Kötelező feladat lenne a Zsolna legyőzése

   

A 10. helyezett MAC-nak óriási szüksége van egy újabb győzelemre, ugyanakkor a ligautolsó sem könnyű falat.

Nincs jó formában az újbudai Extraliga-csapat az utóbbi időben. Majoross Gergely tanítványai 5 meccses vereségsorozatnál tartanak, úgy, hogy több alkalommal is rendkívül szerény teljesítményt nyújtottak. Azok után, hogy hazai jégen 5-0-val intézte el őket az Érsekújvár, még loptak 1 pontot Poprádon, ám aztán ismét nullás meccs következett a DVTK Jegesmedvék ellen, majd pénteken jött az 1-8-as katasztrófa Trencsénben. Mindezek következtében a HC Detva előbb megelőzte őket a 9. helyen, majd el is lépett mellőlük, és jelenleg 5 pont az előnye. Hogy mégis playoff-kvalifikációra állnak a kékek, az annak köszönhető, hogy a Liptószentmiklós – másik közvetlen riválisuk – sem lehet büszke az elmúlt heteire. A 11. helyen álló liptóiak egy alkalommal nyertek ebben az időszakban, ennélfogva még mindig van 3 pont hátrányuk a MAC mögött. Tekintettel arra, hogy még 7 forduló hátravan, ez természetesen nem behozhatatlan.

Hogy mégse történjen meg, ahhoz a mieinknek újra el kell kezdeniük nyerni. Azt is mondhatnánk, hogy megfelelő alkalom a felemelkedéshez egy olyan meccs, amelyen a ligautolsót fogadja a csapat. Igen ám, csakhogy az MSHK Zilina sokkal többet mutat mostanában, mint a két előtte álló gárda. A zsolnaiak 3 győzelmet arattak legutóbbi 6 meccsükön, és összesen 8 pontot szereztek. Ennek köszönhetően 7 pontra megközelítették a Liptovsky Mikulast, illetve 10-re a MAC-ot, vagyis bár nemrég még úgy tűnt, hogy garantáltan véget ér számukra a szezon február 26-án, igen halvány reményeik még mindig vannak a folytatásra. Amelyek akkor tarthatók életben, ha vasárnap este rendes játékidőben nyernek a Tüskecsarnokban.

A szezon egyik furcsasága, hogy a MAC még egyszer sem tudta legyőzni a Zsolnát, a sereghajtó hazai jégen rendes játékidőben kétszer nyert, míg vendégként 2 pontot tudott elvinni Újbudáról. A Majoross-gárda feladata tehát egyértelmű: meg kell törni minden fentebb említett rossz sorozatot. A Liptószentmiklós egyébként a favorit Nyitrával játszik vasárnap, tehát egy magyar sikerrel akár megnyugtatóbbá is lehetne tenni a fórt a táblázaton.

“A Zsolnát fogadjuk a break előtti utolsó mérkőzésen, és ahogy az eddigi találkozások során, most is óriási jelentősége van minden pontnak – mondta Majoross Gergely a MAC Újbuda hivatalos közösségi oldalán. – Azt hiszem, az elmúlt időszak mérkőzésein a játékkal boldogok lehettünk, viszont az eredménnyel nem. Van kivétel, nyilván – a Zámky elleni hazai vagy a Trencsén elleni idegenbeli mérkőzés játékban sem volt az igazi –, de azt hiszem, ezeket sikerült rendbe rakni, és minden szempontból jól kijönni belőlük. Bízom abban, hogy ez ma hat órakor is látszani fog rajtunk.”

macterbocs

MAC Újbuda–MsHK Doxxbet Zilina 5-2

   

Jesse Dudásék az első két harmadban nyújtott kiváló játékuknak köszönhetően a szezonban először legyőzték a zsolnaiakat.

A MAC már 1 perc után emberelőnybe került, amit 44 másodperc alatt kihasznált: Dudás egy csellel kimozgatta a zsolnai kapust, az alapvonal mögül Negrinnek passzolt, aki betalált az üresen maradt kapuba. A zsolnaiak zavarodottan játszottak, két percen belül újabb kiállítást kaptak. Csakis a kapusuknak köszönhetik, hogy nem nőtt a különbség, Mikolás hatalmas lepkés bravúrt mutatott be Orban közeli lövésénél, de Klempa próbálkozásánál is nagyot spárgázott. A folytatásban is a MAC játszott jobban, a 12. percben jött is a második gól. Terbócs centerezését Nagy Krisztián próbálta belőni, de elbírtak vele a zsolnaiak, ellenben a szabadon maradt korongra lecsapó Klempával nem, aki zavartalanul betalált. A harmad vége felé eljött az első vendég előny, amit kibekkeltek az újbudaiak.

A második játékrész is kiválóan indult a kék-fehéreknek: Brown kiugorhatott, szólóját hiába védte a vendég hálóőr, Dudas jó ütemben érkezett és egy zsolnai játékos kíséretében belőtte a 3. hazai gólt. A találatot követően Mikolás helyét Fucík vette át a vendégek kapujában. Nem sokkal később sorozatban két emberhátrányban mutathatta meg tudását a szlovák kapus, az elsőt kibekkelték a zsolnaiak, a másodikat nem. A MAC felállt, Dudas keresztpasszát Bodo lőtte be. A középső harmad második felében a MAC 1, a Zsolna 2 emberelőnyt hagyott ki.

A harmadik húsz perc áthúzódó vendég fórral indult, ahol majdnem emberhátrányos gólt lőtt a MAC. Nem így történt, viszont az ellentámadásból Beranek révén szépített a Zsolna. A 46. percben egy okos góllal visszaállt a négygólos differencia: Langkow előre hozta el a bulit, ezzel átverte a trencséni centert, középre passzolt, ahol Orban érkezett kiválóan. Nem sokkal később Jankovic hátulról palánkra lökte Klempát, ezt Brown megtorolta. A párbajból emberelőnnyel jött ki a hazai csapat, ami fél perc erejéig 5 a 3 elleni játékká változott egy újabb vendég szabálytalanság után. A harmad közepén kibekkelt egy hátrányt a MAC. A végjátékban a vendégek kozmetikáztak az eredményen: előbb egy kapu mögüli passzt Huzecva lőtt be Bálizssal szemben, aztán Matejka kék vonalas lövésébe Jencík ért bele hihetetlenül precízen. Utóbbi találatot végül nem adták meg magas bot miatt.

maczvo-201902-pa

Fotó: Porszász Áron (MAC)

Majoross Gergely a MAC 5-2-es Zsolna-veréséről

 

Extraliga, 2019. feb. 3., vasárnap.
Bálizs: 93,3%
K
Mikolas: 78,6% (Fucík: 90,9%)
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Kucny, Matejka, Jencik, Huzevka, Huna
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Duben, Jankovic, Hvila, Podesva, Beranek
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Piegl, Turian, Rehák, Surovka, Mily
Majoross, Vokla, Pápa, Szigeti
4
Mendrej, Ondrus, Hudec, Sikela
Majoross Gergely
E
Pavel Paukovcek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:34 MÚB Negrin Dudas Dansereau
2-0 11:12 MÚB Klempa Nagy Krisztián Terbócs
3-0 20:57 MÚB Dudas Brown Dansereau
4-0 26:28 MÚB PP Bodó Dudas Burt
4-1 41:32 ZIL Beranek Hvila Podesva
5-1 45:26 MÚB Orban Langkow
5-2 56:42 ZIL Huzevka Jencik Huna
36 Kapura lövések száma 30
28 Kiállításpercek 32

Így győzte le 5-2-re a MAC a Zsolnát

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum