Magyar gólok Svédországban

 

A KMH kétszer is kikapott a Sabres Viennától. A DEBL-ben hibátlan hétvégét zártak a magyarok. A légiósok közül ketten is gólt szereztek. Összefoglaló a női jégkorong elmúlt hetének eseményeiből.

EWHL Supercup

A KHM Budapest a Sabres Viennát fogadta, és az osztrák együttes 6-4-es győzelmet aratott a Tüskesátorban. A magyar csapat szerzett vezetést Huszák Alexandra góljával a 12. percben, de erre jött a válasz. A 17. percben Averi Nooren fórban ismét a KMH-t juttatta előnyhöz, de másfél percben belül ismét egyenlített a Sabres, majd 18 másodperccel a vége előtt a vezetést is átvette a vendég alakulat. A 28. percben az osztrákok két góllal vezettek, de ezt három perc alatt két góllal még kiegyenlítette a KMH: előbb Nooren, majd Huszák volt eredményes. Az utolsó harmad elején emberelőnybe került a hazai együttes, de ezzel nem tudott élni. A Sabres többet próbálkozott az utolsó periódusban, és az 52. percben ismét vezetést szerzett, majd az utolsó percben egy üres kapus góllal zárta le a meccset. A KMH az ötödik helyen áll, és még egy meccse van hátra a sorozatból, míg a Sabres ezzel a sikerrel az élre ugrott. Meixner mesterhármasig jutott a vendégeknél.

EWHL

Egy nappal később is összecsaptak a felek, az EWHL első két helyezettje, és bár egy góllal kisebb különbséggel, a Sabres Vienna ezúttal is győzött a KMH ellen. Két perc alatt kétgólos előnybe kerültek a vendégek, de Scott Stacey szépíteni tudott a 4. percben emberelőnyből. A második harmadban a bécsiek ismét elléptek két góllal, de a KMH nagy tempót diktált, és másfél perc alatt két gólt lőve egyenlített: előbb Horváth Tifani, majd Dabasi Réka volt eredményes. Az utolsó játékrész elején kettős fórban is támadhatott a magyar csapat, ám a 44. percben, már sima hátrányban a Vienna ismét betalált. Többet lőtt kapura a KMH, és végül az egyenlítés az 57. percben jött össze Jókai Szilágyi Kinga révén. Az 59. percben azonban Meixner megszerezte a győztes találatot a vendégeknek.

A KMH-nak ez volt a második veresége a sorozatban, és a második helyen áll.

DEBL

Az osztrák ligában mindhárom magyar csapat győzött a hétvégén. A KMH II óriási fölényben játszott, és 11-0-ra ütötte ki a Gipsy Girlst. A magyar együttes négy emberelőnyös gólt is szerzett. Kerekes Kármen 2+1-gyel, Stróbl Lara két góllal, Puskás Noémi 1+2-vel, Metzler Regina pedig három assziszttal zárt. A KMH II továbbra is hibátlan mérleggel áll az élen.

A MAC Marilyn is legyőzte a Gipsy Girlst, de szorosabb meccsen, 3-2-re. Az első harmadban még a vendégek vezettek, de Milicia Velcek, Csiszer Tímea és Simon Viktória góljával sikerült fordítani. Az 50. percben még csökkentette a különbséget a rivális, de egyenlíteni már nem tudott.

Az FTC Grazban, a DEC Devils ellen nyert 3-0-ra. Lázár Csenge, Losonci Zsófia és Józsa Orsolya találatával már a 29. percre ellépett a Fradi, és az osztrák együttes szépíteni sem tudott. A kapuban Varga Panna 21 lövést védett.

A MAC a negyedik, az FTC az ötödik helyen áll, mindkét együttes 17 pontos, de a zöld-fehérek kevesebb meccset játszottak.

Léigósok

A svéd ligában az éllovas Lulea, Jókai Szilágyi Zsófia csapata három győzelmet ért el az előző héten. A Djurgarden ellen a magyar játékos a harmadik sorban kapott szerepet, és ő szerezte az első gólt az 5. percben, majd adott egy asszisztot is a 16. A Lulea végül egy büntetővel nyert 3-2-re. Csapata aztán a Brynast kétszer is legyőzte, 6-1-re és 3-1-re.

Pintér Lili együttese, az SDE 4-2-re kapott ki a Linköpingtől, a magyar csatár a második sorban szerepelt.

A svéd második vonalban Pártos Réka csapata, a Karlskrona 5-1-re nyert a Hvidore ellen, így továbbra is vezeti a csoportját. A magyar játékos gólt is szerzett.

Az amerikai egyetemi ligában Odnoga Lotti együttese, a Dartmouth kétszer is kikapott. A St. Lawrence elleni 3-2-es vereség alkalmával a magyar hátvéd két lövéssel próbálkozott, egy kisbüntetést kapott. Aztán a Clarkson ellen csapata az ő gólpasszából szerzett vezetést, de az ellenfél fordított, és 4-2-re nyert. Odnoga ezen a meccsen is kétszer lőtt kapura, egy kisbüntetés és +1-es plusz/mínusz mutató került a neve mellé. Csapata sorozatban 11 meccset veszített el.

kmhsae-201901

Fotó: Somogyi Viktor

Magyar érdekeltségű női jégkorong-bajnokságok elérhetőségei:

EWHL
DEBL

Magyar női U25-ös bajnokság

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum