Glen Hanlon: Nincs mire tartalékolnunk

   

A DVTK Jegesmedvék Érsekújvárra látogatnak, és nyerniük kell, ha még el akarják érni a hatodik helyet.

A HC Nové Zámky a miskolci Extraliga-csapat egyik legnagyobb riválisának számít a szezon eleje óta – azaz ha pontosabbak akarunk lenni, azt kell mondanunk, hogy még régebben, gondolunk itt a MOL Ligában megvívott óriási csatákra, beleértve a 2015-ös döntőt is, amelyet söpréssel húztak be a mieink –, és az alapszakasz végéhez közeledve ez egyre inkább igaz. A zöldek nagyon szép rajtot vettek, álltak az élen is, majd sokáig tartották dobogós pozíciójukat, ám később jelentős hullámvölgybe süllyedtek. Ennek már vége, ismét kiváló szériát futnak, jelenleg 8 meccsnél tart pontszerző sorozatuk. Úgy állnak most a hatodik helyen, hogy korábban minimális előnyük a DVTK Jegesmedvékkel szemben 10 pontra nőtt. Ez azért nem tekinthető behozhatatlannak, mert egyrészt egy meccsel többet játszottak, másrészt még kétszer találkozik a két gárda a február 26-ai zárásig. A legjobb hat értelme egyszerű: a táblázat első felében végző csapatok automatikusan negyeddöntősök lesznek, nem kell a playoff-kvalifikációval bíbelődniük.

A teljes kép felvázolása érdekében jegyezzük meg, hogy ott van még a hetedik helyen a Trencsén is, amely legutóbb kegyetlenül kiütötte a MAC-ot, de velük majd akkor foglalkozunk, ha tisztulnak valamelyest a viszonyok. Ehhez elsősorban az kell, hogy a miskolciak valóban versenyben maradjanak, ami nagymértékben függ a vasárnap délutáni találkozó végkimenetelétől. A Jegesmedvéknek van mire építkezniük, a Zámky az a csapat, amelynek ebben a szezonban még egyszer sem sikerült nyernie ellenük. Pályaválasztástól függetlenül sorrendben 4-2-es, 3-0-s és 6-2-es miskolci győzelmek születtek, tehát nincs más teendője Glen Hanlon csapatának, mint folytatni ezt a szép hagyományt. Ami természetesen nem lesz egyszerű, akármi is volt eddig, Érsekújváron diadalmaskodni mindenki számára bravúrnak minősül.

“Közvetlen riválisunkkal játszunk, amely ellen eddig mind a három meccsünket megnyertük – mondta a vezetőedző a piros-fehér klubhonlapnak. – Nyílván az a tervünk, hogy negyedszer is legyőzzük őket, de nagyon nehéz dolgunk lesz, mert az érsekújvári csapat remek formában van. A hatodik helyért folytatott csatában ez fontos állomás. Nincs mire tartalékolnunk, ez az utolsó meccsünk a válogatott szünet előtt, ezért mindent ki kell adnunk magunkból, hogy tiszta lelkiismerettel mehessünk a rövid pihenőre.”

dvtk

HC Nové Zámky–DVTK Jegesmedvék 1-2

   

A miskolci Extraliga-csapat továbbra is mumusa az Érsekújvárnak, hiszen negyedszer is legyőzte.

A Jegesmedvék villámrajttal kezdték a meccset: mindössze 18 másodperc telt el, amikor Kiss a felezővonalat átlépve kapura küldte a korongot, Kristin mellényúlt, így már vezettek is a vendégek. Óriási potyagól volt (0-1). A találat megfogta az újvári csapatot, öt perc telt el, mire komolyabb helyzetet tudtak kialakítani a miskolci kapu előtt. A 6. percben előbb a vendégek, majd másodpercek múlva a házigazdák hagytak ki ordító ziccert. A 7. percben az Újváré volt az első emberelőny, amit veszélyesen játszottak meg, Vay két nagy bravúrral tartotta a vezetést. A 13. percben befújt második fórban is nagy helyzeteik voltak a zöld-fehéreknek, de a miskolciak végül ezt is hatástalanították. A harmad utolsó percét a Jegesmedvék tölthették létszámfölényben, de nem tudták a fórt gólra váltani.

A második 20 perc elején a csapatok közepes tempóban gyűrték egymást. A helyzetek kidolgozásáig eljutottak a felek, ám a kapusok jó teljesítményt nyújtottak, minden kísérlet elhalt náluk. A 25. percben Somogyi és Miskolczi mehetett egyetlen védőre, előbbi passz helyett a lövést választotta, Kristin védett. Alig egy perc múlva újabb miskolci előny maradt kihasználatlan. A 30. percben az Újvárnak volt 2 az 1 elleni ziccere, de Strauchnak sem volt szíve leadni, Vay pedig biztos pontnak bizonyult. A következő percek a rohanásról szóltak, a csapatok felváltva kerültek helyzetbe 20-30 másodpercenként, Galanisz például egyedül állt szemben Kristinnel, de a hálóőrök bravúrt bravúrra halmoztak. A 36. percben nagy kavarodás okozott zavart a miskolci ketrec előterében, a korong pattogott Vay mamutjai között, a kapus nem is tudta, hol a pakk, de a védők végül felszabadítottak. A harmad végén ezúttal a házigazdák játszhattak előnyben, ám ebben előbb Vas, majd Miskolczi veszélyeztetett. Az utolsó másodpercekben az Újvár rendezett tűzijátékot a miskolci kapu előtt, de a szünetre maradt a miskolci vezetés.

A harmadik játékrész – ahogy az várható volt – nagy érsekújvári rohamokkal indult, Vaynak folyamatosan akadt munkája. Két és fél perc  elteltével Pospisil játszotta tisztára magát, de a lövés pillanatában rácsaptak a kezére, a játékvezető büntetőt ítélt. A rávezetést a sértett hajtotta végre, kísérletét Vay hárította. A folytatásban a hazaiak továbbra is nagy energiákat mozgósítottak, a támadásokat erőltetése azonban megteremtette a lehetőséget a miskolciak számára a kontrázásra. A mérkőzés így egy pillanatig sem volt unalmas, sőt. Az 50. percben Bajtek és Szirányi kakaskodása után két percnyi 4 a 4 elleni játék következett, amelyben a hazaiak kapuvasig jutottak. A feszültség érezhetően nőtt, így két perc múlva újabb összetűzést követett páros kiállítás. Az Érsekújvár láthatóan mindent egy lapra feltéve támadott, de az 55. percben a lendületüket egy buta, támadó harmadban elkövetett szabálytalanság és az azzal járó kiállítás törte meg, amit ha nehezen is, de kihúztak. Másfél perccel a végső dudaszó előtt a hazaiak időt kértek, és lehozták a kapust. Amikor már csak 20 másodperc volt vissza, Loiseau bevette az üres kaput (0-2). Vay shutoutja négy másodpercen múlt, de Hruska elrontotta azt (1-2). A miskolciak negyedszer is legyőzték az Érsekújvár csapatát, és három pontot faragtak a biztos playoffhelyen álló riválisukkal szemben fennálló hátrányukból. Vay Ádám 47 védéssel járult hozzá a sikerhez.

mis-2018-exl

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

Vay Ádámnak nagy szerepe volt a sikerben

 

Így látta az Érsekújvár–DVTK Jegesmedvék mérkőzést a két vezetőedző.

Milan Jančuška: “Az első harmad után jobbak voltunk ellenfelünknél, de ezt a sportágat is gólra játszák. Nagyon csalódott vagyok az eredményt miatt.”

Glen Hanlon: “A hosszú buszút után sikerült jól kezdeni a találkozót, domináltunk az első harmadban. A második játékrésztől nagy nyomás alá helyezett minket a hazai csapat, de Vay Ádám remekül védett. Nagy szerepe volt a sikerben. Tudtuk, hogy ha versenyben akarunk maradni a hatodik helyért, akkor meg kell nyernünk a meccset, és ez sikerült is. Gratulálok a csapatomnak.”

Extraliga, 2019. feb. 3., vasárnap.
Kristín: 96,9%
K
Vay: 97,9%
Zatko, Hain, Jurík, Zboril, Ruckay
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Novák, Ordzovensky, Urban, Rogon, Bajtek
2
Szirányi, Láda, Loiseau, Magosi, Harrison
Hatala, Kudla, Pospisil, Strauch, Hruska
3
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
Ondrusek, Henderson, Jakúbek, Slavik, Fábry
4
Albert, Vojtkó, Parizek
Milan Jancuska
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:18 MIS Kiss Loiseau Harrison
0-2 59:39 MIS EN Loiseau
1-2 59:56 NZÁ PP Hruska Zatko Bajtek
48 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 12

A Jegesmedvék érsekújvári sikerének videója

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum