél perccel a vége előtt Tornyai kiment két percre. Bödök emberhátrányban is kilépett, szólóját Gyenes hatástalanította. Ez volt a Vasas utolsó esélye, az ellentámadásból eldöntötte a pontok sorsát a Fehérvár: Balogh első lövése még elakadt, ám a korong előtte maradt, és másodjára nem hibázott (3-1). A gól után Ladányi Balázs időt kért, Tóth is lekorcsolyázott, de újabb találat már nem született.

Győzelmükkel a Titánok biztosan bejutottak a rájátszásba, míg a Schiller-Vasas biztosan lemarad a playoffról.

titvas

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Örülünk, hogy sikerült megszereznünk a 3 pontot

   

A Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC találkozót Kiss Dávid és Revák Zoltán értékelték.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 310 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Muzsik, Kedves.
Gyenes: 95,7% (Szeles)
K
Tóth: 89,7% (Fekete)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Bálint, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
Reiter, Szabó B., Madácsi, Balogh, Bennett
2
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Imre, Láday, Péter, Császár, Mazzag
3
Fejes, Inglis, Csiki, Varga, Szlépka
Sándor, Hamvai, Búzás
4
Kováts, Seregély, Rózsa, Czakó, Gágyor
Kiss Dávid
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:33 FHA Mihály Lewis
2-0 14:51 FHA PP Beukeboom Lewis
2-1 34:10 VAS Csiki Szlépka Varga
3-1 58:27 FHA Balogh Madácsi Beukeboom
29 Kapura lövések száma 23
6 Kiállításpercek 8

A Titánok–Schiller-Vasas videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum