Ezért lehet ellenfélként is kedvelni Magosi Bálintot

 

Kiváló életútinterjú jelent meg a DVTK Jegesmedvék csapatkapitányával az Amigeleken.hu-n.

A 29 éves csatár 22 éve jégkorongozik, és érdekes így egyben látni a pályafutást, melynek fontosabb állomásait ő maga elemzi. A tehetséges hokis a korosztályos válogatottakban is alapember volt, ám karrierje korán veszélybe került, hiszen 19 évesen szívizomgyulladás gyanújával került kórházba, ami miatt több hónapos pihenőre kényszerült: ?Ez a három hónap életem legrosszabb három hónapja volt, ennek a feleségem a megmondhatója.? Végül sikerült túllendülni ezen a problémán, és folytathatta pályafutását a többnyire saját nevelésű fiataljaira építő dunaújvárosi csapatban. Ahol tehetsége és elszántsága utat tört számára. J. P. MacCallum vezetőedző tette fel 20 évesen a Jonkl Lászlóval és Mestyán Istvánnal alkotott negyedik sorból Kurt MacSweyn és Kevin Korol mellé, és ő élt a lehetőséggel, a MOL Ligában és a magyar bajnokságban a playoffot is beleszámítva 46 meccsen 57 pontot hozott össze a kanadai sortársakkal. Egy szezonnal később sem adta alább, a MOL Ligában a rájátszással együtt 42 meccsen 48 pontig jutott, a magyar bajnokságban 23 találkozón 22-ig, ez kereken 70 egység.

Az interjú alapján is úgy tűnik, Magosi mindig a számára legmegfelelőbb helyen igyekezett játszani, így került 2011-ben Székesfehérvárra. A magyar EBEL-csapatban kezdhetett mindent elölről, ami nem volt problémamentes: ?Meg kell mondjam, eléggé nehezen éltem meg, hogy az első sorból hirtelen a negyedikbe csöppentem, de viszonylag hamar belerázódtam az EBEL-be. Sajnos a Fehérváron töltött négy év alatt nem igazán tudtam kinőni a harmadik-negyedik soros szerepet. Ennek ellenére nagyon jól éreztem magam itt, remek társaság voltunk, olyan nagyszerű játékosok voltak előttem, mint Ladányi Balázs, Vas Márton, Sofron István, Palkovics Krisztián és a többiek, akik sokkal tapasztaltabbak voltak, mint én, őket kellett volna kiszorítanom.?

Az értékes fehérvári szezonok után jött a franciaországi légióskodás, ami egy sérülés és a Briancon gyengélkedése miatt csak egy évre korlátozódott: ?Svéd edzőnk volt, aki nagyon szerette, hogy rengeteget dolgozom a jégen, nekimegyek fűnek-fának. Kicsit hasonlított is Mikael Tisellre. Meg jöttek a pontok is, a tizedik-tizenkettedik meccsre az edzőnk megtalálta azt a kombinációt ? egy orosz-francia és egy kanadai sráccal voltam együtt ?, ami működött a jégen és egész jól termeltük a pontokat.?

magosi

Így érkeztünk el a miskolci időszakhoz, ahol már harmadik éve játszik, az Erste Ligában 75 meccsen 91 pontot szerzett az alapszakaszban, illetve még 25-öt a playoffban, miközben két éve meg is nyerte a ligát a csapattal.

A szlovák Extraligában 51 meccsen 46-nál jár, ezzel 11. a kanadai táblázaton, eggyel Vas János mögött. A csatár valósággal berobbant ebbe a bajnokságba is: miként az Amigeleken.hu összeszedte, övé a leggyorsabb gól (13 másodperc), az egy meccsen szerzett legtöbb assziszt (4) és a legtöbb emberhátrányos pont (5). ?Az edzőnk azt mondta a szezon előtt, hogy biztosan kell majd 20-30 mérkőzés, hogy belerázódjunk a Tipsport Ligába, és ez be is igazolódott. Többször elmondta már nekünk, hogy semmivel nem korcsolyázunk jobban, nem ütközünk jobban, nem csinálunk semmit jobban, mint korábban, az a lényeg, hogy sokkal, de sokkal gyorsabban gondolkodunk a jégen. A mérkőzéseken mindig megvan az alaptaktika, amit próbálunk folyamatosan betartani, de játék közben rengeteget kell improvizálni és ilyenkor látszódik leginkább, mennyit is fejlődött a csapat gondolkodásban. Arra gondolok, hogy odaérjünk bizonyos helyekre, a második ütemek a miénk legyenek.?

Az interjút több okból is érdemes elolvasni. Mi itt csak a legtényszerűbb adatokról szóló részekből szemléztünk, az írás legnagyobb erénye azonban, hogy kiválóan adja vissza a jelenlegi magyar jégkorong egyik legfontosabb játékosának személyiségét: ?A mai napig úgy gondolom, hogy nem kell ahhoz C betűnek lenni az embernek a mellkasán, hogy vezére legyen a csapatának. Sokkal inkább azok a dolgok teszik az embert vezérré, amit a jégen és a jégen kívül csinál. Én ha kívülről nézem magamat, azt gondolom magamról, hogy egy olyan játékos vagyok, aki ellen egészen biztosan utálnék játszani, viszont jó, ha van egy ilyen a csapatban.?

Lehet, hogy ellenfélként nem kellemes Magosi Bálint ellen játszani, szurkolóként azonban akkor is élmény nézni a játékát, az elhivatottságát és azt az érzelemmennyiséget, amit minden meccsbe beletesz, ha nem az ember kedvenc csapatában jégkorongozik.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum