A Corona megpróbálja megállítani a Fradit

   

Az FTC-Telekom hatmeccses nyerő szériában van, viszont a Brassó szeptember óta nem kapott ki egymás után kétszer.

Villámrajtot vettek a zöld-fehérek a középszakaszban, három nap alatt kétszer verték az Újpestet, 5 pontot szereztek, így előnyük 2 egység a második Csíkszeredával szemben, még úgy is, hogy egyelőre egy meccsel kevesebbet játszottak. A Sportklubra az UTE vár pénteken, a Fradi a negyedik helyezett Brassót fogadja. A két csapat eddig közönségszórakoztató meccseket játszott egymással. A szezon első időszakában a Brassó még csak kereste önmagát, így nem volt nagy meglepetés, hogy október 8-án a Fradi 8-0-ra nyert Erzsébeten. Ezt követően magukra találtak Mihály Árpádék, két szorosabb csata következett. Előbb december 2-án egy üres kapus 2-4 jött Brassóban, majd az idei első meccsen, január 7-én emlékezetes körülmények között nyert a Corona idegenben. A kék-sárgák az utolsó hét percet emberhátrányban töltötték, ennek egy jó részében három az öt ellen bekkeltek hősiesen, majd végül büntetőkkel nyertek. A Ferencvárost mindez nem viselhette meg különösebben, hiszen nem egészen egy héttel később igazi erődemonstrációt tartva Brassóban vágtak vissza 8-1-re.

bra-ftc

Ezek után bármit is jósolni a pénteki meccs végeredményét illetően vakmerőség volna. Az előjelek persze a zöld-fehérek számára kedvezőbbek. Egyrészt ők hétfőn játszottak utoljára, amikor Újpesten sikerült nyerniük. Ehhez képest a Brassó a legkevésbé sem lesz pihent, ők csütörtökön a Megyeri úton beleszaladtak egy csúfos 0-7-be. A Coronára nem volt jellemző a gólképtelenség eddig, az alapszakasz 40 meccse során csak háromszor nem tudtak betalálni, ehhez képest a középszakaszban ez már a második eset, egy héttel ezelőtt a Csíkszereda nullázta le őket.

Ezzel szemben az FTC-Telekom hatmeccses nyerő szériában van, az utolsó vesztes meccsük a már említett drámai összecsapás volt a Brassó ellen. A Fradi idén verhetetlen a sorozatokban, a 19 meccsen át tartó győzelmi szériájukkal minden rekordot megdöntöttek, de egy kevésbé látványos műfajban a Brassó is egyedülállót alkotott. Az idei szezonban 43 meccset játszottak, és csak egyszer volt olyan, hogy egymás után két meccset elbuktak: szeptember 17-én Dunaújvárosban kaptak ki, majd 21-én hazai pályán a DEAC-tól. Az azóta eltelt négy és fél hónapban sosem történt hasonló, ami tiszteletet parancsoló teljesítmény.

Nehéz eldönteni, hogy melyik budapesti rangadóra érdemesebb kilátogatni péntek este. Kockázat nélkül állítható, hogy mindhárom mérkőzés – a HKB és a Gyergyó csatája, a Csíkszereda Megyeri úti vendégjátéka és a Brassó pesterzsébeti ütközete – parázs csatát ígér. Van választék, ennél jobb hír aligha kell.

FTC-Telekom–Brassó 5-3

   

Fordulatos összecsapáson győztek a listavezető zöld-fehérek.

A mérkőzést nem is kezdhette volna jobban a Ferencváros, 36 másodperc elteltével Pavuk már be is vette Polc kapuját. A villámgyors gól megadta a mérkőzés alaphangját. Nagy küzdelem alakult ki a jégen, a csapatok sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de a kapusok állták a sarat. A 15. percben aztán egyenlített a Brassó, miután Zsók lövése akadt meg a hálóban. A második 20 perc eleje ismét a házigazdáké volt, két és fél perc után Switzer mattolta Polcot. Ezúttal hamarabb jött a brassói válasz, a 31. percben Mihály egalizált. Két perccel később Carlson és Walls akadt össze, de a páros kiállítás alatt nem esett gól. A 37. percben elcserélték magukat a zöld-fehérek, ezért nagy árat fizettek, az emberelőnyt Tendler révén kihasználták a vendégek, megfordítva így az állást. A harmadik játékrész első felében a Fradi visszaadta a kölcsönt, miután a fórjukban Nagy Gergő talált be a 47. percben, így ismét kezdődhetett a harc a győztes gólért. A házigazdák nagy lépést tettek a siker felé az 56. percben, amikor Switzer meglőtte második gólját, ismét vezetéshez juttatva az alapszakaszgyőztest. Két perc volt vissza, amikor Mihály Árpád és Dorofejev Tóth Adriánnal kapott össze, az így előnybe került Fradi pedig lezárta a meccset, 34 másodperccel a vége előtt Rafaj juttatta a korongot a brassói kapuba. Az utolsó pillanatokban elszabadultak az indulatok, így Peretiagin egy 20 perces kiállítással lett gazdagabb a lefújás pillanatában.

Az FTC-Telekom fontos három pontot szerezve megerősítette első helyét a táblázaton.

FTC-BRA

Az első harmad szörnyű volt

   

Greg Lindqvist, a Corona Brassó és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője értékelte a két csapat rangadóját.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 404 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Kövesi, Kis-király.
Pleszkán: 90,9% (Maros)
K
Polc: 89,1% (Tőke)
Karmeniemi, Sarcia, Walls, Pavuk, Nagy G.
1
Carlson, Boriszenko, Tendler, Lidhammar, Gliga
Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Richárd
2
Dorofejev, Peretyagin, Molnár Zs., Tranca, Zsók
Hegyi, Lengyel, Dósa, Roczanov, Rafaj
3
Bors, Nagy I., Mihály Á., Bíró G., Lee
Hardi, Tóth Renátó, Pozsár, Farkas, Tóth G.
4
Mihály E., Bíró O., Molnár Z., Bíró M.
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:36 FTC Pavuk Nagy G.
1-1 14:34 BRA Zsók Molnár Zs. Tranca
2-1 22:27 FTC Switzer
2-2 30:59 BRA Mihály Á. Lee Bíró G.
2-3 38:34 BRA PP Tendler Carlson Lee
3-3 46:42 FTC PP Nagy G. Perrier Karmeniemi
4-3 55:36 FTC Switzer Tóth Richárd
5-3 59:26 FTC PP Rafaj Pavuk
46 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 34

Csilingelős bombagóllal egyenlített a Fradi

 

Amely később a győzelmet is kiharcolta. Az FTC-Telekom–Brassó rangadó videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum