A Brassó legyőzésével előzhetne a DEAC

   

Nagyon nem mindegy, hogy az Erste Liga-középszakasz végén negyedik vagy ötödik lesz-e egy csapat a felsőházban.

A debreceniek a két erdélyi csapattal kezdték a középszakaszt. Előbb egygólos vereséget szenvedtek Csíkszeredában, majd Brassóban 1-4 lett a vége a szemszögükből. Ezen a játékhétvégén ellenfeleik viszonozzák a látogatást. A Csíkszereda csütörtökön ugyanúgy 3-2-re kapott ki, mint a DEAC a Vákárban, vasárnap pedig a Brassó érkezik. Az a Brassó, amely három napja beleszaladt a késbe Újpesten, a lilák 7-0 arányban győztek, majd pénteken a Fradi otthonában a harmadik harmadot 3-0-ra bukva kaptak ki 5-3-ra a kék-sárgák. Nincsenek tehát jó passzban Greg Lindqvist tanítványai, eddigi négy meccsükből hármat elvesztettek a középszakaszban, összesített gólarányuk 7-16.

debbra2
Fotó: www.deacjegkorong.hu

Vasárnap tehát egy le- és egy felszálló ágban lévő gárda találkozik a DEAC otthonában. A Brassó a harmadik helyen kezdte a rájátszás előtti utolsó nyolc meccset, ám négy után már csak negyedik a csapat, és ha nem fordítja meg a trendet, estére könnyen az ötödik pozícióban találhatja magát, holott eggyel többet is játszott, mint a debreceniek. A DEAC honlapján David Musial vezetőedző arról beszélt, hogy a rájátszás közeledtével minden találkozó egyre fontosabb: „Pénteken csak egy kis átmozgatást tartottunk, bicikliztünk, ilyesmi, szombaton viszont már teljes erővel a Brassó ellen készülünk. Nekünk minden meccs fontos, szükségünk van arra, hogy erős csapatokkal játsszunk. Kicsit szokjuk már a rájátszás hangulatát, nagyobb a sebesség.”

Hogy mennyire nem mindegy, ki végez a negyedik és ki az ötödik helyen, talán nem is kell részletesebben ecsetelnünk: aki előrébb zár, pályaelőnnyel kezdheti a playoffot, a bajnokság legfontosabb szakaszát. Egyértelmű, hogy a mai összecsapásnak döntő jelentősége lehet ebből a szempontból.

DEAC–Brassó 3-1

   

A helyzeteivel kitűnően gazdálkodó DEAC fontos három pontot szerzett a Brassó ellen, és ezzel meg is előzte.

A héten két vereségbe is belefutó Brassó érkezett Debrecenbe, hogy maga mögött tartsa azt a DEAC-ot, amely csütörtökön verte a Csíkszeredát, így közvetlen riválásává vált. Az első harmadban a vendégek komoly fölényben játszottak, több mint kétszer annyit lőttek kapura, de Hetényi Zoltán ismét remek formát mutatott. A Brassónak volt egy négyperces emberelőnye is, miután az 5. percben Izacky a bottal lökés mellé kapott egy fegyelmit is. Ám hiába szorította be ellenfelét a kék-sárga csapat, nem találták a fogást a jól működő debreceni védelmen és a magyar válogatott kapuson. A 17. percben a hazaiak kerültek előnybe, de ők sem tudtak élni vele. A második játékrészben keveset változott a játék képe, a Brassó támadott és veszélyeztetett többet, két emberelőnyt is veszni hagytak, de fölényük meddő volt. A 37. percben megvillant az alapszakasz legjobbjának választott Turcotte, és máris vezetett a debreceni csapat. A harmadik harmad elején újabb létszámfölényt puskázott el a Brassó, amit annak lejárta után 20 másodperccel meg is büntetett a DEAC, és Kovács Bronson góljával megduplázta az előnyét. A vendégek hat perccel később jöttek vissza a meccsbe, amikor Bíró Gergő góljával szépítettek, 2-1. Ezt követően az erdélyi gárdának kellett kivédekeznie egy hátrányt. Egy perccel a vége előtt Greg Lindqvist lehozta kapusát, majd időt is kért, de végül Novotny az üresen árválkodó kapuba lőtt, eldöntve véglegesen a három pont sorsát.

deb-bra

fotó: deacjegkorong.hu

A második harmadban tudtuk felvenni a ritmust

   

David Musial és Greg Lindqvist vezetőedzők értékelték a DEAC–Brassó Erste Liga-mérkőzést.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 472 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Mokrai, Vincze.
Hetényi Z.: 97,7% (Gönczi)
K
Tőke: 94,4% (Polc)
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Carlson, Boriszenko, Tendler, Lidhammar, Gliga
Hetényi P., Behal, Németh, Kozma, Kulesov
2
Dorofejev, Peretyagin, Molnár Zs., Tranca, Zsók
Antal, Berta, Silló, Hári, Salló
3
Bors, Nagy I., Mihály Á., Bíró G., Lee
Molnár D., Vincze, Márton
4
Mihály E., Bíró O., Molnár Z., Bíró M.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 36:07 DEB Turcotte
2-0 45:55 DEB Kovács Kozma Németh
2-1 51:01 BRA Bíró G. Lidhammar Tranca
3-1 59:57 DEB EN Novotny
37 Kapura lövések száma 43
10 Kiállításpercek 4

A DEAC–Brassó videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum