Egymással harcol a két utolsó Dunaújvárosban

   

Miután a Schiller-Vasas HC jó teljesítménnyel újabb pontot szerzett az Erste Ligában, a Capitals II és a DAB áll a 10-11. helyen.

Az utolsó előtti helyezés a Dunaújvárosi Acélbikák részéről akkor is váratlan fejlemény, ha a két alsóházi első otthonában kezdtek. Azariéknak ugyanúgy két pontjuk van, mint a sokkal jobb gólkülönbségű Vasasnak és a Vienna-farmnak, igaz, a bécsiek egy meccsel többet játszottak. Ezzel mindhárman lemaradtak, a még negyeddöntős helyen álló Hokiklub Budapestnek 6 pontja van. Az újvárosiak Fehérváron kezdték a középszakaszt, ahol küzdős meccsen 1-0-ra kikaptak. Ezt követően Gyergyószentmiklósra utaztak, ott a második harmadban elvesztették a fonalat, öt gólt kaptak húsz perc alatt. Előfordul, hogy egy csapatnak nem sikerül 60 percen keresztül magas színvonalon játszania, ám ha az elkerülhetetlen mélypontok alkalmával számolatlanul szed be gólokat, abból nehezen lesz győzelem. Márpedig a gárdának most már mindenképpen el kellene kezdenie mérkőzéseket nyerni, kiváltképp a papíron gyengébbek ellen és hazai pályán.

A Vienna Capitals II-nek gyengén megy eddig a középszakasz, vereséget szenvedtek a HKB otthonában, aztán Bécsben hiába szerezték meg kétszer is a vezetést a Fehérvári Titánok ellen, hosszabbításban kikaptak 3-2-re. Utána Gyergyóba mentek, ahol hasonlóan jártak pórul, mint a DAB, viszont ők még gólt sem tudtak lőni, így lett 0-7 a vége. A bécsiek három meccs után 3-13-as gólkülönbséggel állnak, de az Acélbikák mérlege sem sokkal jobb, két meccsen 2 lőtt és 8 kapott találattal.

A hazaiaknak mindezeken túl lenne extra törleszteni valójuk is szerdai ellenfelükkel szemben, hiszen legutóbbi két egymás elleni meccsüket a bécsiek nyerték, az elsőt ráadásul 11-4 arányban, ennél több gólt egy meccsen senki sem kapott a szezonban senkitől.

Corey Bricknell, a DAB vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta: „Nagyon izgalmas nap lesz a szerdai. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok készen állnak a játékra, és a versenyszellem bennük van. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert nem lesz könnyű mérkőzés – egyik sem az a középszakaszban. Amit kértem eddig, és amit most is kérni fogok, hogy minden lehetőségből lőjünk kapura, birtokoljuk a korongot, amennyit tudjuk.”

dabvic

DAB–Vienna Capitals II 2-4

   

A bécsi farmcsapat begyűjtötte a 3 pontot Dunaújvárosban, aminek köszönhetően megőrizte playoffreményeit, ellenben az Acélbikák továbbra is nyeretlenek a középszakaszban.

A DAB számára botrányosan rosszul indult a mérkőzés, hiába került emberelőnybe a 2. percben, Schlögl korongot lopott a hazaiaktól, Bauernek passzolt, aki kicselezte Zaharcsenkót és vezetéshez juttatta a Vienna Capitals II-t. A bécsiek az első harmad közepén emberfórban Saari kék vonalas bombájával tovább növelték előnyüket, de másfél perccel később szintén egy hasonló góllal, 5 a 4 elleni helyzetből szépített Jaborník. A 18. percben Kittinger is betalált Zaharcsenkónak, akit ezt követően Garbacz váltott a DAB kapujában. A második harmad is rosszul indult a hazaiaknak, a 71. másodpercben Schlögh volt eredményes. Két percre rá Uski visszaállította a kétgólos differenciát, amikor közelről belőtte Iossafov centerezését. A mérkőzés hátralévő játékideje a kapusokról szólt, nem született több gól. Az Acélbikáknak esélyük sem volt érdemben lehozni kapusukat, az utolsó 4 percben 2 kisbüntetést is begyűjtöttek.

A Vienna Capitals II 4-2-re győzött, sikerével 1 pontra megközelítette a 8. helyezett Hokiklub Budapestet, míg a DAB az utolsó helyen áll.

dabvic

Fotó: Boda Bence (DAB)

Corey Brickell: Nem játszunk hatvan percet

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–Vienna Capitals II összecsapást követően.

Corey Bricknell vezetőedző, DAB: “Az első harmadban 8-19 volt a kapura lövések száma az ellenfél javára, egyértelműen jobbak voltak ekkor a vendégek. Ezután egyenlő játék volt. Ugyanaz történt, mint eddig már sokszor, nem játszunk hatvan percet, egy-egy harmadot egyszerűen kihagyunk.”

Santeri Heiskanen vezetőedző, Vienna Capitals II: “Gyakorlatilag az első harmad végére eldőlt a mérkőzés. Jól kezdtünk, sokat korcsolyáztunk, kevés hibával támadtunk. Három vesztes meccs után három pontért jöttünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Sindel, Soltész.
Zaharcsenko: 82,4% (Garbacz: 97,1%)
K
Zimmermann: 94,4% (Tschrepitsch)
Lencsés, Franssila, Uski, Iossafov, Nagy M.
1
Saari, Satmark, Bauer, Grosslercher, Hiltunen
Jaborník, Hüffner, Saluga, Török, Dubek
2
Piff, Lakos, Schlögl, Ranftl, Preiser
Hruby, Erdélyi, Németh, Borbás, Azari
3
Posch, Hedberg, Hofer, Antal, Kittinger
Szabó, Tóth, Pinczés O., Barna
4
Birnbaum, Wolf, Rohm, Pohl, Maxa
Jávorics Gábor
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:28 VIC SH Bauer Schlögl
0-2 10:46 VIC PP Saari Antal Preiser
1-2 12:16 DAB PP Jaborník Dubek
1-3 17:53 VIC Kittinger
1-4 21:11 VIC Schlögl Ranftl Hedberg
2-4 23:32 DAB Uski Iossafov
36 Kapura lövések száma 52
12 Kiállításpercek 12

A drámai DAB–Vienna Capitals II meccs képei

   

Kihasználta ellenfele hibáit a Vienna Capitals II

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum