Veretlen csapatok csatázhatnak Fehérváron

   

Az Erste Liga-középszakasz alsóházi rangadóján a Titánok nagyot léphetnek a rájátszás felé, de a Gyergyó is megerősítheti kiváló pozícióit.

Magabiztosan menetel az alsóházi középszakaszban a rájátszást érő helyek felé a két veretlen gárda, a Fehérvári Titánok és a Gyergyói HK. Kényelmes helyzetük nemcsak annak köszönhető, hogy 6, illetve 3 bónuszponttal kezdték a második szakaszt, hanem annak is, hogy a mezőnyből csak ők ketten veretlenek. Ez azonban csak szerda estig lesz igaz. Ezúttal egymás ellen lépnek jégre, és egy győzelemmel a Titánok óriási lépést tehetnek a rájátszás felé. Természetesen a gyergyóiaknak is éppen annyira fontos lenne a pontok megszerzése, ám ők feleannyi meccsnél tartanak, mint vendéglátóik, számukra hosszú még a középszakasz.

A Fehérvárnak ez lesz az ötödik mérkőzése, így máris a sorozat feléhez ér. Jelenleg a megszerezhető összes pontokat tekintve hét egység az előnye a Vasas, Dunaújváros páros előtt, azaz az aktuális helyzet alapján matematikailag négy rendes játékidős győzelemnyire van a negyeddöntőtől, de valójában ennél kevesebb is elég lehet. A kis Volánnál mintha máris beköszöntött volna a playoffhoki korszaka, mind a négy meccsén egygólos győzelem született, háromszor túlóra után, ami arra utal, hogy mentálisan is egyben vannak. Ráadásul átlagban csak egy gólt kaptak, ami a Dunaújváros lenullázásával és a bécsiektől kapott két góllal jött ki. Az biztos, hogy a Titánok összeszedett védekezésből indulnak, és bár a helyzetkihasználásukon javítani kellene, amíg kevés kapott góllal hozni tudják a meccseket, nagy baj nem lehet. Egy szerda esti újabb egygólos sikerrel elégedett lehetne Kiss Dávid és csapata, az pedig a hab lenne a tortán, ha ez 60 perc alatt megszületne.

Az ellenfél Gyergyó rendkívül magabiztos rajtot vett a középszakaszban. Egyaránt hét-hét góllal terhelte meg a szebb napokat látott Acélbikák és a Vienna-farm hálóját, miközben összesen kettőt kapott. A gyergyóiak az alapszakaszban a legjobbak voltak emberelőnyben, és az eddigi két középszakaszmeccsükön is folytatták ezt a sorozatukat. A Viennának három, az Acélbikáknak két gólt lőttek létszámfölényben. Hogy a két gyengélkedő csapatnak vágott össszesen 14 találat mennyit ér valójában, azt este megtudhatjuk. A hazai jégen tartott erődemonstrációt követően ugyanis legnagyobb alapszakaszmumusuk ellen kell folytatniuk. A Titánok ellen eddig nem nagyon ment Vorobjovéknak, három nagy különbségű vereség mellett egy egygólos hazai győzelem a mérlegük.

A középszakasz két hazai meccsén Vorobjov egymaga 4 gólt vállalt a 14-ből, rajta kívül Péter Zsolt 3-at, Csergő Hunor és Karpusz kettőt-kettőt szerzett. Négyük közül Vorobjov, Karpusz és Csergő mindkét mérkőzésen eredményes volt, tőlük ezen a mérkőzésen is sokat várhat Mikael Tisell vezetőedző.

TIT-GYE_20181130_SAE_8321-900

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 3-1

   

A székesfehérváriak továbbra is őrzik középszakaszbeli veretlenségüket.

A meccs első felében főként a hazai ütőkön járt a korong, igazán nagy gólhelyzet kevés volt, főként a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 2. perc végén lendületes fehérvári akció futott a jégen, a visszatett koronggal Bennett kerülte meg a kaput, de Ruczuj eszén már nem tudott túljárni. A másik oldalon a gyors és pontos gyergyói kontrák is magukban hordozták a veszélyt és az iramra sem lehetett panasz. A harmad derekán Hamvai ütött oda Ruczujnak, Bobcek lökte fel a csatárt, végül csillapodtak az indulatok. A 15. percben vezetést szereztek a Titánok: Péter Andor betört a harmadba, a korong Balogh Bence közreműködésével Császárhoz került, akinek első lövése elakadt a blokkban, másodszorra azonban elhúzta a korongot a rosszul kimozduló Ruczuj mellett és a kapuba lőtt (1-0). A folytatásban volt néhány komolyabb ütközés és kakaskodás, tapintható volt a feszültség, ami a későbbiekben se hagyott alább.

A középső játékrészt is jó tempóban indították a csapatok. Aktívabbak voltak a gyergyószentmiklósiak, jóval többet lőttek kapura. Különösen Vorobjov volt elemében, aki szenzációs egyéni alakításokkal hozta magát helyzetbe, majd tesztelte Kornakkert, aki állta a sarat. Komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében az erdélyiek, és ez eredményre vezetett. A 28. percben Vorobjov harcolt ki emberelőnyt, Szabó Bence ült ki a büntetőpadra, Tomanek keresztpasszát Góga vágta a vas alá (1-1). Hazai fór követezett, még le sem járt Sára büntetése, amikor Bobcek letaglózta Szabó Bencét, aki csak nehezen kelt fel az ütésből. A játékvezetők 2+10 perccel jutalmazták a fejre irányuló támadást. Nem tudta visszavenni a vezetést a Fehérvár. A hajrában fordult a kocka, kétszer egymás után a vendégek kerültek emberelőnybe. Kornakker saját csapattársával, Lewisszal ütközött, rövid ideig a jégen maradt. Szerencsére nem történt sérülés, folytatni tudta a kapus. Újabb gól nem esett, a döntés a záró harmadra maradt.

A harmadik felvonás elején is maradtak a jégen a speciális egységek. A 41. percben Pesztunov volt a kiállított, öt a négyben Kiss Patrik a saját kipattanóját másodszorra már a kapuba juttatta (2-1). Újra vezettek a hazaiak! A gól után Karpusz is kiállt, maradtak támadásban a fehérváriak, de ebből az előnyből már nem tudtak betalálni. Csökkent az iram, picit megpihentek a csapatok az utolsó tíz perc előtt. Az 51. percben Bennett szólózott keresztül a teljes vendégvédelmen, bombája kipattant Ruczujról, épp az érkező Kiss Patrik elé, aki tisztán lőhetett, de a gyergyói kapus óriási bravúrral visszaért és mellé tornázta a gólba tartó korongot. Az utolsó percben Madácsi bombájába nézett bele Ruczuj. A kapus rövid szünetet kért, majd le is hívta edzője. A Titánok korongot szereztek és Kiss Patrik üres kapus góllal lezárta a feszült összecsapást (3-1).

A fehérváriak ötödik középszakasz mérkőzésüket is megnyerték, míg a gyergyószentmiklósiak pénteken, a Hokiklub Budapest ellen javíthatnak.

titgye-201901

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

Nagyon aktívak voltunk a támadásokban

   

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője és Góga Attila, a Gyergyói HK kapitánya értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 354 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Árkovics, Kövesi.
Kornakker: 93,8% (Gyenes)
K
Ruczuj: 94,6% (Szakács)
Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály, Szabó K.
1
Jezsov, Kozma, Pesztunov, Constantin, Csergő
Reiter, Láday, Madácsi, Kiss P., Bennett
2
Góga, Orbán, Sára, Karpusz, Vorobjov
Imre, Szabó B., Péter A., Császár, Balogh
3
Bobcek, Nagy Cs., Tománek, Benedek, Péter Zs.
Vas, Hamvai, Mazzag
4
Ivácson, Ferencz Csibi, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
Kiss Dávid
E
Tisell Mikael, Vitali Donika
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:08 FHA Császár Balogh
1-1 28:38 GYE PP Góga Tománek Pesztunov
2-1 41:19 FHA PP Kiss P. Császár Péter A.
3-1 58:48 FHA EN Kiss P. Bennett
37 Kapura lövések száma 16
8 Kiállításpercek 18

A Fehérvári Titánok–Gyergyói HK góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum