Gasparics Fanni a MAC Marilynban folytatja

 

Hibátlan hetet zárt a KMH és az FTC, Jókai Szilágyi Zsófia csapata nyerte a svédországi alapszakaszt. Összefoglaló a női jégkorong világából.

U25-ös bajnokság

Elkezdődtek a negyeddöntők. Az Angels NJSE hazai pályán 4-1-re verte az Ifj. Ocskay Gábor JA-t, míg a KMH 8-1-re győzött a Hatvan ellen. Koczka Jozefina és Metzler Regina is mesterhármasig jutott.

EWHL

Két győzelmet aratott idegenben a KMH. A budapesti együttes a Salzburg Eagles otthonában már a 3. percben előnybe került Dabasi Réka emberfóros góljával. Utána sokáig a kapusokról szólt a meccs, ekkor valamivel többet próbálkozott a hazai együttes, de újabb gól nem esett. Erre az 52. percig kellett várni: ismét Dabasi volt eredményes, ismét csak emberelőnyből. Innen már bedarálta ellenfelét a KMH: előbb Averi Nooren, majd Grkovic Jelena is betalált. A magyar csapat kapujában a kanadai Stephanie Nehringnek ez volt az első meccse a sorozatban, és hibátlanul védett.

Következett a Bolzano elleni találkozó, amely szorosabban alakult. Az első harmadban túlélte az ellenfél rohamait a KMH (14-8 volt a lövési arány), aztán a meccs derekén Nooren megszerezte a vezetést. A hazaiak egy percen belül egyenlítettek, majd a 46. percben Magnanini a vezetést is megszerezte a dél-tiroliaknak. Jött azonba Scott Stacey, és gyorsan egalizált. Az utolsó öt percben is gólra gól volt a válasz: a Bolzano találata után Nooren egyenlített. A hosszabbításban többet próbálkozott a hazai gárda, de gól nem született, Németh Anikó jól védett. A büntetőket a KMH lőtte jobban, és Nooren góljával megszerezte a győzelmet.

A Budapest U25 Select nem járt sikerrel idegenbeli túráján. A magyar csapat 10-2-re kapott ki Fodor Zoltán vezetőedző együttesétől, a Kärnten Lakerstől. Az osztrákok három perc után 3-0-ra vezettek, és gyorsan döntésre vitték a dolgot. A MAC Marilyn és az FTC vegyes csapatából Véghelyi Dóra és Gyolai Viktória talált be. A Kärntenben a magyar válogatott védő, Tóth Enikő három gólpasszt adott.

A Ljubljanát jobban megszorongatta a Budapest U25 Select. A találkozó összes gólja az utolsó bő tíz percben esett, és a szlovén együttes egy kettős emberhátrányt kihasználva 2-0-ra ellépett. Seregély Míra az 57. percben még szépített, utána emberelőnyben is támadhattak a magyarok, de az egyenlítés nem jött össze. A KMH a második helyen áll, az U25 Select a hetedik, és a két magyar együttes még egymással is játszik egyszer.

DEBL

Magyar rangadókat rendeztek az osztrák bajnokságban. Az FTC kétgólos hátrányt ledolgozva szétlövésben nyert a MAC Marilyn ellen ? a gólokat Lőrincz Krisztina, Fecske Maja Ágnes, illetve Losonczi Zsófia és Józsa Orsolya szerezte, a győztes büntetőt Papacsek Réka lőtte be.

A MAC az éllovas KMH II-től is kikapott: a 4-0-s sikerből Puskás Noémi duplával vette ki a részét. Az FTC Villachban, a Gipsy Girls ellen is diadalmaskodott. A magyar együttes végig fölényben játszott, és végül 5-1-re nyert. Wende Rebeka 1+2-vel, Losonczi Zsófia és Józsa Orsolya 1+1-gyel zárt.

A KMH II és az FTC már biztosan ott lesz a sorozat négyes döntőjében, és erre még a MAC-nak is van esélye. A MAC Marilynhez kapcsolódó fontos személyi hír, hogy a klub a közösségi oldalán bejelentette: náluk folytatja pályafutását Gasparics Fanni. A sokszoros válogatott jégkorongozóval, 2018 legjobb magyar női hokisával, aki egyebek közt orosz bajnoknak is mondhatja magát, decemberben bontott szerződést a KMH.

Légiósok

A svéd liga, az SDHL alapszakasza véget ért. Az élen Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea zárt, ahogy az előző négy idényben is. Az együttes az utolsó játékhéten három meccset nyert ? 5-3 a HV71 és a Modo, 4-0 a Linköping ellen -, ezeken a magyar játékos nem szerzett pontot. A Lulea a negyeddöntőben az AIK-kal játszik, a párharc három győztes meccsig tart.

Pintér Lili csapata, az SDE a 9. helyen végzett. Legyőzték az utolsó Göteborgot 2-1-re, majd kikaptak 3-1-re a Brynästől.

A svéd második ligában Pártos Réka együttese, a Karlskrona továbbra is hibátlan, legutóbb a Linköping 2-t verték 6-2-re.

Az észak-amerikai egyetemi bajnokságban Odgona Lottiék megtörték rossz sorozatukat. A Dartmouth 5-2-re verte a Brownt, így tíz vesztes meccs után nyert először. A magyar hátvéd 1 góllal és 2 gólpasszal csapata legjobbja volt. A Dartmouth aztán a Yale ellen már nem tudta átmenteni ezt a formát, és 2-0-ra kikapott. Odnoga Lotti egy lövéssel próbálkozott.

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum