Győzelemmel előzhet a Debrecen

   

A felsőházi rangadón mindkét csapatnak három pont kellene.

Ha szerencsésen alakulnak számára a dolgok, a harmadik helyre léphet elő a Debrecen a felsőházi középszakasz harmadik játéknapján. A 6 bónuszponttal indult Ferencváros és a 3 bónuszpontja mellé máris két győzelmet begyűjtő Csíkszereda egyelőre távol van a másik három csapattól, az UTE, a Brassó és a Debrecen viszont fej fej mellett halad. Az egymástól elcsent pontok így ebben a körben dupla jelentőséggel bírnak. A Brassó és a Debrecen is a Csíkszereda vendégeként játszotta első meccsét a középszakaszban, és mindketten vereséget szenvedtek. Igaz, a Brassónak túl sok esélye sem volt a pontszerzésre, ellentétben a debreceniekkel, akik a harmadik harmadban vezettek is, aztán pedig egy darabig döntetlenre álltak.

A Szereda mindkét csapatnak három-három gólt ütött, de a brassóiak támadói ezúttal csődöt mondtak. Igaz, egy a játékvezetők által videózást követően érvénytelenített gólt azért szereztek. A feszült, rengeteg megszakítással, vitával tarkított, nagyon elhúzódó mérkőzés a brassóiakat billentette ki inkább a megszokott ritmusból. Pedig a potenciál megvan a brassói játékosokban, mutatja ezt a Csíkszereda elleni pozitív mérleg az alapszakaszban és a 40 forduló utáni harmadik helyezés is. 10 olyan játékos is játszik a farkasoknál, akitől jó eséllyel várhatnak pontokat, köztük a gólkirályjelölt Tendler vagy az alapszakasz végre a harmadik legtöbb gólpasszt adó Gliga. Nagy győzelmek és érthetetlen vereségek váltogatják egymást a Brassónál, egyik-másik eredményükre nehéz magyarázatot találni. Ez a kiszámíthatatlanság nemcsak önmagukra, hanem az ellenfelekre is veszélyessé teszi őket.

A Debrecen eredménylistáját sokkal kevesebb kilengés tarkítja. David Musial csapata az előzetes várakozásokat felülmúlva lett biztosan tagja a felsőháznak. Bár néhány meglepő vereség nekik is becsúszott, elepvetően összeszedett, konzisztens játék jellemezte őket végig az alapszakaszban. Hetényi Zoltán, Turcotte, Izacky és Németh Attila vezetésével jó védekezés és eredményes támadójáték jellemzi őket. Hogy mennyire kellemetlen ellenfelek tudnak lenni, arról legutóbb épp a csíkszeredaiak győződhettek meg, akiknek nagyon meg kellett dolgozniuk a győzelemért. A DEAC ebben néhány védekezési hibával is segítette őket, amelyeket a középszakasz során a minimálisra kellene csökkenteniük, ha eredményesen szeretnének szerpelni a rájátszásban. Egyelőre azonban nem érdemes ilyen messzire tekinteni. Mindkét csapatnak nagyon kellenek a pontok, ha szeretnének előrerukkolni a tabellán és megszorítani a vezető párost. Egy rendes játékidős győzelem a felsőház 3-5. helyén tömörülő csapatok körében nagyon sokat érhet, biztosan mind a két csapat erre törekszik majd hétfőn este.

BRA-DEB_20180921_183916_IMG_0838-900

fotó: Corona Brassó

ASC Corona Brassó–DEAC 4-1

   

A kék-sárgák legyőzték a debrecenieket a nyeretlen csapatok találkozóján, feljöttek a felsőház 3. helyére.

A Brassó kapujában Polc, míg a DEAC-nál Gönczi kapott lehetőséget. A hazaiak gólra váltották a mérkőzés első emberelőnyét, Salló kiállítását 20 másodperc alatt használták ki Dorofejev révén. Nem sokkal később a kék-sárgák kibekkeltek egy hátrányt. Az első harmad utolsó percében Mihály Árpád kétgólosra növelte a brassóiak előnyét. A 37. percben szépítettek a debreceniek, Kovács Bronson talált be Polcnak. A meccs hajrájában a hazaiak eldöntötték a 3 pont sorsát: előbb Lidhamar 5 a 4 ellen, aztán Tendler teljes létszámban volt eredményes.

A Brassó 4-1-re győzött, sikerével már 5 pontos és fellépett a dobogóra.

bra

Meg kellett harcolnunk minden gólért

   

Mestermérleg a Brassó–DEAC mérkőzés után.

Greg Lindqvist vezetőedző, Brassó: „Jó meccs volt, bár sokszor veszítettük el a korongot, és meg kellett harcolnunk minden gólért. Sokat hibáztunk, nem koncentráltunk úgy, ahogy kellene. Nem voltunk elég élesek, főleg a kapu előtt. Így is be tudtuk gyűjteni a három pontot, és készülhetünk a budapesti túrára.”

David Musial vezetőedző, DEAC: „Kicsit féltünk a meccstől. Hetényi Zoltán nem volt teljesen egészséges, és nem akartuk megkockáztatni a szereplését, de a második kapusunk remekül teljesített. A második harmadban játszottunk a legjobban. Sokat hibáztunk, és a Brassó most jobban teljesített, így nyert. Sokat tanultam ebből a két mérkőzésből.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1350 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre, Péter.
Polc: 97,4% (Tőke)
K
Gönczi: 92,5% (Hetényi Z.)
Carlson, Bors, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
Peretyagin, Boriszenko, Molnár Zs., Tranca, Zsók
2
Hetényi P., Behal, Németh, Kulesov, Hári
Dorofejev, Nagy I., Mihály Á., Bíró G., Lee
3
Antal, Berta, Silló, Molnár D., Salló
Bíró O., Molnár Z., Bíró M.
4
Márton, Kozma, Vincze
Lindqvist Greg Kjell
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:47 BRA PP Dorofejev Nagy I. Lee
2-0 19:49 BRA Mihály Á. Carlson Bíró G.
2-1 36:34 DEB Kovács Novotny Turcotte
3-1 55:08 BRA PP Lidhammar Boriszenko
4-1 58:50 BRA Tendler Gliga
53 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 6

A Brassó–DEAC mérkőzés összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum