A Fradi máris megnyerheti a középszakaszt

   

A negyeddöntős pályaelőny már megvan a listavezető zöld-fehéreknek, de ennél többet szeretnének. Este a DEAC otthonában meccselnek.

Az Erste Liga-negyedik debreceniek előnye a Brassóval szemben 1 pont, hátrányuk a Csíkszereda mögött 3 pont. Az UTE messzebb van, vele akkor lehet érdemes foglalkoznia a DEAC-nak, ha túl van a legközelebbi feladaton. A matek egyre fontosabb szerepet kap, érdemes küzdeni a minél jobb helyekért. A Brassónak már csak két meccse van hátra, igaz, mindkettő hazai jégen, ám a Corona szerda esti hazai vereségével az UTE ellen eldőlt, hogy sem az FTC-Telekomot, sem a lilákat nem tudják megelőzni. Az alsóházban a Gyergyó is jó pozícióban van, így könnyen lehet, hogy az 5-8. helyen két erdélyi csapat is lesz. Az nem mindegy senkinek, hogy mennyi időt kell oda-vissza utazással tölteni a negyeddöntőben, érdemes tehát megszerezni a választás lehetőségét. Ehhez az első háromban vagy még inkább kettőben kell végezni a felsőházban.

A DEAC ezért küzd, így csütörtök este a Ferencvárost egy minden bizonnyal harapós vendéglátó fogadja. A debreceniek eddig kétszer játszottak hazai jégen a középszakaszban, és mindkétszer nyertek. Ezt a szereplést szeretnék folytatni ezúttal is. Reményeiket táplálhatja, hogy nem megy nekik rosszul a listavezető ellen. Hazai jégen 50%-os a mérlegük, míg idegenben kétszer is csak büntetőkkel kaptak ki. Van tehát mire alapozniuk reményeiket.

A Ferencváros helyzete nyilván sokkal könnyebb, illetve más karakterű. A negyeddöntős pályaelőny már megvan, és ahhoz is csak 2 pont kell, hogy biztosan az első két hely valamelyikén végezzenek. Sőt: ha három pontot szereznek, máris megnyerték a középszakaszt, amivel végig hazai pályán kezdhetnék a playoffos párharcokat, reményeik szerint a fináléval bezárólag. (Ami persze nem fog magától az ölükbe hullani – de ne szaladjunk ennyire előre.) A három pont egyetlen rendes játékidős győzelmet jelent, így egyszerű a következtetés: a zöld-fehérek már Debrecenben elérhetik céljukat. Van tehát miért hajtaniuk Nagy Gergőéknek is, ráadásul szerda estig ők voltak az egyetlenek, akiknek sikerült idegenben is nyerniük a középszakaszban. Nagyon kevés meccset játszanak a csapatok ebben a körben, minden megszerzett vagy elvesztett pontnak óriási a jelentősége. A Fradi magával hozott 6 bónuszpontja nagy előny volt ilyen körülmények között, és pontosan azt a hátteret adhatta a csapatnak, amellyel lekerülhetett a nyomás és az állandó győzelmi kényszer a játékosokról. Így aztán meg is nyerték eddigi négy összecsapásukat kivétel nélkül. Felszabadultan játszhatnak tehát ma este is, következésképpen izgalmas és küzdelmes mérkőzésre számíthatunk.

deac_ftc_20181219-1_11-900

fotó: DEAC

DEAC–FTC-Telekom 6-2

   

A debreceniek utolérték a Sportklubot, a nyolc meccs után először veszítő Fradinak viszont még dolgoznia kell a középszakasz-elsőségért.

A dobogóért hajtó DEAC százszázalékos volt hazai jégen a középszakaszban, és az is maradt, a Brassó és a Csíkszereda után a felsőházi listavezető FTC-Telekom is pont nélkül volt kénytelen távozni a Hajdúság fővárosából. A diadal értékét növeli, hogy a zöld-fehérek ismét remek sorozatban voltak, nyolc egymás utáni győztes mérkőzésükön csupán két pontot vesztettek, és jelentős előnnyel állnak a táblázat élén. A mérkőzés gyors kiállításokkal kezdődött, majd egy percen belül gólváltásra került sor, Hetényi Péter találatára Nagy Gergő válaszolt villámgyorsan, 1-1 a tizedik percben. A DEAC Silló révén ismét vezetett a 16.-ban, majd újabb kétpercesek következtek. Meglepő módon az alapszakasz-pontkirály Hugo Turcotte is aktív szerepet vállalt ebben, tetre ütésért, színészkedésért, durvaságért is ítélték kényszerpihenőre a meccs folyamán. Egy gólra is futotta persze tőle, méghozzá a 27. percben, ekkor kettővel mentek a vendéglátók. Ebben a játékrészben a vendégcsapat egyik legjobbja, Nagy Gergő csaatkapitány is fegyelmezetlennek bizonyult, 2+10-et kapott durvaságért. A 48. percben Hári Norbert volt eredményes, 4-1-nél úgy tűnhetett, eldőlt minden. Az FTC-Telekom nyilván hajtott a felzárkózásért, Marcus Perrier egy késleltetett kiállítás során be is ütötte a másodikat, 4-2 az 55. percben. 58:02-nél jöhetett a kapuslehozatal, majd az időkérés, és mindezek következtében egy Jakub Izacky-gól, 5-2. Fodor Szabolcs háromgólos hátrányban, de Kovács Bronson kiállítása miatt emberelőnyben megpróbálta a hat a négy ellent, erre Izacky újfent az üres kapuba juttatta a pakkot, így alakult ki a 6-2-es végeredmény. A legvégén még összeakadt Tóth Adrián és Turcotte, ez viszont már se nem osztott, se nem szorzott.

A Fradinak továbbra is csak három pont hiányzik ahhoz, hogy megnyerje a középszakaszt, és még három meccse van, hogy megszerezze ezeket, legközelebb éppen a DEAC-nak vághat vissza Erzsébeten. Ami pedig a debrecenieket illeti, ők utolérték a Szeredát és lerázták a Brassót, viszonylag kedvező pozícióból várhatják tehát a folytatást. Ahhoz képest, hogy két vereséggel kezdtek, azóta szalad a szekér, hiszen mindhárom hazai találkozójukat hozni tudták.

deacftc

fotó: deacjegkorong.hu

Nem korcsolyáztunk eleget hatvan percig

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom és David Musial, a DEAC vezetőedzője értékelte a két csapat csütörtök esti rangadóját.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 525 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Sipos, Vincze.
Hetényi Z.: 96,8% (Gönczi)
K
Pleszkán: 90,2% (Arany)
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Karmeniemi, Sarcia, Rafaj, Pavuk, Nagy G.
Antal, Behal, Németh, Kozma, Berta
2
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Walls
Hetényi P., Markov, Silló, Hári, Salló
3
Hegyi, Lengyel, Dósa, Roczanov, Tóth G.
Molnár, Vincze, Márton
4
Hardi, Tóth Renátó, Rantanen, Farkas, Pozsár
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:41 DEB PP Hetényi P. Izacky Behal
1-1 09:34 FTC Nagy G. Rafaj
2-1 15:36 DEB Silló Kozma Markov
3-1 26:31 DEB Turcotte Novotny Vuorijarvi
4-1 47:27 DEB Hári Silló
4-2 54:14 FTC PP Perrier Karmeniemi
5-2 58:29 DEB EN Izacky Turcotte
6-2 59:21 DEB EN Izacky
43 Kapura lövések száma 62
18 Kiállításpercek 26

Két üres kapus DEAC-gól és még hat találat

 

A Debrecen–FTC-Telekom Erste Liga-rangadó góljai.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum