Bravúr lenne a Vasas győzelme Gyergyóban

   

A piros-kékek nem szenvedhetnek vereséget, ha nem akarnak idő előtt kiszállni a rájátszásért folytatott versenyből.

Az ellenfelek szempontjából ijesztően kezdte a középszakaszt a Gyergyói HK, hiszen első két hazai találkozóján 7-7 góllal terhelte meg a Dunaújvárosi Acélbikák és a Vienna Capitals II hálóját. Az ezt követő hárommeccses túra azonban visszavetette a lendületet, a piros-fehérek vereséget szenvedtek Székesfehérváron és Újvárosban is. Egyetlen sikerüket a Hokiklub ellen aratták, ami persze szintén nem lebecsülendő, hiszen az edzőváltás és az új igazolások után Gröschl Tamásék csapata is sokkal masszívabbá vált.

A nemzetközi szünetet a GYHK szorgos munkával töltötte, négy nap alatt négy meccset játszott a román bajnokságban. A Steaua és a Sapientia elleni összesen három összcsapást különösebb erőfeszítések nélkül megnyerte, viszont az egyetlen komoly ellenfél, a Galati otthonában sima vereség lett a vége. A szünet utáni első hazai Erste Liga-mérkőzésen a cél nem lehet más, mint ott folytatni, ahol a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban abbahagyták: győzelmet aratni, és ezzel újabb lépést tenni a rájátszás mielőbbi bebiztosítása érdekében.

Hétfőn a fiatal Schiller-Vasas HC ellen folytatódik a gyergyóiak rohanása. A piros-fehérekkel ellentétben Ladányi Balázs tanítványai edzéssel és regenerációval tölthették a hetet. Szükségük is volt erre, mert bár a csapat masszívabb lett az alapszakasz végére, a folytatásban egyelőre ők vesztették a legtöbb pontot. Négy meccs után egyedül nyeretlenek, és egy újabb vereséggel közel kerülnének ahhoz, hogy kiszálljanak a  negyeddöntőért folytatott harcból. Bár a playoff nem volt és nem is lehetett elvárás a fiatalok felé, a januári menetelést követően talán mindenki jobb rajtban reménykedett Káposztásmegyeren. Nem is állt messze a gárda attól, hogy így legyen, a Hokiklubtól és a Titánoktól is csak büntetőkkel kaptak ki, sőt az Acélbikák is csak egy góllal tudták legyőzni őket. Talán a rutin hiánya okozta, hogy ezek a szoros mérkőzések egyik esetben sem a javukra dőltek el. Gyergyóban viszont nagyon nehéz dolguk lesz Szlamáéknak, a pontszerzés igazi bravúr lenne. De mikor jöjjön össze, ha nem akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá?

vasasgyergyo-41-900

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-2

   

A gyergyószentmiklósiak hiába vezettek két góllal is Ladányi Balázs csapata ellen, csak hosszabbításban tudták legyűrni ellenfelüket egy sportszerű mérkőzésen.

A mérkőzést erősen kezdte a Gyergyói HK: a hazai csapat már az 56. másodpercben megszerezte a vezetést, egy kijátszott akció végén Vorobjov üresen maradt és betalált Koitmaa kapujába. Az első harmadban fölényben játszottak a gyergyószentmiklósiak, 17:6-re nyerték a kapura lövési mutatót. A második felvonás már kiegyenlítettebb erők küzdelmét hozta. A sportszerű mérkőzésen a 35. percben kétgólosra nőtt a piros-fehérek előnye. Elekes Darabont indította Bobceket, a légióssal ketten sem bírtak el, de a lövését az észt kapus védte. Hiába, a kipattanót Daradics belőtte. Alig több mint 1 perccel később szépített a Schiller-Vasas: Szlama kapu mögüli passzát Bödök Bence tette be közelről fonákkal. A harmadik játékrész elején egyenlítettek a piros-fehérek, egy közel hasonló góllal, mint amilyen az első volt, csak ezúttal messzebbről lőtt Bödök. Az 50. percben két fontos esemény is történt. Egyrészt eljöttek a mérkőzés első – és mint kiderült, egyetlen – büntetései, Sára és Surányi szabálytalankodtak kölcsönösen egymással, másrészt mindeközben váratlanul megsérült Koitmaa, akinek a helyére Tóth Károly Balázs érkezett. Miután a rendes játékidő nem hozott gólt, hosszabbításra került sor.

A túlóra 40 másodpercig tartott. Vorobjov blokkolt egy Vasas-lövést, a koronggal megindult, szólóját góllal fejezte be. A Gyergyói HK 3-2-re nyert, az így begyűjtött 2 ponttal nagy lépést tett a rájátszásbe kerülés felé, ellenben a Schiller-Vasas hátránya még így is 5 pont a 8. helyezett Vienna Capitals II mögött.

vasgyer2

Fotó: Vasas Attila

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1190 néző. Játékvezetők: Péter, Péter.
Ruczuj: 94,6% (Szakács)
K
Koitmaa: 94,9% (Tóth: 88,9%)
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
1
Bukor, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál
Góga, Orbán, Sára, Karpusz, Vorobjov
2
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Bobcek, Nagy, Benedek, Steén, Péter
3
Inglis, Fejes, Csiki, Varga, Szlépka
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
4
Gágyor, Rózsa, Bálint
Tisell Mikael, Vitali Donika
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:56 GYE Vorobjov Karpusz Constantin
2-0 34:31 GYE Daradics Bobcek Barabás
2-1 35:42 VAS Bödök Szlama Schmál
2-2 42:29 VAS Bödök Szlama Schmál
3-2 60:40 GYE Vorobjov
48 Kapura lövések száma 37
2 Kiállításpercek 2

Vorobjov-dupla, Bödök-dupla és még egy GYHK-gól

 

A hosszabbításos Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum