Magyarország–Fehéroroszország 5-3

   

Egy egészen kiváló harmadik harmaddal megérdemelten győzte le a “tartalékos” fehéroroszokat az alaposan megfiatalított magyar válogatott.

A magyar jégkorong-válogatott jégre lépő kerete tovább fiatalodott a csütörtöki mérkőzéshez képest. A kapuban Kiss Bence állt, és négy újoncot is avattunk. Ezúttal a belorusz nemzeti mezbe öltöztetett Dinamo Mologyecsno csapata volt az ellenfél, amelynek soraiban jó néhány korábbi és korosztályos válogatott, illetve KHL-veterán is ütőt ragadott.

A mérkőzés elején mintegy háromperces mezőnyjátékkal melegítettek a felek, ennyit kellett várni az első védésre, amely Borodulja nevéhez fűződött. A magyar csapat volt a kezdeményezőbb és a veszélyesebb, a 6. percben Becze kerülte meg a kaput, de amikor már éppen behúzta volna a korongot a ketrecbe, egy védő botja még odaért, az ismétlés pedig az oldalhálóban kötött ki. Alig egy perc múlva Szita közeli lövését védte a fehérorosz kapus. A 8. percben a semmiből vezetést szerzett a belorusz gárda: buli után Voronovhoz került a korong, ő pedig fordulásból, a bedobókör tetejéről zúdított a hosszú sarokba (0-1). A gól nem szegte kedvét a magyar válogatottnak, továbbra is többet támadtak, lövésből sem volt hiány, de vagy az irányzékkal akadt némi gond, vagy a háromszoros válogatott Borodulja volt a helyén. A fehérorosz gárda inkább csak kontrákat vezetett, igazán veszélyes helyzet nélkül. A magyar csapat került először előnybe a 14. percben, és bár több komoly lehetőség is adódott a mieink előtt, egyik sem ment be. A 18. percben Vincze szlalomozott át a védők között, de közelről a kapusba lőtt. Az utolsó szűk két perc fehérorosz előnyben telt, ám ennek méregfogát remek védekezéssel húztuk ki, Kiss Bencének mindössze egy közeli lövést kellett védenie.

A második harmad 12 másodpercnyi magyar hátránnyal indult, majd nem sokkal később fordult a kocka, és ezt az előny már gólra váltották a mieink: a 23. percben Odnoga a kapu mögül passzolt Terbócshoz, aki a lövése után a saját kipattanóját helyezte a hálóba (1-1). Teljes létszámban is dominált a válogatottunk, a fehéroroszok ritkán jutottak el a magyar kapuig, de ilyenkor sem okoztak túl nagy riadalmat. A következő magyar előny kimaradt, ettől a beloruszok felbátorodtak, így kiegyenlítettebb lett a meccs, majd a 31. percben ők jutottak fórhoz. Ebben eleinte voltak meleg pillanatok Kiss Bence kapuja előtt, utána viszont Terbócsnak volt egy sokat ígérő megugrása, de a kapus fejjel védett, nem sokkal később pedig Benk nagy löketét nyomta oldalra a mamuttal. Épp lejárt a hátrány, amikor Greckij oldalról korcsolyázott a kapu felé, majd a bedobópont közeléből nagy gólt lőtt (1-2). Gyorsan jött a válasz: alig két perc múlva Becze vitte be a korongot a támadóharmadba, a kapus előtt többen is elkorcsolyáztak, és ezt kihasználva, a lábak között bombázott a kapuba, megszerezve első gólját a magyar válogatottban (2-2). A hátralévő időben kétszer is előnyben játszhattak a mieink, ám ezekből nem sikerült gólt lőni.

A harmadik a játékrész elején még mindig kiállítások tördelték a meccset, és ebből a fehéroroszok jöttek jobban, amikor az 44. percben Greckij oldalról lőtt a magyar kapuba (2-3). A válasz ezúttal is postafordultával jött: két perc múlva emberelőnyben Mihály a bal szélen húzogatta a korongot, észrevette a másik oldalon üresen érkező Kiss Patrikot, aki a keresztpasszt kapásból vágta a kapuba (3-3), góllal debütált tehát nemzetiszín mezben. A kiállításvonatról továbbra sem volt leszállás, a 47. percben kis különbséggel mindkét válogatottból kiült egy-egy játékos a büntetőpadra, így 4 a 4 elleni játék következett, különösebb izgalom nélkül. Amikor kiegészültek a csapatok, megszerezték a vezetést a mieink: a belorusz védő rosszul szabadított fel, a korong a kapu pereméről éppen az oda érkező Németh Attila elé pattant, aki köszönte a lehetőséget, és magabiztosan mattolta Borodulját (4-3). Három perc múlva kettő volt közte: Láday lövése az egyik védő botján felperdült, áthullott a kapus fölött és a hálóban kötött ki (5-3), a Fehérvár védője is először volt eredményes a válogatottban. Az 52. percben Reisz és Karakulko rángatta meg egymást, de a páros kiállítás alatt nem változott az eredmény. Az utolsó percekben a magyar válogatott okosan játszva kontrollálta a játékot, sőt nem sokkal a vége előtt lőtt egy újabb gólt, de ezt szabálytalanság miatt nem adták meg a játékvezetők.

A fiatal magyar válogatott komoly karaktert mutatva háromszor egyenlített Fehéroroszország ellen, majd a harmadik játékrészben a maga javára fordította mérkőzést. Szombaton délután Olaszország ellen zárjuk a bledi tornát.

hunblr2

fotó: archív

A bledi torna meccsbeosztása:

február 7. 16:00 Olaszország–Fehéroroszország 3-2
február 7. 19:30 Magyarország–Szlovénia 1-4

február 8. 16:00 Magyarország–Fehéroroszország
február 8. 19:30 Szlovénia–Olaszország

február 9. 16:00 Magyarország–Olaszország
február 9. 19:30 Szlovénia–Fehéroroszország

A magyar válogatott bledi kerete:

Név

Klub

Kapusok

Kiss Bence

DVTK Jegesmedvék

Rajna Miklós

MAC Újbuda

Hátvédek

Fejes Nándor

MAC Újbuda

Garát Zsombor

MAC Újbuda

Imre Patrik

Fehérvári Titánok

Jászai Dávid

FTC-Telekom

Kiss Roland

Fehérvári Titánok

Láday Tamás

Fehérvár AV19

Scott Macaulay

MAC Újbuda

Szabó Bence

Fehérvári Titánok

Szaller Márk

UTE

Vokla Roland

MAC Újbuda

Csatárok

Becze Tihamér

SC Csíkszereda

Benk András

UTE

Horváth Bálint

Rögle BK (SWE)

Kiss Patrik

Fehérvári Titánok

Mihály Ákos

Fehérvári Titánok

Miskolczi Márk

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

FTC-Telekom

Németh Attila

DEAC

Odnoga Mátyás

MAC Újbuda

Pavuk Attila

FTC-Telekom

Reisz Áron

Fehérvár AV19

Sárpátki Tamás

Fehérvár AV19

Szita Donát

Fehérvár AV19

Terbócs István

MAC Újbuda

Vincze Péter

UTE

A magyar válogatott szakmai stábja:

Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Edzők: Majoross Gergely, Szilassy Zoltán
Kapusedző: Farkas Tamás
Videoedző: Kiss Dávid
Csapatorvos: Dr. Majzik Ernő
Fizioterapeuta: Sashalmi Tamás
Felszerelésmenedzser: Nagy József
Csapatvezetők: Imre Lajos, Szilágyi Levente
Médiamenedzser: Závodszky Szabolcs

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 21., szerda
U20 19:15 HUNLIF 4-6VÉGE
augusztus 22., csütörtök
U18 15:30 ITASVK 0-5VÉGE
U20 16:00 HUNVAX 1-4VÉGE
NŐI 18:00 HUNGER 1-5VÉGE
FEL 19:00 KOSMIS 4-2VÉGE
U18 19:00 HUNPOL 7-3VÉGE
augusztus 23., péntek
FEL 15:00 MISCRA 3-2VÉGE
U18 15:30 SVKPOL 3-1VÉGE
U20 15:45 HUNFRA 4-2VÉGE
FEL 16:30 AVSVSV 1-2VÉGE
FEL 17:00 STOUTE 1-10VÉGE
FEL 17:30 TRNVAS 2-1VÉGE
FEL 18:00 NITFTC 3-2VÉGE
FEL 18:00 TOPDEB 2-5VÉGE
NŐI 18:00 SUIGER 3-2VÉGE
U18 19:00 HUNITA 4-0VÉGE
augusztus 24., szombat
U18 12:00 POLITA 3-4 HVÉGE
U18 15:30 HUNSVK 3-9VÉGE
U20 16:15 HUNAUT 3-1VÉGE
FEL 16:30 AVSGRN 3-4 HVÉGE
NŐI 17:20 HUNSUI 2-0VÉGE
FEL 20:00 SHSMAC 5-4VÉGE
augusztus 25., vasárnap
U20 14:15 HUNRIG INFO
FEL 16:30 AVSJES INFO
FEL 19:00 CRDMAC 
FEL 19:00 MISDUM TÖRÖLVE
augusztus 27., kedd
FEL 18:00 PRBUTE 
FEL 18:30 FTCNZÁ 
Partnerünk