A Pittsburgh megszabadult Brassardtól

 

Nick Bjugstadot és Jared McCannt adta érte és Riley Sheahanért a Florida, de a nagy dobásuk még hátravan: rámehetnek Artyemij Panarinra.

Robbant a cserestop előtti időszak eddigi legnagyobb üzlete: a Penguins megvált Derick Brassardtól és Riley Sheahantől, cserébe Bjugstadért és McCannért. A Pittsburgh ezen felül adott még egy második körös és két negyedik körös draftjogot. Brassardért tavaly ilyenkor nagy volt a versenyfutás, amiből a Pittsburgh került ki győztesen, ám a kiváló center nem tudta megszokni, hogy csak a harmadik sorban kap helyet, teljesítménye a felére zuhant vissza a meccsenként szerzett pontjait tekintve. Sheahannek nem volt stabil helye, harmadik soros szélsőként játszott, bár előfordult, hogy a másodikban kapott helyet. Tavaly 73 meccsen 32 pontot ért el, idén 49 után jár 9-nél. A Pittsburghnek generálisan nem megy ? mármint saját magához képest, hiszen egyébként a második helyen állnak a Metropolitan-csoportban. Jim Rutherford igazgató igen aktív szokott lenni a cserestop idején, és ez most sem volt másként. Viszont már szezon közben sem nézte tétlenül, ahogy csapata nem az elvárt teljesítményt nyújtja: novemberben elcserélte Carl Hagelint a Los Angeles-i Tanner Pearsonért, nemrégiben pedig Jamie Oleksiakot adta el a Dallasnak.

Floridában abban bíznak, hogy Brassardnak testhezállóbb szerepkört tudnak biztosítani. Ennél is fontosabb, hogy a két játékosnak nyáron lejár a szerződése. Általános vélemény, hogy az üzlet elsődleges célja éppen az volt, hogy helyet csináljanak a fizetési plafon alatt, közel 5 és fél millió dollárt szabadítottak fel a pénteki művelettel. Így a következő szezonra 14 játékossal szemben van mintegy 58 millió dollárnyi elkötelezettségük. Hogy ehhez képest ki lehet az első számú célpontjuk? Természetesen mindenki arról beszél, hogy a csapat komoly ajánlatot készül tenni Artyemij Panarinnak vagy Szergej Bobrovszkijnak. Esetleg mindkettejüknek. Kapusposzton égetőbb a helyzet, hiszen az áprilisban a 40. születésnapját ünneplő Roberto Luongo terhelhetősége már nem az igazi, idén 90% alatt van a védési hatékonysága. Mögötte James Reimer nem képes első számú hálóőr lenni. Panarin a világ bármelyik csapatának hatalmas erősítés lenne, és nyilván kiválóan megértetné magát például Jevgenyij Dadonovval.

Nick Bjugstad veszi tehát át Brassard helyét a harmadik Pittsburh-sor közepén, és ezt már az első meccsén ponttal hálálta meg. Amint ugyanis megegyezett a két csapat, Bjugstad és McCann azonnal repülőre ült és Pittsburghbe utazott. A reptértől a jégcsarnokig rendőri felvezetést kaptak, így még éppen beestek a himnusz előtt a kispadra az Ottawa elleni mérkőzés előtt. Arra sem volt idejük, hogy a csomagjaikkal foglalkozzanak, pantherses sporttáskával léptek be a PPG Paints Arenába. Ehhez képest az amerikai center máris 16,5 perc jégidőt kapott, és pontja mellett +2-vel zárt. McCann a negyedik sorban játszott, rá a védekező képessége miatt van szüksége a Pensnek, 10 perc alatt pontot nem szerzett, de róla sem szerzett az ellenfél, egy kétperces kisbüntetést kapott. A Pittsburgh 5-3-ra nyert, a Florida 4-1-re kikapott a Nashville-től, de utóbbi meccsén az új szerzemények még nem léptek pályára.

Pittsburgh Penguins v Florida Panthers

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum