A szezonban először győzné le a Nyitrát a MAC

   

Az újbudai Extraliga-csapat playoff-kvalifikációt érő helyen áll, a helyzete több, mint kedvező, de szó sincs róla, hogy hátradőlhetne.

A 10. MAC előnye 6 pont a 11. Liptószentmiklós előtt, miközben a 9. Gyetva is csak 2 egységgel áll jobban. Mindezt úgy is sikerült elérnie, hogy ebben a naptári évben is volt egy mélyebb hullámvölgye. A Zsolna 5-2-es legyőzését megelőzően 5 meccses vereségsorozatban volt a csapat, ám szilveszter óta így is szerzett 16 pontot, ez 7-tel több, mint a közvetlen rivális MHK által összekapart 9 egység. Ráadásul ami a szezon első felében-harmadában még sehogy sem ment, az új év óta máshogyan néz ki: a közvetlen riválisokat rendre felül tudja múlni a Majoross-csapat. Ebben az időszakban a Liptovsky Mikulas kétszer is vesztesen hagyta el a jeget a velük lefolytatott csaták után, de egyszer-egyszer pont nélkül maradt a Gyetva és a Zsolna is. Ebben áll most a különbség a MAC és a többi alsóházi gárda között, ami onnan nézve is jó hír, hogy a következő két hétben még a Zsolnával és a Gyetvával is megmérkőznek a kékek.

Szerda este azonban egy náluk jóval kvalitásosabb ellenfél érkezik a Tüskecsarnokba. A HK Nitra most ugyan csak ötödik a táblázaton, ám így is a bajnokság végső esélyesei közé tartozik. Ezt egyebek mellett az is mutatja, hogy nála több gólt – 192-t – megközelítőleg sem ütött senki, az éllovas Zólyom is csak 174-nél jár. Nem mondhatni, hogy idei mérlegük tökéletes lenne, jó néhány mérkőzést elvesztettek, viszont a legutóbbi három összecsapásukból egyszer 7, egyszer 8 gólt ütöttek, ezt a Gyetva és a Liptószentmiklós bánta. Nagyon szép emlékei a MAC-nak sincsenek a nyitraiakkal szemben, hiszen legutóbb 6-1-ra kaptak ki, de van a listán egy 2-8 és egy 2-6 is. Az újbudaiak ebben a párharcban nyeretlenek, igaz, 1 pontot azért szereztek, méghozzá a legelső alkalommal, szeptember végén, akkor a HK büntetőkkel húzta be a győzelmet vendégként.

“Az utolsó alapszakasz-mérkőzésünkre kerül sor a Nyitra ellen – mondta a csapat hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely vezetőedző. – Őket még nem sikerült legyőznünk, itt az utolsó lehetőségünk erre, ami azért is fontos lenne, mert a rájátszásban nyilván még összekeveredhetünk velük. Jó lenne, ha úgy tudnánk zárni az alapszakaszt, hogy őket is sikerült már legyőzni. Ezért meg fogunk tenni mindent ma este. A szünet alatti edzéseket Kangyal Balázs vezényletével kiválóan végrehajtotta a csapat. Azt hiszem, nagyon jó szinten és magas minőségű munkával tudtunk kezdeni hétfőn, két hasznos munkanapon vagyunk túl. Azt gondolom, készen állunk arra, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.”

macnit

MAC Újbuda–HK Nitra 4-7

   

A MAC az első harmadban hatgólos hátrányba került, aztán a második játékrészben 2 gólra felzárkózott, de közelebb nem jutott a nyitraiakhoz.

A csapatok jó tempóban kezdték a mérkőzést, nyílt sisakos küzdelmet vívtak. A 4. percben Nagy Krisztiánt szabálytalannak látták a játékvezetők egy támadó harmadbeli bulinál. Az emberhátrányt majdnem kivédekezte a MAC, de 12 másodperccel a lejárta előtt Scheidl révén betalált a HK Nitra. Az első gólt követően tempót váltottak a vendégek. A harmad közepén megint fórba kerültek a szlovákok, de a hazaiak előtt is adódott egy lehetőség, Langkow ugorhatott meg. A második előnyt is kihasználták a nyitraiak, Kerbashian lőtte be közelről Bálizs válla fölött. Alig telt el fél perc, amikor Rapác passza irányt váltott egy MAC-os boton, a korong Bortnák elé került, aki bepöckölte a magyar kapus mamutjai között. Két percre rá megszületett a negyedik HK Nitra-találat, Korím kék vonalas lövésénél 1-1 hazai és vendég játékos takarta a kilátást Bálizs előtt. A bekapott gól után Rajna érkezett a MAC kapujába. Nem sokra rá jött a harmadik szlovák előny, ezt is kihasználták, Majdan centerezésénél Blackwater bántóan üresen maradt és közelről bepasszolta. Az 5. gól után Majoross Gergely időt kért. A 15. percben Morrisson kék vonalról lőtt, a próbálkozás megpattant, Rajna bravúrral védett, hiába, a kipattanót Caládi betette a kapuba. A játékrész utolsó előtti percében eljött az első hazai emberelőny. A MAC az extraligás történetének legrosszabb harmadát produkálta.

A második felvonás áthúzódó újbudai emberelőnnyel indult, sőt két újabb büntetéssel közel másfél percnyi 5 a 3 elleni játék várt a MAC-ra. A dupla fórt kihasználta Majoross Gergely csapata, Dansereau keresztpassza Mezei térdéről bekerült a nyitrai kapuba. A szépítés után felpörögtek a hazaiak, míg a vendégek kevésbé voltak élesek, minta az első 20 percben. A 26. percben Rajnának szerencsére volt, Lantosi bődületesen nagy kapuvasat lőtt. Dansereau fonákkal centerezett Klepmának, aki higgadtan elcsúsztatta a korongot a nyitrai kapus mamutjai között. 33 másodperccel később Hanuljak csúnyán mellé nyúlt Pozsgai lövésének, a vendégek edzője le is cserélte, Simboch érkezett. A MAC a meccs közepén kihagyott egy fórt. A 36. percben már csak 2 gól volt a differencia, Klempa lőtte be a pakkot Simboch lepkés kesztyűje mellé. A 4. hazai gólnál a vendégek mestere időt kért. A 38. percben hiába talált be Dudás, Dansereau ráesett Simbochra, így a játékvezetők érvénytelenítették a gólt. A játékrész végén elcserélte magát az újbudai gárda.

A záró húsz perc áthúzódó Nyitra-fórral kezdődött, amit kibekkeltek a hazaiak. A harmad az előző két felvonáshoz képest óvatosabb, fegyelmezettebb játékot hozott. Az 52. percben Blackwater és Nagy Krisztián találtak egymásra, így 2 percig 4 a 4 ellen játszottak a felek. A speciális játékhelyzetben kapuvasat lőttek a nyitraiak. A MAC reményei bő 2 perccel a vége előtt szertefoszlottak: Rajna hiába tolta oldalra a korongot egy védésnél, Blackwater korcsolyájáról a magyar kapuba került a pakk.

A MAC 7-4-es vereséget szenvedett, a DVTK Jegesmedvék liptószentmiklósi sikerének köszönhetően továbbra is 6 pont az előnyük a 10. helyen a riválisukkal szemben.

macnit-pa

Fotó: Porszász Áron

Extraliga, 2019. feb. 13., szerda.
Bálizs: 60,0% (Rajna: 90,9%)
K
Hanuljak: 75,0% (Simboch: 94,7%)
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Mezei, McCormack, Blackwater, Slovák, Lantosi
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Pupák, Morrison, Scheidl, Kerbashian, Majdan
Garát, Vokla, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Rais, Versteeg, Rapác, Bortnák, Bucek
Majoross, Bugár, Pápa, Szigeti
4
Korí­m, Minarik, Hrusík, Fominih, Caladi
Majoross Gergely
E
Antonín Stavjana
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:05 NIT PP Scheidl McCormack Kerbashian
0-2 08:55 NIT PP Kerbashian Slovák Morrison
0-3 09:28 NIT Bortnák Rapác
0-4 11:41 NIT Korí­m Versteeg Rapác
0-5 12:50 NIT PP Blackwater Majdan Slovák
0-6 14:57 NIT Caladi Morrison Korí­m
1-6 22:13 MÚB PP2 Dansereau Dudas Brown
2-6 29:05 MÚB Klempa Dansereau Brown
3-6 29:38 MÚB Pozsgai Bodó Macaulay
4-6 35:10 MÚB Klempa Bodó
4-7 57:53 NIT Blackwater Mezei Lantosi
31 Kapura lövések száma 46
10 Kiállításpercek 10

Az őrült MAC–Nyitra meccs összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum