A Vienna–DAB meccs sok kérdésre választ adhat

   

Összeméri erejét a 11-11 ponttal nyolcadik-kilencedik  Vienna Capitals II és a Dunaújváros. A győztes nagy lépést tesz a rájátszás felé.

Óriási versenyfutás kezdődött az Erste Liga alsóházában a negyeddöntőért. Az edzőváltás után a poraiból feltámadó DAB három meccs óta veretlen, sorozatban a Schiller-Vasast, a Gyergyót és a Hokiklub Budapestet győzte le, amivel pontszámban beérte a nyolcadik helyen álló Vienna Capitals II-t. A bécsiek nem hagyták magukat, kedden idegenben győztek a Fehérvári Titánok ellen. Az alsóház élén így is a fehérváriak állnak, előnyük azonban csökkent: 18 pontjukhoz képest a Gyergyószentmiklósnak 15 van, a Bécsnek és az Újvárosnak 11, a HKB egy meccsel kevesebbet játszva 6-nál tart, míg a Vasas 3-mal kiszállni látszik a versenyből. Ha minden hátralévő meccsüket megnyerik, akkor is csak 18 pontjuk lehet, ami aligha lenne elegendő a 8. helyhez.

Csütörtökön tisztulhat a kép, hiszen a Bécs a dunaújvárosiakat fogadja. A két csapat egyszer már találkozott, de az még az edzőváltás előtt volt: az Acélbikák 4-2-re kikaptak hazai pályán. Ennek azért lehet jelentősége, mert ha a középszakasz végén egyenlő pontszámmal állnak, a végső sorrendet az egymás elleni eredmények alapján állapítják meg. A DAB tehát csak rendes játékidős győzelemmel maradhat állva egy ilyen versenyben, és mivel a következő számításba vett tényező a gólkülönbség, ezért törekednie kell arra is, hogy lehetőleg kettőnél többel nyerjen (ha ez alapján is döntetlenre állnak, az egymás ellen lőtt több gól a következő szempont).

DAB_VIC
Fotó: Boda Bence / DAB

A DAB tehát három vereség után három győzelemnél tart, és érdekes, hogy a Vienna II pontosan ilyen pályát futott be. A bécsiek előbb kikaptak a HKB-tól, majd a Titánoktól, végül a Gyergyótól, utána nyertek Dunaújvárosban, a Vasas otthonában és legutóbb Fehérváron. Ez utóbbi siker értékét növeli, hogy mindössze három sorral utaztak Fejér megye székhelyére. Azt egyelőre nem tudni, hogy a DAB ellen kik és hányan térnek vissza, de hazai pályán általában erősebb kerettel állnak ki, mint idegenben. Hiányzók a másik oldalon is lesznek, Oula Uski és Erdélyi Tamás már a HKB elleni hétfői meccsen sem játszott.

Borbás Gergely a mérkőzés előtt elmondta: “Vannak hiányzóink még mindig, sérülések és betegségek miatt hárman nem utaznak velünk. Készen állunk a meccsre, készültünk keményen. Igazi hatpontos meccs lesz a csütörtök esti, aki nyer, az közelebb kerül a rájátszáshoz egy lépéssel, ezért bizonyosan parázs csata várható. Ez a Bécs már nem az a Bécs, mint tavaly, ez látszik az eredményeiken is. Egy nagyon sokat korcsolyázó fiatal együttes a Capitals II, amely ellen nem lehet hibázni.”

Vienna Capitals II–DAB 4-2

   

Komoly lépéselőnybe kerültek a bécsiek az Erste Liga-rájátszásért zajló versenyfutásban.

Két jó formában lévő, egyaránt három győzelemnél tartó csapat találkozott Bécsben, ahol az volt a kérdés, hogy melyikük sikersorozata folytatódik. Talán többen tippeltek volna a Borbás Gergely kezei alatt újjászületni látszó Acélbikákra, a hazaiak azonban másképpen gondolták, és már az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert. Előbb a gárda messze legjobb pontszerzője, Timo Hiltunen volt eredményes a 9. percben, majd az az Alexander Maxa is betalált, aki utóbbi öt mérkőzésének mindegyikén vagy gólt lőtt, vagy asszisztot adott, 2-0 a 16. percben. Azt nem is tudjuk, szabad-e hinnünk ezúttal a statisztikának, de a jegyzőkönyvbe 27-7-es kapura lövési mutató került ez után a húsz perc után. A második harmadban összekapta magát a DAB, csakhogy nem tudott élni a helyzeteivel. Nem úgy az ellenfél, amelynek sikerült egy újabb gólt szereznie, ezúttal Schlögl iratkozott fel a táblára, 3-0. A záró felvonásban mindent megpróbáltak az Acélbikák, és össze is jött a szépítés már a 43. percben, Nagy Márk révén. Utána sokáig nem történt semmi érdemlegesnek mondható, mígnem Borbás Gergely időt kért, majd lehozta a kapusát. A hat az öt elleni játékban húsz másodperc alatt gólig jutott a DAB, 3-2 – és még mindig közel két perc volt hátra. Eduard Zaharcsenko újfent lement, ez viszont már nem egyenlítést hozott, hanem egy üres kapus Vienna-gólt, 4-2-re nyertek az osztrákok.

A Capitals II-nek ezzel 14 pontja van a 8. helyen, és csak 1 egységgel van lemaradva a hazai jégen bukó Gyergyói HK-tól. A DAB 11 ponton maradt, a Hokiklub Budapest 9-cel zárkózik. Ebből a 4 csapatból kettő fog örülni a végén, de hogy melyek, azt jelen állás szerint megsaccolni sem lehet.

dabvie

fotó: Boda Bence/DAB

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 159 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Sindel, Váczi.
Zimmermann: 94,9% (Tschrepitsch)
K
Zaharcsenko: 93,9% (Garbacz)
Saari, Satmark, Hiltunen, Kittinger, Maxa
1
Franssila, Léránt, Németh, Nagy M., Barna
Piff, Hedberg, Schlögl, Grosslercher, Ranftl
2
Hüffner, Mestyán, Tóth, Iossafov, Azari
Posch, Pallierer, Hofer, Preiser, Rohm
3
Jaborník, Hruby, Huovinen, Saluga, Dubek
Wolf
4
Lencsés, Erdélyi, Pinczés O., Gulácsi, Makovics
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Borbás Gergely, Jávorics Gábor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:08 VIC Hiltunen Maxa Hedberg
2-0 15:37 VIC Maxa Kittinger
3-0 30:44 VIC Schlögl Ranftl Hedberg
3-1 42:19 DAB Nagy M. Huovinen Hruby
3-2 58:01 DAB Franssila Saluga
4-2 59:31 VIC EN Hiltunen Schlögl
50 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 12

Az első bécsi gól elég látványosra sikerült

 

A Vienna Capitals II–DAB mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum