Artyemij Panarin eladósorba került

 

Az orosz szupersztár nem hajlandó tárgyalni szerződése meghosszabbításáról, a Columbus menedzsere nyíltan beszél az eladásáról.

Artyemij Panarin két éve került Columbusba Chicagóból, ahol hatmillió dolláros szerződése június 30-án lejár. Már nyáron azt nyilatkozta: nem biztos, hogy a Bule Jacketsnél szeretne maradni. Ez világos jelzés volt a csapatvezetés felé, ám ekkor még  semmilyen üzletetnem sikerült nyélbe ütnie Jarmo Kekalainen általános menedzsernek. Kisebb kanyar a történetben, hogy Daniel Milstein, a játékos ügynöke hétfőn arról értesítette a közvéleményt: ügyfele nem hajlandó az átigazolási határidő közeledő lejárta előtt tárgyalni a hosszabbításról, ehelyett minden erejével a jégkorongra és a minél sikeresebb szezonra koncentrál.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy a szezon végén alighanem továbbáll. De az is lehet, hogy már előbb, hiszen UFA státusban van, vagyis szerződése lejártakor szabadon dönthet sorsa felől, a klubnak erre már nem lesz ráhatása. Nem előzmények nélkül, de kényes helyzetbe kerül a Columbus, amely jelen pillanatban a Metropolitan divízió harmadik helyén, rájátszást érő pozícióban tartózkodik ? nem utolsó sorban az orosz fantasztikus teljesítményének köszönhetően. A Blue Jackets vagy eladja legértékesebb játékosát, és ezzel lemond a lehetőségről, hogy nagyot alkossanak, vagy megtartja, viszont nyáron semmilyen ellenértékre nem számíthat. Idén az átigazolási határidő február 25-én jár le, Kekalainennek ennyi ideje van, hogy kitalálja, melyik a jobb opció. Vagy a kevésbé rossz.

panarin2

Meghatározó lesz, hogy milyen ajánlatok érkeznek. A csapatok azonnal rámozdultak a kivételes lehetőségre. A finn szakember elmondása szerint: ?Állandóan csöng a telefonom, de egyszerre csak egyet tudok felvenni. Viszont visszahívásban elég jó vagyok.? Az általános igazgató arról is nyíltan beszélt, hogy meghatározott eladási ára van ? vagy lesz ? hamarosan a játékosnak, és nem fogja elsózni a legtöbbet ígérő csapatnak. ?Mérlegelni fogjuk az előttünk álló lehetőségeket a piac függvényében. A tavalyi évet tudom hozni példaként, amikor Jack Johnson és Matt Calvert ugyanilyen helyzetben volt, és úgy döntöttünk, hogy megtartjuk őket, mert azt gondoltuk, rövid távon ez a legjobb a csapatnak, és mert a csere által kínálkozó hasznok nem voltak ennyire kecsegtetők. Most is így fogunk eljárni.?

A helyzet annyival bonyolultabb, hogy Panarin iránt jóval nagyobb az érdeklődés, mint a fent említett két hokis iránt lehetett. Az orosz csatárfenomén 47 meccsen 55 pontnál jár, 1,17-es átlaga óriási franchise-rekord. A Columbus történetében korábban senki nem érte el a pont/meccset sem, miközben Panarinnak ez már tavaly is sikerült. Kérőkben tehát nem lesz hiány, azonban a játékos ára is borsos lesz, tehát nem biztos, hogy bármilyen ügylet is összejöhet.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum