A Ferencváros elléphet üldözőitől

   

A pesterzsébeti csúcsrangadón az FTC-Telekom máris bebiztosíthatja negyeddöntős pályaelőnyét. A Szeredának győznie kell, ha nem akar leszakadni.

Ott folytatta eddig a Fradi a középszakaszban, ahol az alapszakaszban abbahagyta, így az induláskor kapott hat bónuszpontjának, valamint veretlenségének köszönhetően öt egyégnyi előnyt épített fel a második Sportklub előtt, úgy, hogy a kék-fehérek egy meccsel többnél járnak. Ezért a zöld-fehérek úgy léphetnek jégre vasárnap este a székelyek ellen, hogy szerencsés esetben máris bebiztosíthatják negyeddöntős pályaelőnyüket.

Sokan próbálják megfejteni, hogy mi lehet az FTC-Telekom sikerének a titka, minthogy nem kevesen úgy vélik, vannak náluk papíron jobb keretű csapatok is a mezőnyben. Lehet, hogy így van, de akkor az általános tanulság az, hogy a papíron jobb név nem jelent feltétlenül jobb játékost a jégen, és pláne nem jelentenek a jobb nevek együtt mindenképpen jobb csapatot. A Ferencváros mindenesetre remek csapattá kovácsolódott a felnőtt korosztályban edzőként idén bemutatkozott volt válogatott csatár kezei alatt. Fodor Szabolcs tanítványai az első pillanattól komolyan vettek minden feladatot, gondoljunk csak arra, hogy a Visegrád Kupában is egyedül ők értek el vállalható eredményeket szlovák élvonalbeli ellenfeleikkel szemben. Nem törték meg őket a sérülések, a betegségek, minden mérkőzésen a 100% elérésére koncentráltak, nem kétséges, hogy a szezon egészét tekintve náluk többet senki sem tett azért, hogy megnyerjék az alapszakaszt, és hogy a rájátszás előtt nem sokkal is a tabella élén álljanak. Mivel vasárnap este a második Csíkszereda lesz Nagy Gergőék vendége, miközben a harmadik UTE szabadnapos, az előny estére akár nyolcpontosra is hízhat.

A vendégek épp ezt szeretnék megakadályozni. A Csíkszereda azzal vágott neki a szezonnak, hogy mindent meg szeretne nyerni, ahol elindul. A román kupa már megvan, az Erste Liga-győzelemhez pedig kellene a minél jobb kiindulási pozíció. Jól is kezdődött a középszakasz a számukra, a Brassó legyőzését követően a Debrecent is sikerült megtörniük, két játéknapot követően egyetlen vesztett pont nélküli csapatként lihegtek a Fradi nyakán. Azonban a túrájuk eddig nem sikerült jól, a Debrecen postafordultával visszaadta a kölcsönt, majd Újpesten kaptak ki szoros csatában egy egygólos meccsen. Lehet azon búslakodni, hogy a DEAC ellen a kétgólos vezetés lehetőségétől fosztotta meg őket a korán jött játékvezetői sípszó a második harmad végén, csak nem érdemes: a sűrű menetrend miatt gyorsan túl kell lépni az ilyesmin, és dolgozni tovább. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy meg kell próbálni a szezonban először idegenben is legyőzni Nagy Gergőéket. Amihez bizony nagyon sokat kell melózni.

Az alapszakaszt nyolc győzelemmel kezdő Szeredát éppen a Fradi állította meg először  október legelején, amikor őrült meccsen győzött 7-3-ra. Nem sokkal – egészen pontosan három héttel – később már a második erzsébeti csúcsrangadóra is sor került, amelyet 3-0-ra nyertek a zöldek, ekkor érték utol a vesztett pontokat tekintve a szeredaiakat. Bravúr lenne tehát a javából a Sportklub győzelme idegenben – de bravúrok nélkül nincs siker. Egy esetleges csíki vereség egyébként azzal is járna, hogy a szabadnapos UTE – amely a vesztett pontokat tekintve máris jobban áll a kék-fehéreknél – a következő körben akár meg is előzhetné őket.

FTC-SCC_20181022_DSC_3294-900

fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 5-2

   

Megállíthatatlanul robog a középszakasz-győzelem felé Fodor Szabolcs együttese.

Az Erste Liga vasárnap esti csúcsrangadóján – a színültig telt erzsébeti jégcsarnokban – immár negyedszer nyert egymás után az FTC-Telekom. Pontosabban nyolcadszor, hiszen az alapszakasz utolsó négy összecsapását is behúzta. A zöld-fehérek az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, miután Walls, Switzer és Jászai találatai után Anyiszin csökkenteni tudta a különbséget. A második felvonás 26. percében Taratuhin felélesztette a csíki reményeket, erre a gólra azonban kettős előnyben válaszolni tudott Switzer, 4-2-re álltak a felek negyven perc után. A mérkőzésen eleve sok volt a kiállítás, összesen 21 kétpercest fújtak be a játékvezetők. Az utolsó harmadban valamivel többet zajlott öt az öt elleni játék, mint az előzőben, gól viszont nem született. Egészen a legvégéig, amikor a csíkiak kapuslehozatallal próbálkoztak. Nem jött be nekik, Jászai Dávid 3 másodperccel a zárás előtt belőtte az ötödiket hazai részről. Ezzel a Fradi lerázta a Sportklubot, amelynek a második helye is veszélybe került, hiszen vesztett pontok tekintetében immár lényegesen rosszabbul áll, mint az őt pénteken legyőző UTE. A Szereda egyetlen pontot sem szerzett magyarországi túráján, erre aligha számíthattak szurkolói.

ftc-scc

fotó: FTC Jégkorong facebook

Nagyon energiagazdag mérkőzést játszottunk

   

Don MacAdam, az SC Csíkszereda és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője értékelte a két csapat Erste Liga-csúcsrangadóját.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 825 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Pálkövi, Váczi.
Pleszkán: 95,0% (Arany)
K
Lundström: 88,9% (Onodi)
Karmeniemi, Sarcia, Rafaj, Pavuk, Nagy
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Walls
2
Györfy, Farkas T., Fodor, Rokaly Sz., Bíró
Hegyi, Lengyel, Dósa, Roczanov, Tóth G.
3
Gecse, Salló, Krasznoszlobodcev, Taratuhin, Anyiszin
Hardi, Tóth Renátó, Farkas L. S.
4
Bors, Egyed, Antal, Casaneanu, Horváth
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:17 FTC Walls Tóth A.
2-0 12:35 FTC Switzer Tóth A.
3-0 15:03 FTC Jászai Hegyi Pleszkán
3-1 15:43 SCC Anyiszin Krasznoszlobodcev Gecse
3-2 25:28 SCC PP Taratuhin Gecse Anyiszin
4-2 29:48 FTC PP2 Switzer Walls
5-2 59:57 FTC EN Jászai Nagy
36 Kapura lövések száma 40
22 Kiállításpercek 20

Az FTC–Sportklub Erste Liga-rangadó képei

   

Nagy gólt lőtt a Sportklubnak Jászai Dávid

   

Az FTC-Telekom–SC Csíkszereda Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum