Első pontjait szerezné a DAB ellen a Hokiklub

   

A fővárosi Erste Liga-újonc eddig minden meccsét elvesztette mai ellenfelével szemben, amely kilábalni látszik mély válságából.

Az alsóház utolsó helyén álltak a Dunaújvárosi Acélbikák, amikor Borbás Gergely és Jávorics Gábor átvette az irányítást a kispadon. A következő két meccset aztán azonmód behúzta a csapat a Schiller-Vasas és a Gyergyói HK kárára. Ezzel véget vetettek hatmeccses nyeretlenségi szériájuknak, amely során egyetlen pontot sem szereztek, és máris feljöttek a harmadik-negyedik helyre. Az újvárosiak játéka a Vasas ellen még akadozott, kétgólos mínuszról kellett felállniuk, a Gyergyóval szemben azonban helyenként már nívós hokit láthattak a szurkolók. Úgy tűnt, a játékosok hosszú idő után élvezik is, amit csinálnak.

A két diadal után érkezett a nemzetközi szünet, ami alkalmat adhatott arra, hogy az edzőpáros tartósan is rendezze a sorokat. Az alsóház mezőnye végképp kétfelé szakadt, a Fehérvári Titánok vezetnek 18 ponttal, mögöttük a Gyergyó következik 13-mal. Az igazi tömörülés a még rájátszást érő harmadik hely környékén látható. Ebben a versenyfutásban jelen pillanatban a Vienna Capitals vezet 8 ponttal, amelyet holtversenyben követ a DAB. A Hokiklub Budapest 6 ponttal az ötödik, a Vasas 2-vel utolsó egyelőre.

hkbdab
Fotó: Somogyi Viktor

Hétfőn a DAB éppen a Hokiklub Budapesthez látogat, amely egy meccsel kevesebbet játszott. Egyértelmű, hogy a győztes lépéselőnyre tehet szert a rájátszásért folytatott versenyfutásban. A középszakasz során most találkoznak először a felek, miközben az alapszakasz négy meccsén nem termett babér a fővárosiak számára. Egyetlen pontot sem vettek el a Dunaújvárostól, az összesített gólkülönbség 12-25. Reményt keltő lehet azonban a ligaújonc számára, hogy a legnagyobb esélye a pontszerzésre a két csapat legutóbbi összecsapásán volt, amikor Dunaújvárosban ért el 2-3-at. A HKB azóta is jó formában játszik, a középszakaszt két győzelemmel kezdte a Vienna Capitals II és a Schiller-Vasas ellen, majd az alsóházat vezető Titánok otthonából is pontot rabolt, és a Gyergyótól is csak 2-1-re kapott ki. Egy önmagához képest topformában lévő HKB fogadja tehát a nagy potenciállal rendelkező, de mély hullámvölgyből kikecmeregni igyekvő DAB-ot, ami izgalmas összecsapást ígér.

“A középszakasznak abban a periódusában járunk, ahol már nem igazán beszélhetünk papírformáról – mondta várakozásairól Borbás Gergely. – Ha az utóbbi eredményeket vesszük alapul, akkor minden meccs ki-ki meccs, főleg úgy, hogy mi már régebb óta az életben maradásért küzdünk. Ennek tudatában készültünk a következő ellenfelünkre is. A Hokiklub az utóbbi időben javuló formát mutatott, ezért nehéz meccsre számítok. Természetesen nyerni szeretnénk a Tüskecsarnokban, hogy életben tartsuk a rájátszásba kerülés reményét.”

A találkozó este 8 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Hokiklub Budapest–DAB 3-6

   

Az Acélbikák győztek a Tüskecsarnokban, Barna Dávid az első 2002-es születésű játékos, aki gólt lőtt az Erste Ligában.

A DAB már a 2. percben megszerezte a vezetést: Azari kapu mögüli passzát a szemből érkező Tóth Gergely lőtte be Hajek Márk botos kesztyűje mellé. A következő pár cserében is az Acélbikák alakítottak ki több lehetőséget, ám a 4. percben nagyot hibáztak, nem tudtak felszabadítani, az üresen álló Vajda Zsolt elé került a korong, aki egyenlített. A találattól lendületbe került Gröschl Tamás együttese is. A gólváltás után jó tempót diktáltak a csapatok, oda-vissza játék zajlott, leginkább a kapusok váltak főszereplővé. A harmad közepén eljöttek első büntetések. Előbb Franssila ült ki akadályozásért, aztán 37 másodper múlva Izsák szabálytalankodott egy DAB-kontra közben, majd 25 másodpercre rá Hrubyt küldték ki, így 4 a 3 ellen is játszhatott a HKB. A speciális játékszituációk nem hoztak gólt, a kiegészülések után Nagy Márk szólójánál majdnem átcsúszott a korong Hajek mamutjai között. Nem sokkal később újra vezetettek a dunaújvárosiak, Dubek elé került a korong, aki közelről betalált.

A második játékrészben Zaharcsenko lement a kapu mögé egy belőtt korongért, az arra járó Sátek vállával találkozott a fejvédője, az ukrán kapus tudta folytatni a játékot. A harmad első felében mindkét csapat kihagyott 1-1 előnyt. A mérkőzés felénél megszületett a DAB 3. gólja: Mestyán a saját kapu mellől indította a piros vonalnál üresen álló Dubeket, aki a szólója végén bevarrta a korongot Hajek sisakja mellett. A következő percekben mindkét oldalon született egy-egy 2+10 perces büntetés, a hazaiaktól Berendi, a vendégektől Makovics pihenhetett 12 percet. A 36. percben háromgólosra nőtt az Acélbikák előnye, Hüffner kék vonalas lövésébe Huovinen ért bele Hajek előtt mesterien. A harmad végén kihagyott egy emberelőnyt a vendég együttes, viszont a kiegészülés után nem sokkal egy bulinál nem bírt egymással a két center, Barna Dávid lecsapott a korongra, a 2002-es csatár meglőtte pályafutása első Erste Liga-gólját. Negyven másodpercre rá szépített a HKB, egy kijátszott akció végén Sátek passzát Izsák tette be közelről.

A harmadik húsz perc elején emberelőnybe került a Hokiklub Budapest, a fórt Köllő Roland váltotta gólra, így 2 találatra felzárkóztak a hazaiak. A folytatásban nyomtak a fővárosiak, fölényük emberelőnnyé érett. Az újabb 5 a 4 elleni lehetőséget nem használta ki a HKB, sőt Saluga betalált emberhátrányban. Az 52. percben Borbás Gergely időt kért, hogy rendezze a dunaújvárosiak sorait. A végjátékban Hruby letérdelte Köllőt, szabálytalanságáért kisbüntetést kapott. Több gól nem született, a DAB 6-3-ra győzött. A dunaújvárosiak jelenleg 11 pontosak, 3 pontra megléptek a Vienna Capitals II-től. Ha a bécsiek pontot vesztenek Székesfehérváron, az Acélbikák előnybe kerültek a rájátszásért folyó harcban.

hkbdab

Fotó: Somogyi Viktor

Erste Liga, Tüskecsarnok, 176 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Pálkövi, Pálkövi.
Hajek: 84,2% (Gadácsi)
K
Zaharcsenko: 90,9% (Garbacz)
Szécsi, Kuqali, Petres, Sátek, Izsák
1
Lencsés, Franssila, Németh P., Léránt, Nagy M.
Lévai, Orbán, Godó, Köllő, Németh Á.
2
Hüffner, Mestyán, Tóth, Iossafov, Azari
Lakatos, Csíki, Szopos, Egyed, Jancsó
3
Jaborník, Hruby, Gulácsi, Makovics, Barna
Bernáth, Berendi, Vajda, Szűcs
4
Szabó, Huovinen, Saluga, Dubek
Mega Stefan, Gröschl Tamás
E
Borbás Gergely, Jávorics Gábor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:08 DAB Tóth Azari Hüffner
1-1 03:52 HKB Vajda
1-2 15:49 DAB Dubek Huovinen Makovics
1-3 29:57 DAB Dubek Mestyán Hüffner
1-4 35:19 DAB Huovinen Hüffner Saluga
1-5 38:36 DAB Barna Gulácsi
2-5 39:16 HKB Izsák Sátek Szécsi
3-5 43:01 HKB PP Köllő Jancsó Petres
3-6 48:03 DAB SH Saluga
33 Kapura lövések száma 38
18 Kiállításpercek 24

A Hokiklub–DAB összecsapás góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum