A Capitals II negyeddöntős helyre kapaszkodhat

   

Nagy a tülekedés az alsóház még rájátszást érő harmadik helyéért, csütörtökön a Hokiklub Budapest két közvetlen üldözője méri össze erejét.

Nem indult jól a középszakasz a Vienna Capitals II számára: sorozatban három vereséget szenvedtek, kikaptak a Hokiklub Budapesttől, a Fehérvári Titánoktól és a Gyergyói HK-tól is. Dunaújvárosban azonban ellenállhatatlan formában kezdtek, az első harmadban 18-9-re nyerték a kapura lövéseket, és ami fontosabb, 3-1-re hozták a játékrészt, ezzel meg is nyerték a meccset. Pontosan azt a taktikát valósították meg, amit Corey Bricknell szeretett volna játszatni a DAB-bal. A lövésszámot mindhárom harmadban sikerült magas szinten tartaniuk, összesen 52-szer találták el az ellenfél kapuját, közel annyiszor, mint a HKB és a Gyergyó elleni vereségek alkalmával összesen. Értékes győzelmet arattak tehát, amivel az utolsó helyről egyszeriben kettőt léptek előre. Öt pontjuk hárommal több, mint a Vasasé és DAB-é, míg a nyolcadik HKB csak egy ponttal előzi őket. Sokat nem tudnak pihenni, szerda este éjfél körül érhettek haza, csütörtökön 17:50-kor pedig már be is dobják a korongot az Erste Bank Arenában.

vasasvienna

fotó: Schiller-Vasas HC

Ilyen előzmények után nagy dolog lenne megismételni az egy nappal korábbi kezdést, különösen azért, mert az ellenfél a DAB-nál jóval harapósabb és élesebb Schiller-Vasas HC lesz. Ladányi Balázs csapata két meccset játszott a középszakaszban, egyszer a Hokiklub Budapest, egyszer a Fehérvári Titánok ellen, és bár győzniük még nem sikerült a piros-kék fiataloknak, midkétszer jók voltak egy pontra. Ha a Vienna jól kezdett a DAB ellen, akkor a Vasas a hajrájáról volt híres az említett két meccsen. A Titánok ellen az 58. percben egyenlítettek, míg a HKB ellen még feszültebb volt a meccs, az utolsó másfél percben tüntették el kétgólos hátrányukat úgy, hogy a kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre. Szóval győzelem még nincs – de feszültség, izgalom és elszántság van. És a két rávezetéses vereség is elég volt ahhoz, hogy a három rendes játékidős pofonnal álló DAB-bal szemben ledolgozzák a bónuszpontokból adódó két egységnyi hátrányukat. A Vienna ugyan 3 ponttal előttük jár, de ők két meccsel többet játszottak, és a HKB sincs messze: egy meccsel többől szerezték előnyüket, simán behozhatók. Ehhez azonban kellenének most már a bravúrgyőzelmek is, amilyen például egy bécsi diadal is lenne.

Vienna Capitals II–Schiller-Vasas HC 4-1

   

A bécsi farmcsapat nagy lépést tett az Erste Liga-rájátszás elérése felé.

A mérkőzés első harmada a kapusokról szólt: Max Zimmermann 8, Villem-Henrik Koitmaa 9 védéssel zárta hibátlanul az első húsz percet. A második játékrész elején gyors gólváltás történt, Armin Preiser találatára 73 másodperc múlva válaszolt Schmál Kristóf. A következő percekben a Schiller-Vasas két emberelőnyt is kihagyott, ez megbosszulta magát, a teljes kiegészülés után fél perccel Alexander Maxa újra vezetéshez juttatta a Vienna Capitals II-t. A középső húsz percben az osztrákok 24:9-re nyerték a kapura lövési mutatót, de a záró felvonásra is megmaradt a fölényük, 14:4-re vitték a statisztikát. A három pont sorsa a végjátékban eldőlt, az utolsó előtti percben John Satmark, az utolsóban Patrik Kittinger is betalált a kék-pirosak kapujába.

A bécsi farmcsapat a 4-1-es sikerével immáron 8 pontos, megelőzte a Hokiklub Budapestet, feljött a rájtászást érő alsóházi 3. helyre, ám 2 meccsel többet játszott, mint a 6 pontos HKB és a 2-2 ponttal álló Schiller-Vasas, DAB duó.

DAB_VIE_20190130-16

Fotó: DAB

Jól teljesítettünk, gyönyörű hokit játszottunk

   

Így látták a vezetőedzők a Vienna Capitals II–Schiller-Vasas HC mérkőzést.

Santeri Heiskanen, Vienna Capitals II: „Jól teljesítettünk, gyönyörű hokit játszottunk, a mozgások, a passzok, jobbak voltunk a játék minden elemében. Az egész csapattal elégedett vagyok.”

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: „Gratulálok az ellenfélnek, keményen harcoltak a pontokért. Mi nem voltunk elég tökösek, enélkül pedig nem lehet a hokiban elérni semmit. Nem lőttünk eleget, nem ütköztünk, nem tettük meg azok a dolgokat, amelyek szükségesek a győzelemhez.”

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 122 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Kocsány, Abonyi.
Zimmermann: 95,2% (Lichtenecker)
K
Koitmaa: 91,5% (Tóth)
Saari, Satmark, Schlögl, Ranftl, Preiser
1
Bukor, Seregély, Szlama, Bödök, Schmál
Posch, Hedberg, Grosslercher, Hiltunen, Maxa
2
Tornyai, Surányi, Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz
Piff, Lakos, Hofer, Antal, Kittinger
3
Fejes, Inglis, Szigeti, Pápa, Varga
Birnbaum, Wolf, Rohm, Pohl
4
Vokla, Kováts, Bálint, Bugár, Gágyor
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:20 VIC Preiser
1-1 22:33 VAS Schmál Szlama
2-1 28:31 VIC Maxa Hiltunen
3-1 58:37 VIC Satmark Schlögl
4-1 59:44 VIC Kittinger Antal
47 Kapura lövések száma 21
8 Kiállításpercek 4

A Vienna–Vasas mérkőzés összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum