Célegyenesben vannak a Fehérvári Titánok

   

Kiss Dávid együttese már kedden bejuthat az Erste Liga rájátszásába.

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint rendes játékidőben nyerni a Vienna Capitals II ellen. A matek nem túl bonyolult. A Titánoknak most 18 pontjuk van, miközben a többiek közül a Gyergyó maximum 27-ig juthat el, a Dunaújváros és a Vienna 23-ig, a Hokiklub 21-ig, a Schiller-Vasas 18-ig. A Bécs elleni rendes játékidős fehérvári győzelem esetén 21 pontja lehet a csapatnak a nap végén, így a Vasas már nem érheti utol, ahogy az újabb pontvesztéssel maximum 20-ra jó Capitals II sem. A Dunaújváros és a Hokiklub még játszik egymással, ketten együtt 3 pontot veszítenek. Ahányat konkrétan, annyival csökken majd a jelenlegi állapot szerint elérhető legmagasabb pontszámuk. Így a DAB–HKB lehetséges kimeneteleit végigvéve bármilyen Hokiklub-pontvesztés esetén Gröschl Tamás tanítványai nem tudnák beérni a Titánokat, míg 3 pontos sikerük esetén ugyanez lenne igaz az Acélbikákra. Ezzel három csapat lenne a mezőnyben (a Vasas, a Vienna és a DAB–Hokiklub páros valamelyike), amely biztosan a fehérváriak mögött végezne.

Mindez azt is megmutatja, miért kellene a bécsieknek minél több pontot lopniuk a fehérváriaktól. A sárga-feketék a vesztett pontokat tekintve jelenleg harmadikak, mindez megbolondítva kicsit a bónuszokkal arra jó, hogy a Borbás Gergely vezetésével nyerő szériába kezdett Újváros legközelebbi vetélytársai legyenek a harmadik negyeddöntős helyért az alsóházban. Egy évvel ezelőtt egy mostaninál kevésbé erős Vienna is versenyben tudott lenni a rájátszásért, akkor a legutolsó mérkőzésen éppen a Titánok ellen buktak el. Ebben a szezonban a bécsiek előreléptek, miután fiatal játékosaik jelentős része szerzett némi meccsrutint, valamint több színvonalas légiós is erősíti őket. Ezzel együtt most is ők kapták a legtöbb gólt, viszont elől is hatékonyabbak lettek, ráadásul nemcsak a velük nagyjából azonos játékerőt képviselő csapatok ellen tudtak viszonylag jól szerepelni, hanem a Titánok, Gyergyó, Dunaújváros hármassal szemben is: a velük játszott 12 meccsből is megnyertek 5-öt. Így elmondható, hogy bár nem ők számítanak az esti találkozó esélyeseinek – különösen idegenben –, ennek ellenére megkaparinthatnak pontot vagy pontokat az alsóház listavezetőjének otthonában. Ami életbevágóan fontos lenne számukra.

TIT-VC2_20190111_SAE_5718

fotó: fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II 3-4

   

Első nekifutásra nem sikerült a Titánoknak bebiztosítaniuk a részvételüket a playoffban, mumusuk, a bécsi farm elvitte a pontokat Fehérvárról.

Kellett pár perc, mire felvették a ritmust a csapatok, nem indult dinamikusan az összecsapás. A 3. percben elcserélték magukat az osztrákok, jöhetett az első fehérvári emberelőny. Egyből megélénkült a játék, megvoltak a helyzetek: Madácsi startolt rá agresszíven a korongra, végül Satmark szedte le őt Zimmermann kapusról. Öt az ötben is lendületben maradtak a Titánok, Balogh Bence centikkel maradt le egy keresztpasszról. A játékrész derekán ismét a 72-es kevergetett a vendégkapu előtt, majd Bennett került helyzetbe, de az utolsó pillanatban felszabadítottak a bekkek. Energikusabbá vált a játék, javult az iram, ám a passzokba sok hiba csúszott. A 13. percben Mazzag kétszer is próbálkozhatott, második lövése gyanúsan gyorsan vágódott vissza a mezőnybe – a játékvezető egyértelműen mutatta, hogy nincs gól, a korong a bal vasat találta telibe. A hajrában másodszor is emberelőnybe került a magyar csapat, de ismét csak helyzetekig jutottak Lewisék, gólig nem.

A középső harmad gyors bécsi góllal kezdődött. Schlögl kézzel megszelídített egy felpattanó korongot, keresztbe passzolt, az érkező Posch a bedobókörből a felsőbe bombázott (0-1). Gyorsan növelhette volna előnyét a vendégcsapat: túlságosan kitámadtak a Titánok, Maxa és Kittinger ketten jöttek Gyenesre, aki a lepkéssel, villámgyors mozdulattal lekapta a gólba tartó korongot. A 25. percben sikerült egyenlíteni: Hamvai forgolódott a támadóharmad közepén, majd a hálóba lőtt (1-1). Tövig nyomták a gázpedált a fehérváriak, sorra jöttek a helyzetek, hátul viszont nagyon kinyíltak. A 27. percben Péter Andor kapuvasat lőtt, a kontrából meginduló Maxa ezúttal nem hibázott (1-2). Maradt a hazai fölény, jött Hiltunen kiállítása, de a harmadik emberelőny is kihasználatlanul maradt. A hajrában Gyenes védett, Hofer odacsapott a kapusnak. Vas vett elégtételt, alaposan elpáholta az osztrákot, aki nemcsak a bunyóban vesztett, ki is ült két percre testre ütésért. Öt a négyben Beukeboomra játszották ki a figurát, aki a kék vonalról bombázott a kapuba (2-2). A harmad végén mégis a bécsiek örülhettek. A 40. percben a kiválóan játszó Maxa betalált emberelőnyből (2-3), majd 23 másodperccel később, egyenlő létszámban Pallierer is megtette ugyanezt (2-4).

A sokkoló hajrát hozó második felvonás után sem adták fel a Titánok, küzdöttek tovább a pontokért. Erőfeszítéseik a 46. percben célt értek, Császár egyre csökkentette a hátrányt (3-4). A gól után is maradt a hazai fölény. Zimmermann állta a sarat, igaz, továbbra is sok lövés jött ki róla. Önfeláldozóan védekeztek a Vienna-farm játékosai, Saarit alaposan megcsípte egy Titánok-bomba, nehezen vonszolta el magát a cserepadig. Tovább fokozta a nyomást a Kiss-csapat, Lewis korongja csúszott keresztbe a gólvonalon, senki nem tudott beleszúrni, majd Balogh Bence a kapu mögül visszakanyarodva lőtt mellé. Az 58. percben fehérvári időkérés és kapuslehozatal következett. Az utolsó pillanatokig volt esély az egyenlítésre, de a korong nem, csak Zimmermann került a kapuba. Feszült hangulatban ért véget a mérkőzés, amelyet végül megnyert a túlságosan kinyíló fehérvári védelem hibáit megbüntető Vienna Capitals II.

titvie

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Érzelemdús mérkőzés van a hátunk mögött

 

Így látták a szakvezetők a Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II alsóházi rangadót.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 289 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Váczi.
Gyenes: 84,6% (Szeles)
K
Zimmermann: 91,4% (Tschrepitsch)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Saari, Satmark, Hiltunen, Kittinger, Maxa
Reiter, Szabó B., Madácsi, Balogh, Bennett
2
Posch, Pallierer, Schlögl, Ranftl, Preiser
Imre, Láday, Péter, Császár, Mazzag
3
Piff, Hedberg, Hofer, Rohm, Wolf
Vas, Hamvai, Búzás
4
Kiss Dávid
E
Sjöquist Johan, Dolezal Christian
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:00 VIC Posch Schlögl
1-1 24:05 FHA Hamvai Láday
1-2 26:16 VIC Maxa Hedberg
2-2 36:39 FHA PP Beukeboom
2-3 39:22 VIC PP Maxa Schlögl Saari
2-4 39:45 VIC Pallierer Satmark
3-4 45:29 FHA Császár Beukeboom
35 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 12

A Titánok–Capitals II videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum